Főoldal Technológia Fotó, képalkotás Panasonic LUMIX DMC-FZ1000: szabadban fotózás, egyetlen objektívvel

Panasonic LUMIX DMC-FZ1000: szabadban fotózás, egyetlen objektívvel

panasonic_lumix_dmc_fz1000Megjelent a Panasonic LUMIX DMC-FZ1000 fényképezőgépe, egy olyan készülék, amely minden bizonnyal ideális útitársa lesz azoknak a fotósoknak, akik tökéletes képminőségre vágynak miközben a szabadban, kirándulásaik közben örökítik meg az élményeiket. A fényképezőgép váza elegáns, ugyanakkor erős és tartós, fix F2.8-4.0/25mm-400mm LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel szerelték fel. A Panasonic új, LUMIX FZ1000 készüléke további objektívek és kiegészítők használata nélkül is nagyszerű képeket készít. The LUMIX DMC-FZ1000 a világ első1 olyan bridge fényképezőgépe, amely 4K minőségű felvételre képes, így lélegzetelállító videók készíthetők vele, amelyeknek a felbontása négyszer nagyobb, mint a Full HD videóké.

A piacon egyedülálló technológiai megoldásokkal és funkciókkal rendelkező LUMIX DMC-FZ1000 bridge ideális választás a standard kompaktok és az összetettebb, nehezebb tükörreflexes gépek között. A 20.1 MP szenzornak hála, csak egy gombnyomás kérdése a kivételes képminőség, nem kell hozzá bonyolult beállítás és felszerelés. A teljesítmény, a tartósság és a praktikum egyesítésével a LUMIX DMC-FZ1000 bármikor könnyed és kényelmes fotózást és videózást tesz lehetővé – ami különösen akkor jó, ha az ember nyaral, a természetben jár, vagy egyszerűen a családtagjai társaságában pihen.

Így lehet a legegyszerűbben 4K minőségű felvételeket készíteni

Most első ízben, az Ultra HD 4K minőség a kompakt kategóriában is elérhetővé vált, így a fotósok az ilyen gépekkel is élethű és magával ragadó kisfilmeket készíthetnek. A LUMIX DMC-FZ1000 4K funkciója, a nagy méretű szenzor és nagyszerű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív együttesen gondoskodnak az olyan képminőségről, amit csak akkor hisz el az ember, ha a saját szemével is lát. Mivel a készülék különböző, jó minőséget biztosító formátumot is képes kezelni, a felvételeket könnyű továbbítani, szerkeszteni, lejátszani. A LUMIX DMC-FZ1000 ugyanakkor képes Full HD felvételre is kiemelkedő képsebesség mellett, így a mozgás tökéletesen folyamatos lesz – a rengeteg videó felvételi opciónak köszönhetően a LUMIX DMC-FZ1000 bármilyen filmes igénynek képes megfelelni.

HIRDETÉS

A LUMIX DMC-FZ1000 számos olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amelyeknek köszönhetően ezt a kivételes képminőséget a felhasználó anélkül is elérheti, hogy ehhez különböző kiegészítőket kellene magánál tartania. A képstabilizátor a kézremegést tompítja, így nem szükséges állványt használni. A beépített szintmérő és a könnyen mozgatható objektív gyűrűk is hozzájárulnak a bemozdulás elkerüléséhez mind fényképezés, mind videó felvétel közben.

Az elérhető legkorszerűbb technológia

Egy vadonatúj szenzor, újratervezett Venus képfeldolgozó motor és a nagyszerű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív együttesen gondoskodnak az éles képről, az élethű színvisszaadásról, így a képek és videók az apró részleteikben is életre kelnek. A 20.1 MP-es szenzor 1 hüvelykes, vagyis körülbelül négyszer akkora, mint a legtöbb kompakt gépben található szenzor – ennek köszönhető a jobb felbontás (a nagyobb pixel szám) és ezért lehet a gépbe több fényt beengedni. Az eredmény a világos és részletgazdag kép, még akkor is, ha gyenge megvilágításban készült, például egy holdfényes éjszakán a tengerparton, vagy az alkonyati tájat megörökítése közben.

A LUMIX DMC-FZ1000 a LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív nagy átmérőjét és 16-szoros optikai zoomját is kihasználja: a képminőség romlása nélkül készíthető közeli, intim felvétel valamiről, anélkül hogy ehhez zavaróan közel kellene hajolni hozzá. Mindegyik objektív átment a LEICA szigorú minőségi tesztjein, úgyhogy bármi is kerül a fényképezőgép elé, a felhasználó biztos lehet abban, hogy minden apró kis részletet képes lesz megörökíteni. Mivel a fix objektív 25-400mm-es tartományban állítható, tényleg elég a LUMIX DMC-FZ1000-et a hátizsákba tenni.

A Panasonic továbbfejlesztette a Venus képfeldolgozó motor processzorát is, ennek révén lényegesen javult a felbontás és a színérzékenység, így a képek és videó felvételek még élethűbbekké váltak. A motor segít az olyan finom részletek rögzítésében is, mint a hajszálak és a bőrtónusok, mindez pedig a kép természetességét erősíti.

Mutasd meg a kreativitásodat!

A jó minőségű, tartós váz, amely még jobban kiemeli a nagy átmérőjű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívet, a szupergyors Auto Focus (AF), a Panasonic legújabb LUMIX fényképezőgépét tökéletes útitárssá avatja a kirándulásokon. Az élőképes keresőben (Live View Finder – LVF) az AF mindössze 0.09 másodperc alatt fókuszál, így az igazán gyorsan mozgó tárgyak – például az állatok a természetben, vagy emberek egy sport jelenetben – tűéles, precíz képeken rögzíthetők egy szempillantás alatt. A LUMIX DMC-FZ1000 készülékkel gyors sorozatfelvételeket is lehet készíteni, vagyis a felhasználó számtalan lehetőség közül választhat, ha az izgalmas és gyorsan tovatűnő pillanatokat szeretné megörökíteni.

A LUMIX DMC-FZ1000 kristály tiszta képet nyújtó kijelzővel is rendelkezik, amely a képek és videók megkomponálását és visszajátszását minden eddiginél élvezetesebbé teszi. Az OLED élőképes kereső (LVF) és a 3 hüvelykes LCD kijelző egyaránt kivételes felbontásban és nagyon kevés lemaradással jeleníti meg képeket, úgyhogy a felhasználó biztos lehet abban, hogy amit a kijelzőn lát éppen olyan látványt nyújt, mint amit éppen rögzíteni akar.

Sok-sok szűrő gondoskodik arról, hogy a felhasználó kreatív módon készíthesse el a képeit, hogy azok egyedi hangulatúak legyenek. A LUMIX DMC-FZ1000 22 különböző szűrővel rendelkezik a szépiától a dinamizált színeken át a lágy fókuszú és „miniatűr effekt” szűrőkig. Miután a mű elkészült, a LUMIX DMC-FZ1000 többféle lehetőséget kínál annak barátokkal, családtagokkal való megosztására, az otthontól távol is. Mi több, egy okostelefon vagy tablet használatával a felhasználó távolról is vezérelheti mind a fényképek exponálását, mind a videó felvételek indítását, a zoomolást, a rekeszérték és az expozíció beállítását.

HIRDETÉS
Előző cikkPlayStation Store újdonságok – 2014. szeptember 18.
Következő cikkOktóber 17-én indul a Virtuózok című tehetségkutató