Főoldal A világ Belföld Partneri megállapodás a Mercedes és a Budapest Airport közt

Partneri megállapodás a Mercedes és a Budapest Airport közt

Hosszú távú partneri megállapodást foganatosított 2014. november 26-án a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Budapest Airport Zrt. A két vállalat kooperációja értelmében a jövőben a repülőtéri járműflotta Mercedes-Benz modellekkel bővül majd, természetesen a légi közlekedést és az üzemeltetést kiszolgáló járművek terén is.

mercedes_budapest_airport_004

Az új autók egy része a kecskeméti Mercedes-Benz gyárból, magyar dolgozók kezei alól kerül ki. Az új flotta minden darabja – az összes modellre értendő – a legkorszerűbb motorokkal és technológiákkal járul hozzá a repülőtér környezetvédelem iránti elkötelezettségéhez.

Nagyszabású együttműködési megállapodást írt tehát alá a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Budapest Airport Zrt. a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér SkyCourt Konferencia Központjában tegnap délután. A hosszú távú partneri egyezmény értelmében Budapest légikikötője több lépcsőben frissíti autóflottáját a csillagos márka különböző modelljeivel, amelyek több funkciókban szolgálják majd a repülőteret. A Mercedes-Benz a jövőben biztonságos, megbízható és kényelmes autókkal járul hozzá a magyarországi repülés színvonalának további emeléséhez.

mercedes_budapest_airport_001 mercedes_budapest_airport_002

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Mercedes-Benzt is a Budapest Airport partnerei között köszönthetjük” – fogalmazott Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Mindkét cég olyan iparágban tevékenykedik, ahol nagy a verseny. Az autógyártás és a légi közlekedés világában is csak a tökéletesség iránti elkötelezettség, az elsőrangú ügyfélkiszolgálás és a fenntartható növekedés biztosíthat vezető pozíciót. Mindkét vállalat elkötelezett ezek iránt az elvek iránt. A Budapest Airporttal kötött megállapodás egy újabb, hosszú távú partnerrel bővíti a Mercedes-Benz ügyfélkörét, amely magyar munkaerő által készített autókat is szállít a Budapest Airport flottájába.”

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója is üdvözölte a megállapodást: „A Mercedes-Benz elkötelezett a legmagasabb minőség iránt – a modellek tervezése és gyártása terén, mint ügyfeleink kiszolgálása esetében. A hosszú távú együttműködés keretében nem csupán a Budapest Airport számára nyújthatjuk a tökéletes Mercedes-Benz minőséget, hanem az új flotta közvetetten a repülőtér utasainak kényelmét is szolgálja. Külön öröm számunkra, hogy az autópark új darabjai között Magyarországon készült modellek is megtalálhatók lesznek.”

mercedes_budapest_airport_005

A flottát egyebek mellett ugyanis a 2014-ben bemutatkozó, új, Magyarországon gyártott B-osztály modelljei teszik ki. Így a Budapest Airport áttételesen támogatja a magyar munkavállalókat és a Mercedes-Benz Világszínvonal Magyarországról programját.

Az autópark új tagjai a legkorszerűbb motorokkal és az azokat szabályozó rendszerekkel jelentősen csökkentik az autók károsanyag-kibocsátását, ezzel az új járművek még jobb eredmények elérésében támogatják a Budapest Airportot környezetvédelmi törekvései terén. Mint emlékezetes, a Budapest Airport 2014 augusztusában jeletette be, hogy hosszú távú intézkedéseinek köszönhetően 15%-kal sikerült csökkentenie környezeti terhelését, a széndioxid kibocsátás mértékét. Az új Mercedes-Benz flottával ez az érték a jövőben tovább javulhat.

mercedes_budapest_airport_011 mercedes_budapest_airport_014 mercedes_budapest_airport_006

A pozitív hatás hosszú távú biztosítása érdekében a Mercedes-Benz –mint minden új személyautó esetében– 4 év, vagy 120.000 kilométer eléréséig díjmentesen végzi a járművek tökéletes technikai állapotát garantáló átvizsgálásokat, karbantartásokat.

A Napimagazin.hu is képviseltette magát az eseményen: a SkyCourt Konfernecia Központban bonyolított protokoll levezénylése után az 1-es terminál kifutópályájára invitálták az egybegyűlt újságírókat, ahol addigra már felsorakozott a Budapest Airport Zrt. szinte teljes flottája. Mentő- és tűzoltóautók, hókotrók, tartálykocsik, illetve egyéb könnyű- és nehézmunkagépek tették teljessé a gyönyörű összképet. S persze ne felejtsük el, hogy a megjelent modellek kizárólag a Mercedes márka képviselői közül kerültek ki.

mercedes_budapest_airport_008 mercedes_budapest_airport_007 mercedes_budapest_airport_012

Teljes mértékben indokolt egyébként a gépjárműpark cseréje, hiszen akad olyan autó a felhozatalban, amely már jócskán a 20-as életéveit tapossa – tudtuk meg Hardy Mihálytól, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójától. Így hát valóban indokolt a csere folyamata, mely szakaszosan valósul meg – ahogyan már feljebb is említettük.

Természetesen tesztvezetésre is adódott mód, a metsző hideg nem vette senki kedvét a felsorakoztatott új Mercedes modellek (A, B és C osztály, utóbbiból a T-modell) kipróbálása végett. A repülőtér kifutópályájának használható, pár kilométeres aszfaltcsíkja ideális környezetet jelentett az autóknak, azzal együtt, hogy nem AMG bilétával felvértezett megközelítések voltak jelen; igaz, az általunk próbált A180 sportos külalakkal megspékelt csomagot kapott. Az autó viselkedése egyébként a rövidre húzott gyorsteszt során kifogástalannak tűnt, a megadott útszakaszon 183 kilométer/órás csúcssebességet sikerült elérnünk, direkt, közvetlen kormányzással, informatív közvetítéssel egybekötve.

mercedes_budapest_airport_015

S mit érne egy modellbemutató anélkül, hogy ne lehessen kipróbálni a csatasorba állított, folyamatosan aktív flottát, azaz annak résztvevőit? Bár sajnos a vezetőállásokat nem foglalhatták el a meghívottak, viszont utazhattak a speciálisan, repülőtéri kresz mélységeit is kiválóan ismerő, képzett sofőrök társaságában, továbbá menet közben próbálhatták a céljárművek szinte összes funkcióját.

mercedes_budapest_airport_013 mercedes_budapest_airport_009

Visszakanyarodva egy mondat erejéig a vezértémához: az együttműködés kezdete egyébként korántsem a Mercedes-Benz debütálását jelenti a budapesti repülőtéren. A legnagyobb magyar légikikötő működésének eddig is szerves része volt a csillagos márka, ahogyan ez az előző néhány bekezdésből is kiderült. A speciális kiszolgáló járművek között eddig is megtalálható volt több, különböző kategóriájú modell, mint például az Actros, az Unimog, vagy éppen a Sprinter. A tervek szerint hasonló osztályok jelennek meg ismét a flottaparkban, megújult külcsínnel, belbeccsel.

mercedes_budapest_airport_010

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI