Főoldal A világ New York New York City új, állandó helyet ad a Bronxi Gyermekmúzeumnak

New York City új, állandó helyet ad a Bronxi Gyermekmúzeumnak

A New York-i Városfejlesztési és Szabadidőügyi Minisztérium (NYC Parks), a Kulturális Ügyek Minisztériuma (DCLA), a Tervezési és Építési Minisztérium (DDC) és a Bronxi Gyermekmúzeum ma együtt ünnepelte a választott képviselőkkel és a közösség tagjaival a 14 millió dolláros projekt befejezését, amely a múzeum új és állandó otthont teremtett. A projektet a DDC irányította a NYC Parks, a DCLA és a múzeum számára.

A Bronxi Gyermekmúzeum állandó otthont kapott a Mill Pond Parkban, a 725 Exterior Street-en, ahol a gyerekek játszhatnak, tanulhatnak és kapcsolatot teremthetnek a művészet, a drámai szerepjátékok és a tudományos felfedezések révén

A Bronxi Gyermekmúzeum állandó otthont kapott a Mill Pond Parkban, a 725 Exterior Street-en, ahol a gyerekek a művészet, a drámai szerepjátékok és a tudományos felfedezések révén játszhatnak, tanulhatnak és kapcsolatot teremthetnek.

„E projektig Bronx volt az egyetlen kerület, ahol nem volt gyermekmúzeum, ezért is olyan különleges ez a nap. Ezzel az újonnan felújított épülettel előmozdítjuk a méltányosságot és az oktatást, és a bronxi gyerekeknek olyan múzeumi teret biztosítunk, amelyet megérdemelnek” – mondta Sue Donoghue, a New York-i Városfejlesztési Minisztérium (NYC Parks) biztosa. „Ez a mérföldkőnek számító szalagátvágás évek kemény munkájának csúcspontja, és szeretnék köszönetet mondani minden partnerünknek és testvérügynökségünknek, hogy megvalósították ezt a vadonatúj múzeumot. Tudom, hogy a Bronxi Gyermekmúzeum számos nagyszerű kiállítási tárgyat mutat be a természetről, a természeti világról és a városunkról, és mindenkit arra kérek, a város minden szegletéből, hogy jöjjön ki és élvezze ezt az új tanulási helyszínt.”

„A művészet felemeli és megerősíti fiataljainkat, fejleszti a képzeletüket, és úgy erősíti az önbizalmukat, mint semmi más” – mondta Laurie Cumbo, a New York-i Kulturális Ügyek Minisztériumának biztosa. „Ezért minden gyermek megérdemli a lehetőséget az első osztályú kulturális programok megtapasztalására, és ezért vagyunk olyan büszkék a Bronxi Gyermekmúzeum új otthonába, a Mill Pond Parkba történő beruházásunkra. Arra bátorítjuk a családokat Bronxból és azon túlról is, hogy látogassanak el erre az izgalmas újdonságra, amely kiegészíti New York családbarát kulturális kínálatát. Az elsők között leszek a sorban saját fiammal, Prince-szel, aki már az építkezés alatt is bejárta a múzeumot, és alig várja, hogy visszatérjen és megnézze a legújabb gyermekmúzeumot a környéken. Bronx gyermekei megérdemlik ezt a múzeumot, és büszke vagyok arra, hogy a kulturális ügyekért felelős biztosként vághatom át a szalagot ezen a csodálatos új téren.”

„Bronx túl sokáig volt az egyetlen olyan kerület, ahol nem volt állandó gyermekmúzeum, és ennek most vége. A mai szalagátvágás egy olyan beruházás átadását jelenti, amelyre a bronxi gyerekek számára nagy szükség van” – mondta Thomas Foley, a New York-i Tervezési és Építési Minisztérium biztosa. „Nagyon örülünk, hogy ezt a nagyszerű létesítményt biztosíthatjuk, és várjuk, hogy évtizedekig használják és élvezzék”.

