Főoldal Blog oldal 382

Megnéztük, mit tud egy Brutál Burger

Szó szerint megnéztük, egyelőre nem kóstoltuk. A Brutál Burger a Burger House Sashalom konyhájában készült.

A Burger House franchise több éve jelen van a budapesti felhozatalban, mi pedig folyamatosan ízleljük a Burger House Sashalom étkeit. Egyrészt azért, mert szeretjük az ilyesfajta kompozíciókat, másrészt azért, mert úgy gondoljuk, érdemes népszerűsíteni ezt a vonalat.

A Burger House Sashalom étteremben (és persze az összes Burger House-ban) minden természetes alapanyagokból készül, házias ízeket sem mellőzve. Tehát nem egy hagyományos értelemben vett tucatburgerezőről szól a fáma, érződik, hogy beleadják a kapacitást rendesen; figyelnek a részletekre.

Ráadásul új szakács érkezett a Burger House Sashalom étterembe Marika néni személyében, aki jelentős mértékben hozzáteszi minden egyes elkészült burgerhez szaktudását, elhívatottságát. Így történt ez a napokban is, amikor utoljára a helyszínen jártunk: beavattak minket a Burger House legnagyobb hamburgerének, stílszerűen a Brutál Bruger készítési folyamatába.

Alapvetően a Brutál Burger semmiben sem különbözik egy hagyományos sztenderd baconos Burger House szendvicstől, ugyanis itt is bejön a képbe a marhahúspogácsa, a sajt (edami), a bacon (rögtön 2 féle), a házi hamburgerszósz, a paradicsomkarikák, az uborka, a jégsaláta, valamint a sült hagymakarikák.

Itt nyilván a méret a lényeg: a Brutál Burger kapcsán ugyanis nem viccel az étterem, 10 deka híján 1 kilogramm marhahús kerül a méretes megabuciba (így: mega buci), mindehhez 6 deka eidami sajt is dukál.

A Brutál Burger szintjeire megy 3-3 dekagramm a sajtból, körberakva, ehhez csatlakozik 1-1 flakon ipari mennyiségű hamburgerszósz és ketchup.

A Brutál Burgert lehet kérni úgynevezett Fresh opcióval is, ami azt jelenti, hogy extra adag paradicsomkarikát, salátát, és uborkát kapunk, jelentős lilahagyma-adaggal.

Ahogyan a bevezetőben említettük: nem kóstoltuk a Brutál Burgert, mivel 3-4 fővel biztosan kell számolni az elfogyasztásához – a mustrára pedig ketten érkeztünk. Egyszer viszont megejtjük, addig is kijelenthetjük: a kuriózum-faktor megvan, az árazás pedig barátságos, hiszen 6 ezer forint alatt beszerezhető a majd’ két kilós Brutál Burger.

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSON, QNAP, AOC, PhilipsMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte

Kötelező program a kávé szerelmeseinek: interaktív kiállítás a Várkert Bazárban

Aki elképzelhetetlennek tartja, hogy egy csésze kávé nélkül indítsa el minden napját és szereti a kiváló minőségű kávéőrleményeket, annak érdemes ellátogatnia február 25-26-án a Várkert Bazárban található Nespresso Gastro Experience Centerbe, ahol sok hasznos és új információval gazdagodhat minden látogató.

Idén második alkalommal rendezi meg a Nespresso Atelier rendezvényét, amely négy napon át a kávé és a csúcsgasztronómia találkozásáról szól. Michelin-csillagos magyar és olasz séfek készítenek exkluzív étel- és italpárosításokat, valamint egyedülálló alkoholos kávékoktélokat minden nap brunch-ok, ebédek és vacsorák alkalmával. Idén az Atelier csapatát erősíti többek között Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes borszakértő és Nagy Zsolt kávészakértő is.

Az Atelier rendezvényhez kapcsolódóan kerül kialakításra a Nespresso Gastro Experience Center, ahol interaktív módon ismerkedhetünk meg a kávé és a gasztronómia különböző területeinek kapcsolatával. A Nespresso szakértői egy minden érzékszervet megmozgató kiállításon mesélnek a kávéról, a borokról, a csokoládékról, fűszerekről, miközben izgalmas kóstolási játékokkal teszik próbára az ízlelésünket. Szó esik majd termőterületekről, aromakomponensekről, és a kávé kapcsán a pörkölésről, tárolásról is – vagyis mindenről, ami a minőségi kávéélmény alapja. A látogatók nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásra is szert tesznek majd, hiszen a kóstolás és asszociáció éppen annyira fontos része a kiállításnak, mint az elmélet.

Miben hasonlít egymásra a kávé és a bor? Hogyan harmonizál a kávé a csokoládéval? Milyen sajátos íz- és illatjegyeket hordoznak a különleges kávék? Nem kell többé találgatnunk, a Gastro Experience Centerben mindent megtudhatunk.

Február 25-én és 26-án bárki ellátogathat a Gastro Experince Centerbe, amelynek a Várkert Bazár exkluzív különterme ad otthont. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes minél előbb bejelentkezni, mert a szervezők nagy érdeklődésre számítanak. A regisztráció február 9-től indul a Nespresso Atelier weboldalán.

Ismerkedj meg a Hatalmas kis hazugságok karaktereivel

Különleges új sorozat indul február 20-án az HBO-n, melyben olyan nagy nevek játszanak, mint Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Alexander Skarsgaard vagy épp Adam Scott. Jean-Marc Vallée, a Vadon és a Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) rendezője ezúttal egy 7 részes minisorozatban dolgozta fel Liane Moriarty azonos című bestsellerét.

https://www.youtube.com/watch?v=5QvifX1ruek

A sorozat arra fókuszál, hogy a modern családanyánk pszichésen hogyan dolgozzák fel a munkájuk feladását, a „háziasszony” szerepet és gyereknevelés nehézségeit, miközben mindent megtesznek azért, hogy fent tartsák a tökéletesnek tűnő életüket.

Az első kritikák szerint „Nicole Kidman az utóbbi évek legjobb alakítását nyújtja” és „David E. Kelley tökéletesen tudja, hogyan írjon nőknek forgatókönyveket ” (tvline), míg az Indiwire „addiktív” sorozatként emlegeti az HBO új alkotását.

Ismerjük meg közelebbről a szereplőket:

Madeline Martha Mackenzie (Reese Witherspoon)

Kirobban az energiától és a jó szándéktól, de a mániája, hogy mindent rendbe hozzon, nem várt következményekhez vezet. Mindent megtenne két lányáért, és emiatt sokszor összetűzésbe kerül volt férjével, Nathannel, aki kissé lazábban veszi a szülői felelősséget. Madeline egyfajta vezető szerepet igyekszik betölteni a közösségen belül, ám ennek megvan az ára. Jane és Celeste legjobb barátnőjeként úgy érzi, hogy minden joga megvan arra, hogy beleszóljon életükbe.

Celeste Wright (Nicole Kidman)

Mindenki őt irigyli. Szoborszerű szépség, akinek látszólag mindene megvan: ikergyerekek, vagyon és a tökéletes férj. Ám valójában nem könnyű a helyzete. Évekkel ezelőtt feladta sikeres ügyvédi állását, hogy otthon nevelje két fiát, emiatt könnyen megfeledkezik arról, milyen is az élet a családján kívül. Férje állandóan üzleti úton van, így legtöbb idejét barátnőivel, Madeline-nel és Jane-nel.

Jane (Shailene Woodley)

Egyedülálló anyuka titokzatos múlttal a háta mögött. Monterey tökéletes helynek tűnik az újrakezdésre, ám nem számolt az Otter Bay Általános Iskola bonyolult társadalmi hierarchiájával, ahova a fia jár. Első nap összebarátkozik Madeline-nel, így rajta keresztül rögtön az események középpontjába kerül.

Perry Wright (Alexander Skarsgård)

A látszólag tökéletes monterey-i pár fele. Sikeres üzletember, gyermekeinek szerető apja és Celeste odaadó férje. A gyakran utazó férfi azonban igen könnyen dühbe gurul, ha nem úgy történnek az események, ahogy azt ő eltervezte…

 

Jó hír, hogy a sorozat első epizódja az HBO3 kódolatlan hétvégéjének keretében február 20-án mindenki számára elérhető lesz, míg február 21-től az HBO GO-n regisztráció nélkül is megnézhető lesz a sikergyanús sorozat!

Szerelmes csokimámorral vár mindenkit a Starbucks

Igazi Valentin-napi hangulat fogad mindenkit, aki a napokban betéved valamelyik Starbucks kávézóba: a különleges dekoráció, újféle poharak és ünnepi termoszok mellett, egy nem mindennapi sütemény és két limitált ital is megkóstolható!

Egy forró és egy jeges italkülönlegességgel várja a Valentin-napot a Starbucks: a Heavenly Hot Chocolate és a Heavenly Frappuccino italokkal a csokoládé szerelmeseinek kívánságát váltja valóra.

Mindkét italban a krémes tejcsokoládé íze dominál, amelyet csokidarabkák és csokiszósszal leöntött csokoládés-kávés tejszínhab tesz még izgalmasabbá. A két különlegesség kizárólag február 10‒14. között érhető el a kávézók kínálatában.

A szerelmesek hónapjára a kávézólánc egy új süteménnyel is bővítette kínálatát: a Red Velvet torta egy lágy piskótás sütemény könnyű fehércsokoládés krémmel és bevonattal, amely remekül illik bármilyen kávéhoz vagy az édességimádóknál akár csokoládés italhoz.

A Valentin-napi időszak a kávézókban is jól érzékelhető: a szívecskék a dekorációban és a papírpoharakon is megjelennek, de megérkeztek a Valentin-napi termoszok és a szerelmesek szemes kávéja, a Verona is. Utóbbiak megvásárlásakor most szív alakú üdvözlőkártyát kapunk ajándékba.

Balaton Sound 2017: újabb nagy nevekkel bővült a fellépők listája

A rendkívül erős kezdés után az első Balaton Sound-bejelentettek közt volt például Kygo, Hardwell vagy Robin Schulz. Most újabb nagyágyúkat sorakoztatott fel szervezőcsapat.

Jön a Grammy-díjas sztárproducer, Tiësto, napjaink egyik legsikeresebb R’n’B/pop sztárja, Jason Derulo és a sorban ott van még Afrojack és R3hab… De nézzük részletesen.

Visszatér a Balaton Soundra a világ egyik leghíresebb DJ-je, a DJ Mag toplistájának többszörös első helyezettje, a Grammy-díjas holland veterán sztárproducer, Tiësto, de itt lesz újra napjaink egyik legsikeresebb és legaktuálisabb R’n’B és pop előadója, Jason Derulo is. Érkezik a két éve feltűnt titokzatos sztár DJ-producer Marshmello, a holland elektronikus zene élmezőnyéből pedig Afrojack és R3hab képviselteti magát.

Élő produkcióval érkezik Zamárdiba a brit elektro-duó, a Sigma és a belga drum and bass szupersztár Netsky. Legendás wales-i DJ-k is fellépnek a Balaton Soundon Sasha és Jamie Jones személyében, de itt lesz Example & DJ Wire és az egyre népszerűbb Carnage is. A melankolikusabb elektrót Jan Blomqvist hozza el élőben, a hölgyeket pedig az ausztrál Alison Wonderland és a német Nod One’s Head képviseli. Afrojack istállójából is érkeznek feltörekvő DJ-k, Zamárdiban jelen lesz D.O.D, Kiida és Ravitez.

Ezzel azonban még nincs vége a sornak, a szervezők még a tavasz beállta előtt ígérnek újabb neveket. Érdemes a naptárba bejegyezni: Balaton Sound július 5-9.

Budapesten rendezik a NYDJAY negyedik elődöntőjét

Szombaton, február 11-én az NYDJAY by NEW YORKER az Akvárium Klubban rendezi soron következő elődöntőjét. Az Akvárium Klub-ban négy feltörekvő DJ száll csatába a közönség és a zsűri kegyeiért, hogy megnyerhessék a verseny fődíját és nemzetközi hírnévre tehessenek szert. Az est házigazdája és sztárfellépője, a spanyol sztár DJ Danny Avila mellett két közismert magyar lemezlovas, Edo Denova és Bárány Attila pörgetik fel a közönséget.

A versenysorozat hatalmas nyitóbulival vágott bele a nagy utazásába, melynek helyszíne a kölni Boothouse klub volt. Ezzel az eseménnyel a fiatalok által kedvelt divatcég, a NEW YORKER zöld utat adott a hivatalos döntők sorának. Az európai döntők következő helyszíne Párizs és Stockholm után Budapesten lesz, ahol eszméletlen bulival várják a magyar közönséget.

2017 január és áprilisa között a NEW YORKER Európa legismertebb klubjaiban rendezi meg a versenyt fordulóit. Hogy a budapesti győztes DJ-ben megvan-e mindaz, ami Európa egyik legnagyobb lemezlovasává teszi, a rendezvénysorozat záró napján, a gigantikus finálén dől majd el, amelynek pontos helyszíne még titkos.

Számos ifjú DJ tehetség töltötte fel a mixét, hogy esélyt kaphasson a kibontakozásra. A döntőbe került nyertes lemezlovasok (The Chronicle- Cherkasy, Ukrajna; Dee Push– Zębowice, Lengyelország; Yamina – Győr, Magyarország; Toney Malks – Szeged, Magyarország) most megpróbálhatják valóra váltani az álmaikat. Egy izgalmas csatára számíthatunk a lemezlejátszók mögött, ahol a DJ-knek nem csupán a szakmai zsűrit, de a bulizó közönséget is meg kell győzni tudásukról és tehetségükről.

A divatmogul NEW YORKER egy különleges lehetőséget nyújt a feltörekvő lemezlovasok számára, hogy nekivághassanak a nemzetközi karriernek. Aki részese szeretne lenni ennek a megmérettetésnek, és egy felejthetetlen buliban szeretne tombolni, az szerezze be most a jegyét!

 
TIPP: jegyek kaphatóak az NYDJAY.com oldalon, a Tixa.hu-n illetve az Akvárium oldalán és a helyszínen.

 

A hétvégén ismét mínusz 10 fok körüli hideg lehet

A hétvégén ismét többfelé mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a minimumok. Napközben viszont kevéssel, de fagypont körül alakul a hőmérséklet, és több-kevesebb napsütés is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken délelőtt az éjszaka képződött ködfoltok feloszlanak, s napközben hosszabb-rövidebb időre több helyen kisüthet a nap, de elsősorban az ország középső harmadán erősen felhős maradhat az ég. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és mínusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1-6 fok között várható.

Szombaton főként nyugaton néhol havazás is várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok között, napközben plusz 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a hajnali párásság és ködfoltok feloszlása után több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, számottevő csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a maximumhőmérséklet 1-5 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A szerelmespárok fél áron mehetnek be a fővárosi állatkertbe

A közelgő Bálint-nap jegyében szombattól keddig, a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják meg a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A szerelmesek napjához kapcsolódva nemcsak február 14-én – Bálint- vagy Valentin-napon – hanem már a megelőző három nap folyamán is várja a városligeti intézmény a párokat, akik „jogosultságukat” úgy igazolhatják, hogy belépéskor csókot váltanak egymással – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Február 14-én ünnepli továbbá negyedik születésnapját Asha, a Budapesten született elefántborjú is, akit a kert dolgozói 12 órakor egy születésnapi tortával köszöntenek fel. Az „ünnepségre” a közönséget is várják.

Romantikus zenés vacsorával vár mindenkit a Danubius Hotel Astoria

Egy Valentin nap alkalmából összeállított zenés est és egy hozzá komponált háromfogásos vacsora kerül terítékre február 17-én, a Danubius Hotel Astoria meseszép éttermében. Az Astoria CoolTúra sorozat vendége ezúttal a Cotton Club Singers egykori énekese, Szűcs Gabi és zenekara lesz.

Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Gershwin és Cole Porter dalok, valamint romantikus filmzenék csalogatják a kultúrakedvelő gasztrokalandorokat ezúttal a Cafe Astoria patinás falai közé. Mindezt a Valentin nap alkalmából összeállított, „szerelemmel fűszerezett” ételsor teszi teljessé. Az est sztárvendége Szűcs Gabi és zenekara. Love Stories című műsorukban a swing korszak legnagyobb szerelmes dalait játsszák, és a legismertebb szerelmes filmek betétdalai is felcsendülnek majd.

A gourmet ételsorban pedig lesz – a teljesség igénye nélkül – zöldfűszeres camemberttel töltött mini fánk, házi jérce paté kardamomos körtepürével vagy erdei gombás lazac Wellington újhagymás burgonyapürével és gránátalmával. Érkezés 18:30-tól, a belépő mindössze 6.900 forint, amit elővételben az Astoria és a Gellért recepcióján vásárolhatunk meg.

További részletek: cafeastoriabudapest.hu

Tanuljunk meg okosan főzni!

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

A mai modern világban és technológiában szinte minden okos – telefon, óra, háztartási eszközök, miegymás. Annyira mindennapjaink részévé vált ez a jelző, hogy észre sem vesszük, hogy felgyorsította életünket. A használatuk által egészen másra koncentrálunk és hagyjuk, hogy a gépek, programok helyettünk végezzenek el feladatokat. Nincs ez máshogyan a konyhában sem. Okos eszközök, okos edények, okos főzés.

Felelősen gondolkodó emberek számára az egyik legfontosabb feladat a természet védelme. Túlságosan igénybe vettük a természetet, kihasználjuk, elhasználjuk, ezért ennek a folyamatnak a lassítása a legfontosabb, melyre az okos eszközök kiválóan alkalmasak. Kevesebb energiát fogyasztanak, és azt is a leghatékonyabban. Másik fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk ezekkel az eszközökkel, edényekkel. Okosan bánunk a szervezetünkkel is, kevés vagy semennyi zsiradék, minimális só, így csökkentjük a megbetegedés kockázatát.

Tehát az okos főzés lényege, hogy kevesebb energiafelhasználással jelentősen csökken a főzésre szánt idő, a főzés időtartama alatt más feladatokkal is foglalkozhatunk, hiszen a jó előkészítés és kezdés után nem kell ott állni a konyhában az edény mellett. Az edény kialakításának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sül szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszereket használni.

A Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf” tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

„A felgyorsult 21. századra a rohanó életmód jellemző, így egyértelmű, hogy a gyors főzés mindenképp előnyt élvez. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az egészséges ételre is nagyobb figyelmet fordítunk, egyre tudatosabbak vagyunk az étkezés területén is. Én személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztűl, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít” – mondja Bíró Botond Boldizsár.

„A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot – halat, szárnyast, sertést, marhát – felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség, ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Hogy kedvet kapjanak a konyhai kalandozáshoz, lássák azt is, hogy egyszerű hozzávalókból milyen nagyszerű ételeket készíthetnek. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha.”

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.).

FEBRUÁR 8. – TERÍTÉKEN A SZÁRNYASOK

• előétel: csirkeszárny lollipop majonézes karfiolpürével
• leves: thai csirke leves bazsalikommal és lime-mal
• főétel: csirkerolád sáfrányos tőkehalfilé kéregben friss humusszal és fürjtojással

FEBRUÁR 22. – A FÉRFIAS MARHA

• előétel: teryakis marha salátakehelyben
• leves: Phó leves marhahússal
• főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha – narancsos sárgarépapürével

Többre vagy kíváncsi? Akkor látogass el ide: www.beterv.hu