Főoldal Életmód Otthon Milyen innivalót vigyen a gyerek az iskolába?

Milyen innivalót vigyen a gyerek az iskolába?

Iskolakezdéskor nagy dilemma a szülők számára, hogy hogyan oldják meg a gyerek étkeztetését: vagy otthonról viszi a gyerek a tízórait, vagy zsebpénzből vásárol a suli büfében vagy az intézményben fizet elő a szülő az étkeztetésre. Minden esetben központi kérdés: vajon mit eszik és iszik a gyerek?

Kerüljük a bolti PET palackos üdítőket

Akkor a legegyszerűbb, ha mindent otthonról visznek a kicsik az iskolába. Így a szülő pontosan tudja, mit fogyaszt a nap folyamán a gyerek, persze az osztálybeli csere-beréknek nem lehet az elejét venni. Nehezebb a helyzet, ha már nagyobbak és zsebpénzt kapnak. Így kevésbé követhető hányszor kerül cukros üdítő az asztalra. Szerencsére már a gyerekek is egyre-inkább tisztában vannak ezek káros hatásaival.

sodastream-gyumolcsos_viz_kepVan alternatíva

„Kevésbé lehet vonzó számukra a bolti, ha a szülő erre is tud alternatívát mutatni” – véli Rutai Gergely, a SodaStream magyarországi szakértője. Kiemeli: ma már bármilyen szénsavas ital könnyen elkészíthető otthon is, a gyerekek pedig különösen élvezik, ha bevonjuk őket a készítés folyamatába. Így még inkább biztosak lehetünk benne, hogy mellőzi fogják a bolti változatot. Természetesen nem az a cél, hogy a gyerek minden nap szénsavas üdítőt fogyasszon, de érdemes észben tartani, hogy van a boltinál egészségesebb változat – hangsúlyozza a szakértő.

sodastream-szorp_toltes_szoda_kepOtthonról bárhova

Az otthoni szódagépek egyik legnagyobb előnye, hogy szabályozható a szénsav erőssége, így ha gyerekek számára készül az ital, nagyon enyhe szénsavas víz is előállítható. A boltokban kapható népszerű ízek mindegyike kikeverhető otthon a készülékekhez kapható szörpök segítségével, melyek között cukormentes és vitaminnnal dúsított ízekből is válogathatunk. A legjobb és legegyszerűbb mégis, ha gyümölccsel ízesítjük a kicsik italát, ami nem csak egészséges, hanem az átlátszó kulacsban még a legkisebbek figyelmét is felkelti.