Főoldal Szabadidő Programok, események Rendkívül nagy érdeklődés övezte a Macaron Napot

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a Macaron Napot

Nagy sikerrel zárult március 20-án a Macaron Nap, mely a Bálna Budapest makett termében került megrendezésre. Ez egy nemzetközi nap, mindig március 20-án tartják.

Párizsban és New Yorkban van elsősorban hagyománya, ott egyszerűen a cukrászdákban adnak macaron kóstolót, és az aznapi bevételt egységes, jótékonysági célra fordítják. Idén a budapesti Macaron nap tombola bevételének felét az ANAMESA fesztivál kapja.

macaron_nap_1

Több mint kétezren látogattak el a III. Macaron napra, ahol közel 15.000 színes macaron fogyott el. A legkedveltebb ízek a Sofitel Rákóczi túrósa, a Rózsavölgyi csokoládésa és a Desszert.Neked citromos-bazsalikomos macaronjai voltak.  Parádés szerepet kapott a macaron verseny, mint programelem, amelynek keretében minden kiállító és több mint 10 házi macaron készítő (tehát nem cukrászda) macaronjait értékelte az 5 tagú zsűri (Mihályi László mestercukrász-Váci Desszertszalon, Stephane Gerphagnon mestercukrász-La Praline, Harmath Csaba gasztronómiai szakértő, Karai Dávid főszerkesztő- Nosalty.hu, Veszely Gábor – Goodwill National/Csokoládé Akadémia).

A zsűri szigorú ítéletet mondott a versenyre benevezett macaronokról, Harmath Csaba nehezményezte, hogy kevés volt az igazán érdekes, innovatív megoldás néhány kivételtől eltekintve, továbbá hiányolta idén a sós macaronokat a versenyből. Ettől függetlenül elégedettek voltak mind a profi, mind a házi macaron készítők alkotásaival, akik csokoládé és szabadon választott íz kategóriában adhatták be értékelésre macaronjaikat.

macaron_nap_2

Az eredmény pedig a profi cukrászoknál szabadon választott ízkategóriában a következő:

1. Rákóczi túrós íz
Paris Budapest Restaurant and Bar
2. Mascarpone-bazsalikomos íz
Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
3. Citromos-bazsalikomos
Desszert.Neked

Csokoládés ízkategóriában pedig:

1. Rózsavölgyi Csokoládé
2. Desszert.Neked (málnás csokoládé)
3. Bolka Bonbon

Az amatőr „házicukrászok” közül a két kategória első helyezettje Penczés Gábor lett, az általa készített csokis-barackos-jázminvirágos és egzotikus-gyümölcs-gyömbérrel ízvilág nyűgözte le a zsűrit. Második helyet Pajó Katalin csoki-rozmaring és Szikra Gabriella sós-vajkaramella ízei nyerték. A dobogós harmadik pedig Pesti Attila narancsos-kávés-csokoládés macaronja és Pajó Katalin sós-mogyorósa lett.

macaron_nap_4  macaron_nap_5

A Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ékszerek és kiegészítők, édességek, Zólyom Zsolt parfümjei, macaron készítő szettek és sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Az idei, GDF SUEZ Macaron Napon igazi profi baristák által készített kávéhoz lehetett hozzájutni az újlipótvárosi Sarki Fűszeresnek és a Madal Cafénak köszönhetően.

macaron_nap_3

A Macaron Nap szervezői és a résztvevő cukrászdák minden évben kiválasztanak egy szervezetet vagy egy rendezvényt, amit támogatnak, aminek nyilvánosságot adnak. Idén az ANAMESA Találkozó a kedvezményezett. Ez egy különleges nemzetközi, az ifjúságot megszólító rendezvény, amit második alkalommal rendeznek meg a Francia Iskola szervezésében. Célja az elfogadás, a tolerancia, hogy megmutassa a művészet erejét, ha összefog a fogyatékkal élő és az egészséges ember, és alkot. A találkozó időpontja: 2014. április 23-25. A rendezvény fővédnöke Geszti Péter, aki a Macaron Napon kisorsolta a szerencsés fődíjat, egy 2 személyes párizsi repülőjegyet.

 

 

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.

Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Sony, MSI, Kingston Technology, Epson, Livekodok.com, Canon, Camera Kft.

Utómunka hardver: Acer, MSI