Főoldal Szabadidő Programok, események Már javában gyakorolnak a Diótörőre a fiatal táncosok

Már javában gyakorolnak a Diótörőre a fiatal táncosok

Napi három óra gyakorolnak a Diótörő az Arénában fiatal szereplői, hogy hogy karácsonykor eljátsszák a testőrök, az egerek, a pillangók és a denevérek szerepeit.

A klasszikus karácsonyi balett, a Diótörő többek között arról is nevezetes, hogy sok szerepet hagyományosan gyerekek táncolnak. A Diótörő az Arénákban produkcióban a Moszkvai Bolsoj Balett szólistái és a Győri Balett táncművészei mellett összesen 34 fiatal táncos – 6 fiú és 28 lány – lép majd a színpadra, mindannyian a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.

dsc_4854A gyerektáncosok részére óriási élményt és tapasztalatot jelent, hogy részt vehetnek az előadásban. „Állandóan történik velük valami egyedi, új és felnőttes. Nagy emberekkel találkoznak, hiszen számukra Harangozó Gyula mester, Silvia Tzankova mesternő és Kiss János igazgató úr megfoghatatlannak számítanak. Emellett felnőtt kollégákkal kell dolgozniuk, ami óriási lépést jelent számukra szakmailag, és a személyiségük fejlődésében is” – hangsúlyozza Eva Hotova, az iskola balettmestere.

dsc_4873A 11 éves Kocziha Barnabás a házigazda legkisebb fiának, Misinek szerepét játssza a darabban. A fiatal táncos számára a gyors jelenetek és mozdulatok elsajátítása a legnehezebb. Az egér- és denevér szerepekben is színpadra lépő, 17 éves Rudisch Boglárka számára pedig az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a két karakter megformálásához két különböző mozgásvilágra van szükség.

dsc_4910A többiekhez hasonlóan számukra is kemény feladat a felkészülés: hétfőtől péntekig minden gyerek körülbelül napi három órát tréningezik és próbál. Ugyan a Diótörő koreográfiái néhányuk számára olyan anyagot jelentenek, amilyennel még nem találkoztak tanulmányaik során, de a testőrök, az egerek és a denevérek szerepeire mind olyan gyerekek lettek kiválasztva, akik megfelelő alapokkal és tehetséggel rendelkeznek a karakterek megformálásához.

Előző cikkLimitált kiadású Party Animal csomaggal készül a SodaStream a téli bulikra
Következő cikkVajon sikerül M. Night Shyamalan visszatérése?