Főoldal Életmód Gasztronómia Mediterrán finomságok a MAGGI-tól

Mediterrán finomságok a MAGGI-tól [RECEPTEKKEL]

MEGOSZTÁS

Aki nagy rajongója a mediterrán konyhának, annak jó hír, hogy megérkeztek a MAGGI új üveges szószai Bolognai, Bazsalikomos-fokhagymás, valamint Gombás-olívás ízekben. 

Az ízletes, nagy paradicsomdarabokkal teli szószok egy tomate frito nevű eljárásnak köszönhetik paradicsomos ízvilágukat. Titkuk, hogy az aranybarnára pirult hagymához adják hozzá a paradicsomdarabokat és a fűszereket, majd addig főzik őket, míg sűrű szósszá nem válnak. Épp úgy, mintha egy mediterrán konyhában készülnének.

A szószok gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, így az összetevők listájában olyan hozzávalókat találunk, amelyek a konyhából is ismerősek lehetnek.

Zöldséges rakott bolognai

Hozzávalók:
1 üveg MAGGI bolognai szósz
1 db cukkini szeletelve
20 dkg csiperkegomba szeletelve
20 dkg csirke felsőcomb
1 MAGGI csirke húsleves kocka
1 bögre víz
Só és bors

Elkészítés:
1. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a húst és az elkészített húslében pároljuk puhára, majd villa segítségével szedjük szét szálasra.
2. Közben szeleteljük a cukkinit és a gombát.
3. Főzzük fel a szószt, majd kenjük meg vékonyan egy sütőtál alját.
4. Rétegezzük a cukkini felét a tál aljára, majd folytassuk a gomba felével. Osszuk el rajta a maradék szósz felét, majd következzen a hús, a maradék gomba és a maradék cukkini. Végül zárjuk le a maradék szósszal.
5. Alufóliával lezárva 200 Celsius fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük készre.

Paradicsom szószos kis- és nagygolyók pitában

Hozzávalók:
1 üveg MAGGI bazsalikomos-fokhagymás szósz
40 dkg darált hús
2 szelet szikkadt fehérkenyér bele
1 pohár tej
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 doboz csicseriborsó konzerv leszűrve
só és bors ízlés szerint:
további (opcionális) fűszerek: őrölt kömény, fahéj és füstölt (vagy édes) fűszerpaprika
olaj
4 db pita

Elkészítés:
1. A tejben áztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet dolgozzuk össze a hússal, a hagymával és a fűszerekkel, majd formázzunk belőle ping-ponglabda méretű golyókat.
2. Helyezük kiolajozott tepsibe és 220 Celsius fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem less.
3. Közben felfőzzük a szószt, beletesszük a csicseriborsót (a kisgolyók) és a húsgombócokat (nagygolyók) és pár perc alatt készre főzzük.
4. Pitába töltve tálaljuk. Díszítésképpen megszórhatjuk vágott petrezselyemmel (vagy korianderrel).

Pizzagolyók gombás-olívás szósszal

Hozzávalók:
1 üveg MAGGI gombás-olívás szósz
1 csomag mini mozzarella golyók
5 dkg szeletelt sonka
30+3 dkg liszt
2,5 g élesztő
180 ml kézmeleg víz
1 tk só
1+1 tk cukor
3+1 ek olívaolaj

Elkészítés:
1. Futtassuk fel az élesztőt a vízzel és a cukor felével.
2. Gyúrjuk össze a 30 dkg lisztet a sóval, a felfuttatott élesztővel, 3 ek olajjal és a maradék cukorral, majd lefedve, meleg helyen hagyjuk, hogy a tészta kétszeresére keljen.
3. Belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kb. fél centiméter vastagra, majd szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű körlapokat, ezt folytassuk addig, amíg a tészta el nem fogy (24-28 lap jön ki belőle)
4. Minden egyes pizza lapra tegyünk két sonkadarabba zárt fél mozzarella golyót.
5. Zárjuk össze a lap széleit, majd tenyerünkben „gyurmázzuk” golyó formájúra, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak ki.
6. Tegyük a golyókat kiolajozott tepsibe és 220 Celsius fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
7. Közben a szószt főzzük fel 3 perc alatt és a kisült pizzagolyókat a szósszal tálaljuk.

Spagettis omlett (Frittata)

Hozzávalók:
1 üveg MAGGI bazsalikomos-fokhagymás szósz
20 dkg Spagettini (vagy Spagetti) tészta
4 db tojás felverve
só és bors ízlés szerint
5 dkg mozzarella
1 tk füstölt (vagy édes) fűszerpaprika
2 ek olaj

Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
2. Közben főzzük három percig a szószt, verjük fel a tojást a fűszerekkel.
3. Keverjük össze a kifőtt és leszűrt tésztát a szósszal, majd a felvert tojással.
4. Nagyméretű (28 cm) serpenyőben süssük a keveréket alacsony hőforráson, amíg az alján a tojás összeáll (de nem ég meg). Egy nagy tállal fedjük le a serpenyőt és egy gyors mozdulattal fordítsuk meg, majd a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe és süssük készre.
5. Hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Szóljon hozzá!