Főoldal Életmód Vásárlás Minőségi gyermekjátékok életkor alapján – melyiket érdemes megvásárolni?

Minőségi gyermekjátékok életkor alapján – melyiket érdemes megvásárolni?

Minden egyes év döntő jelentőségű gyermekünk testi, kognitív és érzelmi fejlődésében, a kérdés az, hogy játékok segíthetnek-e ezen készségek fejlesztésében, miközben hosszan tartó és minőségi kikapcsolódást biztosítanak a gyermek korának és érdeklődési körének megfelelően. Összeállításunkban az egyes korosztályokra vonatkozóan vizsgáltunk különböző termékeket.

Táncoló játékkaktusz – nagyszerű szórakozás az egész családnak 

Az USB-s plüsskaktusz elektronikus, úgynevezett rázó táncjáték vicces hangon visszamondja, amit hall, és rögzíthetjük, illetve újra lejátszhatjuk vele, amit rámondtunk. Gyermekünk pedig mondhatja, hogy „anya” vagy „apa”, és így megfigyelhetjük, hogy a baba melyiket tanulja meg először. A hazai online boltokban 6800 forintért kapható különleges kaktusz 120 divatos dalt is tartalmaz, melyek segítségével kellemes hangulatot teremthetünk, illetve akár gyerekzsúrokat is lebonyolíthatunk. 

Az ismétlődő játék egy szórakoztató, interaktív társ, ami a család minden tagját megnevetteti. Használhatjuk szobába dekorációként, a felnőttek számára ideális stresszoldó eszköz, a kisebb gyerekek számára pedig oktatójáték.

A legjobb játékok 5 éveseknek

Az ebben a korban lévő gyerekek a képzeletüket használva hajlamosak az összetettebb játékra. Meg tudják osztani, és jobban élvezik a történeteket, amelyeket aztán fel is használhatnak. A színezés, a kirakós játékok és az építőjátékok fejleszthetik finom-motorikus készségeiket, miközben a labdajátékok, a tánc és a rohangálás során dinamikusabbá válnak motorikus készségeik. A gyerekek az iskolakezdés során függetlenebbé válnak, miközben szórakoztató és oktatóeszközök révén otthon is ösztönözhetjük náluk az írást, a számolást és a fejlesztő készségeket.

Simply Joy Aquadoodle Magic Mat – egy oktató interaktív kikapcsolódás gyerekeknek és természetesen az egész családnak! A közkedvelt hazai webes üzletekben 11 ezer forintért szerezhetjük be. Ennek a szettnek az a lényege, hogy lehet vele festeni, rajzolni, és csak víz kell hozzá, vagyis nem tartalmaz mérgező összetevőket. Nagyon jól összehozhatja a rokonokat, barátokat és ismerősöket egy hétvégi alkotásra.

Az alkotás folyamán felfedezhetünk egy-egy különleges világot, amit a következőkből választhatunk ki: a Dinoszauruszok világa, a Gyümölcsök világa, az Állatok Világa, az ABC és a Számok világa, vagy éppen a Közlekedési Eszközök. Az írószerek biztonsági kialakításának köszönhetően (fordítva nyílnak és záródnak) a gyerek nem tudja ezeket kinyitni, így könnyen elkerülhetjük a benne lévő víz kiömlését. Előny még, hogy könnyen tárolható és nincs szükség nagy helyre a használatához.

A legjobb játékok 12 éveseknek vagy idősebbeknek

Az ilyen korú gyerekek már általában megtapasztalják azokat a pillanatokat, amikor tinisebbnek tűnnek, illetve érettebbnek látszanak. Ahogy idősödnek, úgy válnak öntudatosabbá, függetlenebbé és érettebbé. Elkezdenek döntéseket hozni, és fontosabbá válnak számukra a barátok. Az absztrakt gondolkodás, a logika és a problémamegoldás fejlődik, de a szervezési és ellenőrzési készségek még fejlesztésre szorulnak. A 12 évesek szívesen szentelik idejüket szervezett tevékenységeknek, például sportnak vagy társasági eseményeknek. 

Mivel kommunikációs és iskolai készségeik is javulnak, fontos, hogy olyan játékokat találjanak, amelyek elősegítik ezek fejlesztését, miközben hosszan tartó szórakozást és oktatást biztosítanak a számukra. 

Az online üzletekben közel 9 ezer forintért megvásárolható Djeco kreatív játék ezt azt igényt igyekszik kielégíteni. Többek között építhetünk vele többszínű versenypályát, a szórakozás mellett pedig a termék többféle készséget is fejleszt. 

Döntés előtt

Reméljük, hogy a fenti példák segítenek Önnek abban, hogy szórakoztató, oktatást elősegítő és életkoruknak is megfelelő játékot és/vagy ajándékokat válasszon gyermekei számára. Tény, hogy a hazai online shopok választéka igen hatalmas, azonban egy-két szempont mindig segíthet a gyors döntésben. 

(X)