Főoldal Kultúra Zene Ozzy Osbourne is díjat kap majd az MTV EMA-n

Ozzy Osbourne is díjat kap majd az MTV EMA-n

Ozzy Osbourne lett 2014-ben az MTV EMA első díjazottja. A többszörös platinalemezes, a Rock & Roll Hall of Fame-be beválasztott, háromszoros Grammy-díjas énekes emberek millióira gyakorolt hatást az elmúlt évtizedekben és egy őrült családi valóságshow-ban is szerepelt. Bon Jovi, a Queen, Whitney Houston és Eminem után most ő veheti át november 9-én a csatorna Globális Ikonjának járó díját.

Kiderült, ki lesz az MTV EMA első nyertese. Az idei gálán a Black Sabbath legendás énekese, Ozzy Osbourne veheti át a legnagyobb ikonoknak járó elismerést Glasgow-ban. A különleges díjat 2010-ben alapították a legnagyobb hatású előadók életművének elismerésére.

ozzy_osbourne_mtv_global_icon

Ozzy Osbourne háromszoros Grammy-díjas és többszörös platina lemezes előadó, aki több mint 120 millió albumot adott el világszerte. Osbourne a legendás Black Sabbath frontembereként, majd szólóénekesként egyaránt sikeres karriert futott be az elmúlt négy évtizedben. Egyedi hangja és impresszív színpadi jelenléte gyorsan megkedveltette őt a rajongókkal, akik olyan slágereket köszönhetnek neki, mint a „Crazy Train”, a „Mr. Crowley” és a „Flying High Again”. A rocklegenda népszerűsége töretlen, jelenleg is gyakran szerepel a sajtóban, ad koncerteket és lép fel sporteseményeken. Néhány éve kissé őrült családi életébe is bepillantást engedett a The Osbourne’s című reality-ben, amely az MTV egyik legnézettebb sorozata volt. Néhány napja jelent meg Memoirs of a Madman című best of albuma, amely eddigi karrierjét ünnepli. A sztár az EMA történetének ötödik Ikonja: 2013-ban Eminem, 2012-ben Whitney Houston, 2011-ben a Queen, 2010-ben pedig a Bon Jovi részesült az elismerésben.

Az MTV EMA–t november 9-én, vasárnap este rendezik meg a glasgow-i Hydro arénában. A jelöltek között olyan előadók vannak, mint a dögös Katy Perry, a szőke bombázó Taylor Swift, a hip-hop királynő Iggy Azalea, a Nickelodeon gyönyörű sztárja Ariana Grande, a rapisten Eminem, a Happy előadója Pharell Williams, vagy a tinibálvány One Direction. Szavazni az egyes kategóriákban a www.mtvema.com oldalon lehet, egészen november 8-án, szombat 23:59-ig.