Főoldal Kultúra Film Már a mozikban az Apák és lányaik című amerikai dráma

Már a mozikban az Apák és lányaik című amerikai dráma

Az MTVA által forgalmazott Apák és lányaik című film, Russell Crowe és Amanda Seyfried főszereplésével tegnap este debütált a hazai mozikban.

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

A rendező, GabrieleMuccino, aki korábban olyan filmeket rendezett, mint A boldogság nyomában, Hét élet, Az utolsó csók, ezúttal egy hús-vér családi drámát mutat be, BradDesch 2012-ben készült története alapján. Muccino a forgatókönyvről azt nyilatkozta, ez az egyik legjobb, ami valaha a kezébe került. Érzelmes, tele élettel, ami a valódi életről szól, benne halálról, elmúlásról, szeretetről, és a szeretteink elvesztésétől való félelemről.

Cserpes_Istvan-es-Laura

Premier előtti vetítésen olyan a hazai közéletben is ismert apák és lányaik nézhették már meg a filmet, mint Cserpes István és lánya Cserpes Laura, illetve Sasvári Sándor színművész és lánya Léna. A vetítésen ott volt Hajas László mesterfodrász és lánya Orsi is, akik elmondták nem is emlékeznek rá, mikor voltak utoljára kettesben moziban, így nagy élmény volt számukra hogy hosszú idő után egy ilyen különleges filmet nézhettek meg együtt.