„Az O’Neill McVoy építészek már a kezdetektől fogva megértették, hogy mit képzeltünk el – egy képzőművészeti múzeumi tér és egy gyermekmúzeum kombinációját, amely egy természeti tájat utánoz, annak minden szépségével, fordulatával, meglepetéseivel és sokszínűségével” – mondta Carla Precht, a Bronxi Gyermekmúzeum alapító ügyvezető igazgatója. „A tér a víz folyékonyságát tükrözi, amely a múzeum kiállításainak, terének, élményeinek és programjainak átfogó témája. A bronxi gyerekek csak a legjobbat érdemlik, és úgy gondoljuk, hogy pontosan ezt értük el: egy felejthetetlen, gyönyörű teret, amelyre büszkék lesznek, és amelyet még évekig élvezni fognak.”

„A Bronxi Gyermekmúzeum mai megnyitója a Bronxi Gyermekmúzeum több éves kemény munkájának és elkötelezettségének csúcspontja, hogy a lakosok és a családok számára olyan forrásokat biztosítsunk, amelyekre nagy szükségük van” – mondta Vanessa L. Gibson, a Bronxi kerület elnöke. „A városi tanácsban lelkes támogatója voltam ennek a projektnek, és büszke vagyok arra, hogy kerületelnökként láthatom a megvalósulását. Ez a projekt egy olyan kulturális erőforrás-központot ad Bronxban, amely lehetőséget biztosít a gyermekeinknek arra, hogy nagyot álmodjanak, kifejezzék magukat, és arra törekedjenek, hogy azzá váljanak, amivé csak szeretnének. Hálás vagyok az összes érdekelt fél, a választott tisztségviselők, a köz- és magánpartnerek, az igazgatótanács, az igazgatótanács elnöke, Hope Harley és különösen az ügyvezető igazgatónk, Carla Precht hihetetlen elkötelezettségéért és partnerségéért, fáradhatatlan erőfeszítéseikért, következetességükért és a Bronxi Gyermekmúzeum küldetésébe és jövőképébe vetett hitükért.”

„A projekt befejezése egy olyan korszak kezdetét jelzi, amely Bronx minden gyermekének oktatási kilátásait hivatott elősegíteni” – mondta Diana Ayala, a tanács tagja. „Büszke vagyok a múzeum megvalósítása érdekében végzett munkára, és izgatottan várom a sok nevetést, mosolyt és örök örömet, amely ezekből a termekből fog visszhangozni.”

„Ezzel a szalagátvágással egy újabb ékszerrel gazdagodik kerületünk koronája, mivel a Bronxi Gyermekmúzeum megnyitását ünnepeljük” – mondta Latoya Joyner közgyűlési képviselő. „Az ebbe a csodálatos múzeumba fektetett közpénzek sokszorosan megtérülnek majd, mivel ez a múzeum számtalan gyermeket és fiatalt inspirál arra, hogy elérjék a csillagokat és valóban megvalósítsák álmaikat.”

„A Bronxi Gyermekmúzeum a tanulás és a lehetőségek világítótornya lesz Bronx és egész New York város gyermekei számára” – mondta José M. Serrano szenátor. „Ez a multikulturális, interaktív múzeum inspirálni fogja az ötleteket, miközben a gyerekeket a művészetekre, a zenére, a tudományra és a természetre neveli. Őszinte köszönetem mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez megvalósulhasson.”

A Bronxi Gyermekmúzeum alacsony válaszfalakkal rendelkezik, hogy maximalizálja a gondozók láthatóságát, miközben gazdag és változatos térélményt nyújt a gyermekek számára

„A mai nap nagy nap a bronxi gyerekek számára. Korai karácsonyi ajándékot adtunk nekik, amit nagyon megérdemelnek” – mondta Robert Garméndiz, a Bronx Community Board 4 elnöke. „A gyermekmúzeumuk megnyitásával. Képzeletüket kitágíthatják, és egy jobb jövőt teremthetnek társadalmunk számára. Már csak annyit kell mondanunk nekik, hogy élvezzék a múzeumot és az életet.”

A Bronxi Gyermekmúzeumnak mostantól állandó otthona van a Bronx Terminal Marketben, a Mill Pond Parkban, az Exterior Street 725. szám alatt. Az új, 13 800 négyzetméteres múzeumban a gyerekek a művészet, a drámai szerepjátékok és a tudományos felfedezések segítségével játszhatnak, tanulhatnak és kapcsolódhatnak egymáshoz. A tervezés a helyszínnek a városi rács és az árapály folyó közötti helyzetét egy 1925-ös történelmi erőmű négyszögletes keretein belül organikusan áramló architektúrával katalizálja.

A tervezést Jean Piaget Gyermeki térfelfogás című műve ihlette. A tervezés térbeli áramlása olyan teret hoz létre, amely összekapcsolja a gyermekeket a természeti táj és a Harlem folyó élményével, és minden teret a gyermek szemmagasságából kiindulva terveztek. A múzeumba látogatókat magas, fényárban úszó nyitott tér fogadja, ahonnan kilátás nyílik a Harlem folyóra és a városra. Az üdvözlő terület közvetlenül a fő kiállítótérbe nyílik, amely három elsődleges területből áll, köztük a korán tanuló, a közösségi művészetek és a természettudományok területéből.

A tér végig nyitott és hozzáférhető marad, miközben a részleges magasságú kiállítási falakkal határolt rámpákon keresztül felfelé és át a téren keresztül haladva fókuszált érdeklődési területeket hoz létre. Az alacsony válaszfalak maximalizálják a gondozók láthatóságát, miközben gazdag és változatos térélményt nyújtanak a gyermekek számára. Az ívelt fa és áttetsző akril válaszfalak szétválnak, újra összekapcsolódnak és spirálba rendeződnek, hogy egyszerre teremtsenek folytonosságot és elválasztást a kiállítóterek között. Egy interaktív vetítéseket tartalmazó „felhő” félemelet és egy művész padlás emelik fel, hogy bővítsék a kiállítóteret, egy stúdió pedig tanteremként és közösségi helyiségként szolgál. A múzeumot a fizikai aktivitás elősegítése érdekében a NYC Active Design Guidelines (NYC Aktív Tervezési Irányelvek) szerint tervezték. A beépített padok pihenőhelyeket kínálnak a gyermekek és a gondozók számára az út mentén.

A Bronxi Gyermekmúzeum minden látogató számára akadálymentesített rámpákkal rendelkezik, és a fizikai aktivitást elősegítő NYC Active Design Guidelines szerint tervezték

Az egész múzeumban természetes anyagokat használnak, többek között fát, követ, parafát, linóleumot és üveget. A lágy kék és zöld színek természetes palettát alkotnak a múzeum kiállításaihoz. Az égszínkék akusztikus gipszmennyezet kiegészíti a földig érő meleg fát. Az áttetsző védőkorlátok újrahasznosított akrilból készültek.
ívelt panelekbe formázva. A falak, a válaszfalak és a magasított padlók kereszthasábos fából (CLT) készültek, amelyeket fejlett digitális technológiával gyártottak, lehetővé téve a különböző sugarú ívek organikus teret alkotó kialakítását.

A munka magában foglalta az új gépészeti, elektromos és vízvezeték-rendszerek telepítését is. A múzeum a tervek szerint eléri a LEED Silver minősítést.

A projektet az O’Neill McVoy Architects tervezte, a tervezést az A Quest Corporation végezte.

Előző cikkAz amerikai férfi labdarúgó-válogatott elindult a 2022-es katari világbajnokságra
Következő cikkNyolcvanadik születésnapját ünnepli minden idők leghíresebb kanárija, Csőrike