Főoldal Életmód Vásárlás Braun MGK3040 – teljes körű arc- és testszőrzet eltávolítás egyszerűen

[TESZT] Braun MGK3040 – teljes körű arc- és testszőrzet eltávolítás egyszerűen

Korábbi cikkünkben bemutattuk a Braun Series 3 310s elektromos borotváját. Már akkor is kifejtettük, mennyire egyszerű a használata, alkalmazása – most újabb kompakt eszköz kapcsán készítettünk tesztet: a Braun MGK3040 többfunkciós 7 az 1-ben arc- és testszőrzeteltávolító opcióit próbáltuk.

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak hangzik a pár sorral feljebb leírt összetett funkcionalitás, de tény, hogy férfitársaink számára (már aki ad az ilyesmire) kimondottan fontos az ápolt, kulturált külső. Nyilván nem a szakállt, vagy a masszív mellszőrzetet viselő delikvensekre gondolunk alapvetően, hiszen maga a szőrzet valamilyen formájú megnyilvánulása és büszke hordozása önmagában véve teljesen trendi, kultikus és divatos is lehet. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogyan s miként ápoljuk, vagy ha jobban tetszik: tartjuk karban.

A Braun MGK3040 szett tökéletes megoldást kínál teljes körű arc- és testszőrzet eltávolításra. A gyártó úgy fogalmaz, hogy ez egy intelligens eszköz, intelligens kiegészítőkkel; mindezeknek köszönhetően akár 7 különböző feladattal is pillanatok alatt elboldogul.

Nézzük is ezeket a feladatokat! Elsőként jöjjön a szakáll formázása, e területen a Braun MGK3040 tökélyre hangoltan tud működni. Szakállas kollégánk örömmel vette a tesztlehetőséget, és elmondta a fazonigazítás után, hogy a fej két rögzített fésűjének állításával akár 13 precíziós hosszabbítást tesz lehetővé az eszköz, 2 milliméteres lépésközönként. Ez azt jelenti gyakorlatban, hogy nincs olyan szakállforma, amelyet ne lehetne perfektül fazonírozni, ráadásként a doboz tartalmazott egy grátisz Gillette FlexBall bortovát is, mellyel az esetlegesen kikandikáló széleket, oda nem illő szőrszálakat jól ki lehetett javítgatni, fazonra igazítani.

Ha épp hajat szeretnénk vágni, akár magunknak (nyilván magunknak, hiszen ezért hordozzuk táskánkban a Braun MGK3040-et), erre is van mód. Alapvetően a több fésű arra is remek, hogy a vágandó hosszt beállítsuk (1 vagy 2 milliméter), itt is van sok lehetőségünk. A köznyelvben ez maga a nullásgép, úgyhogy nyáridőre tökéletes segítséget nyújthat e téren is a termék.

Természetesen a hónalj- és a mellszőrzet is testre szabható a szó szoros értelmében a Braun MGK3040 multifunkciós eszközzel. Itt újfent meg kell említenünk a számos fésűmodult, amely rendelkezésre áll, de a mellékelt Gillette borotva is újra jó szolgálatot tesz a procedúra elvégzésénél. Minden túlzás nélkül elmondható, hogy a Braun MGK3040 remekbeszabott szolgálatot garantál fejünk búbjától a bokánkig akár, nekünk, férfiaknak. Nincs ténylegesen olyan szőrrel borított felület/terület, ahol ne lehetne alkalmazni valamilyen formában a Braun MGK3040-et.

Nézzük a terméket műszaki szemszögből. Már a Braun Series 3-nál is megtapasztalhattuk a gyári élettartam garanciás rozsdamentes acélpengék gyakorlati erejét, kitűnő pontosságukat. A Braun MGK3040 is egy olyan alternatíva, mellyel még a hosszabb szőrszálak eltávolítása is fájdalommentes, nincs húzás, nincs tépés, csak a szakszerű, észrevétlen borotválás (vagy szőrtelenítés).

Természetesen a Braun MGK3040 is rendelkezik egy újratölthető, lítium-polimer akkumulátorral. Az egységet valamivel több, mint 8 órán át töltöttük a gyári előírás szerint, s így 45 percig használtuk hajvágásra, szakálligazításra és hónaljszőrzet-eltávolításra. A töltést egyébként lehet rövidíteni, így is kapunk a maximumhoz hasonló szintet, de nem érdemes, ugyanis így kevésbé kíméljük az akkumulátort, amely idő előtti kapacitásvesztéshez vezethet. A töltés, illetve maga a töltöttség folyamatát LED jelzőfény mutatja, ha a töltöttségi szint alacsony, villogással figyelmeztet a rendszer.

A Braun MGK3040 kifejezetten alkalmas arra, hogy utazáshoz magunkkal vigyük. Mivel a tápellátás automatikusan igazodik az adott ország feszültségszint-szabványához, ezért a világon bárhol tölthető, vagy üzemeltethető hálózatról (100 és 240 V közt bármely feszültségszinthez alkalmazkodik).

Karbantartás tekintetében nem igényel különösebb ráfordítást a Braun MGK3040, mindössze arra figyeljünk, hogy használat után alaposan tisztítsuk meg a mozgó alkatrészeket. A legegyszerűbb forró vízzel átmosni, akár használt alatt is, majd szárazra törölni a külső fejrészeket, utána pedig megvárni, amíg kiszárad. Amikor szárazak a pengefelületek, 1 csepp gépolajjal tartsunk karban, bár ezt elegendő (használattól függően) 2-3 hetente elvégezni.

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, QNAP, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, MyActionCam

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte