Főoldal Szabadidő LEGO 75116 LEGO Star Wars Finn – jó irányvonal, alapvetően gyűjtőknek

[TESZT] 75116 LEGO Star Wars Finn – jó irányvonal, alapvetően gyűjtőknek

Folyamatosan pörög a Star Wars marketing gépezete, van mindenféle, a branddel felvértezett termék a plüssfiguráktól kezdve egészen a felvágottakig (!). Viszont tudjuk, hogy jó hagyományok szerint a LEGO is beszállt már korábban a körforgásba, és jobbnál jobb termékekkel örvendezteti folyamatosan a célközönséget. Ilyen a 75116-os számot viselő LEGO Star Wars Finn figura is.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-006

Bár jobban kultiváljuk nyilván az olyan Star Wars saga-hoz kapcsolható dolgokat, amelyek ismertebb, vagy ha jobban tetszik: klasszikusabb értelemben vett részleteket ragadnak ki a történésekből. Legyen az akár egy Star Destroyer (Csillagromboló), vagy épp egy Darth Vader figura.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-009

Utóbbi persze létezik a LEGO Buildable Figures sorozatában, egyszer majd összerakjuk őt is bemutatásra – addig is jöjjön egy viszonylag új résztvevő, Finn. A karaktert a legutóbbi Star Wars epizód, az Ébredő erő kapcsán ismerhette meg a nagyközönség, most pedig ismerjük meg őt kirakható formátumban is.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-005

A LEGO Star Wars Finn figura kisebb csomagolásban érkezik, a dobozolás szimpla, gond nélkül nyitható az alsó részen található perforált félkör benyomásával. Mivel nem túlzottan nagy terjedelmű a kiszerelés, ezért mindössze néhány tasakba kerültek szortírozásra a LEGO építőelemek.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-001

Mint ahogyan azt már megszokhattuk, rengeteg, speciálisan az adott termékhez köthető részelemet terveznek az adott témához – nincs ez máshogy a LEGO Star Wars Finn esetében sem. Váll- és mellvért, csizma, sőt, fegyver darabok is találhatóak, ezek mind egyben, egyetlen egységben.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-002

Hagyományosan a figura vázával kezdünk: első lépésként összerakjuk a gerincet, hozzá medence részletei jönnek, majd jöhet a hát-rész, a lapocka elemekkel egyetemben. Ide máris beapplikáljuk a jobb kar fel- és le mozgatásáért felelős kis kereket, amely korábban már feltűnt négyágú fogaskerkékként is; majd érkezhet a derékfedő dupla elem, mely kettős felfogással kerül a helyére, a gerincoszlop aljára.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-007

Mozgatható takarólemezek épülnek be a combcsontok felső részleteihez, miután ezzel is végeztünk, nekikezdhetünk a lábak megépítéséhez. Nemesen egyszerű feladvány lesz, ugyanis a hozzávetőlegesen 3 fő részből álló, gömbcsuklókra alapozó struktúra adja a LEGO Star Wars Finn alapvető tartásának lényegét. A lábak lábfejnél, térdkapcsolatoknál is egyaránt hajlíthatók, a combcsontok rögzítése után pedig akár le is ültethetjük a figurát. Azaz a majd elkészülő végleges verziót, egyelőre csak az alsó rész van meg, az viszont teljes, végleges egészében a lábszárvédőkkel felvértezve.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-008

A karok kiépítése hasonló szerkezeti kép szerint zajlik, mint a lábaké, azzal a különbséggel, hogy kevesebb darabot kell hozzá felhasználnunk. A gömbcsuklós megoldások itt is remekül működnek, a vállak és az alkari részek kapnak burkolatot, valamint a kézfejek is helyükre kerülnek.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-010

Lefelé és felfelé is mozgatható karokat kap tehát a LEGO Star Wars Finn, elsőként a jobb kézfejhez applikáljuk hozzá az elmaradhatatlan fénykardot. Itt szintén már az előre kialakított elemekből kell építkezni, majd hozzá – hogy a párhuzam meglegyen – máris jöhet a fegyver is. Ez egy előre kiöntött sablon alapján található meg a tasakok valamelyikében, viszont némi kiegészítést azért kell eszközölni.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-014

Például kell neki stabil tartórész, mellyel a LEGO Star Wars Finn bal kezébe lehet erősíteni, valamint egy ravasz, amellyel a mellékelt apró lövedéket ki is tudja lőni a figura. Itt a LEGO játékhoz mellékelt összeszerelési útmutatójában mellékelt passzus mellett mi is felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, bizony sérülést is okozhat a hirtelen, rosszul irányzott kis műanyag lövedék (szemek sérülése).

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-013

Miután hozzáerősítettük a bal kézfejhez a kiegészítőt, egy dolgunk marad hátra csak: LEGO Star Wars Finn fejét a helyére biggyesztjük, és máris elkészült Star Wars-gyűjteményünk legújabb ékessége.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-012

Jó irányvonal a LEGO Star Wars Buildable Figures, alapvetően a rajongók és gyűjtők megcélzásával. A cartoon karikatúra-jelleg elfogadható a figurák dizájnját illetően, hiszen párhuzamosan fut célirányosan SW animációs sorozat is, amely hasonló tálalásban hozza a lényegiséget.

75116-lego-star-wars-finn-teszt-napimagazin-003

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A terméket a LEGO Magyarországtól kaptuk, tesztelés céljából. Az itt leírt gondolatok a saját véleményünket tükrözik.
A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte