Főoldal Szabadidő Fesztivál Sziget Fesztivál 2012, első nap: körbejártuk, máris megszerettük

Sziget Fesztivál 2012, első nap: körbejártuk, máris megszerettük

Az idei számos programlehetőség mellett mindenképpen szerettünk volna időt szakítani – legalább néhány nap, napszak erejéig – az immáron már nemzetközileg is jelentősen elismert Sziget Fesztivál feltérképezésére.

sziget_fesztival_2012_005

Sajnálatos módon az utolsó pillanatig úgy nézett ki, hogy egyéb elfoglaltságaink miatt nem lesz kivitelezhető a történet, aztán végül az utolsó pillanatban mégis sikerült lediszponálni igen gyorsan a fél napos kitelepülést. Hála a korrekt és professzionális Sziget-oldali szervezésnek és közbenjárásnak. Így hát a szerdán délután kilátogattunk a mára méltán világhírűvé vált egy hetes rendezvény hivatalos első napjára, hogy megnézzük testközelből a 2012-es szárnybontogató kavalkádot. Jöjjenek a részletek!

Első napi mérleg

Nulladik és két mínuszos nappal startolt el az idén 20. életévébe lépett fesztivál, mi a hivatalos első napon látogattunk ki a rendezvényre. Illusztris fellépők (Hurts, Placebo, Quimby a teljesség igénye nélkül) várták a közönséget, mi hozzávetőlegesen délután fél hatra érkeztünk a helyszínre, ekkor már javában masszívan pörgött a hangulat.

sziget_fesztival_2012_001

Benyomás: az alap koncepció nem sokban változott a korábbiak tekintetében (elsősorban az utóbbi 4-5 évhez képest), ugyanakkor telítettebb, komplexebb és még barátságosabb lett az összkép. Rengeteg szolgáltatás, étkezési lehetőség várta-várja a bulizókat, és ami kiváltképp fontos: sokkal barátságosabb árakon, mint ezelőtt.

Flódni is volt, rekordméretű

Kiérkezésünk előtt nem sokkal készült el Raj Ráhel rekordméretű flódnijával, melyet büszkén szét is osztottak az arra tévedők közt – nem kevesebb, mint 1600 adagot lehetett kinyerni az összességében több, mint 20 méteres alkotásból.

sziget_fesztival_2012_004

Aki még az elkövetkezendő 3 napban kilátogat a Szigetre, mindenképpen próbálja ki az idei egyik legjobb újdonságot, az óriáskereket: pénztárcabarát áron közel negyed órán keresztül lehet „körözni” a Nagyszínpad szomszédságában, igazi vurstlis hangulatot teremtve. Aporpó vidám park: az idei Sziget Fesztivál egész hangulatát az otthonias, búcsús hangulat lengi be, ami szintén plusz pontot érdemel a 2012-es szervezés.

sziget_fesztival_2012_011

Ötletes miniprogramot ígér az a retró hangulatban megálmodott lekerített rész, ahol a régi rezsim tipikus momentumaival találkozhat az, aki útlevelet vált a látomás-szerű kis világba. Alapvetően a külföldieknek lehet ez óriási flash, de az is fix, hogy honfitársaink is nemtől, kortól függetlenül élvezik majd a történéseket.

Barbee és Feka a Hurts-re szigetelt

A VIP szekcióban összefutottunk Fekával, az Anti Fitness Club dobosával, illetve párjával, a szintén szakmabéli Barbee-val. Pár perc után kiderült, hogy nagy kedvencünk, a Hurts kora esti koncertje miatt jöttek, és kifejezetten kíváncsiak, tudja-e fokozni a brit csapat azt a hangulatot, amelyet korábbi hazánkban adott fellépése alkalmával produkált.

sziget_fesztival_2012_feka_barbee_014

Jelentjük: ha nem is tudták felülmúlni a korábbiakat, mindenképp hozták formájukat, igaz, egyik daluk I don’t want your happiness (nem akarom a boldogságod) szövegű refrénje pozitív értelemben olaj volt a tűzre az amúgy önfeledt jókedvben bulizó közönség számára.

Terveink szerint hamarosan újra kilátogatunk a fesztiválra, mivel a rendelkezésre álló szűkös időkeret végett számos történés, illetve helyszín kimaradt a felhozatalból.

Bővebb információ: http://www.sziget.hu