Főoldal Életmód Gasztronómia Lamart Blade késkészlet – a konyha elengedhetetlen kelléke

[TESZT] Lamart Blade késkészlet – a konyha elengedhetetlen kelléke

Ahhoz, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban el tudjuk készíteni otthon a kedvenc fogásainkat, nélkülözhetetlen egy jó késkészlet, vagy legalább egy olyan kés, amivel tökéletes tudunk dolgozni. 

lamart-keskeszlet-11

Mi az, ami egy jó kés ismérve lehet? A minőség, a tartósság, az ár, az ergonómia és ami a legfontosabb: az élesség. Ezeknek a kritériumoknak bizony nem egyszerű megfelelni. Górcső alá vetettük a Lamart Blade késkészletét és megnéztük, hogy mennyire illik bele a fenti állításokba.

lamart-keskeszlet-2

Megjelenésre egy igazán impozáns késkészletről van szó, mely négy darab késből és egy mágneses vágódeszkából áll. Utóbbi hatalmas extra, hiszen a kések tárolása sok esetben problémát jelenthet, de így csak odaérintjük a kést a deszkához és a mágnes rögtön magához vonzza a pengét. Minden késen, valamint a vágódeszkán is megtalálható a jól ismert Lamart „kézírásos” logo, mely igazán exkluzív külsőt ad a késeknek.

lamart-keskeszlet-3 lamart-keskeszlet-4

Pár szóban a Lamartról: a francia márka célja, hogy megfizehető luxustermékeket gyártsanak. Termékeik gyártása során minden apró részletet megvizsgálnak, tesztelnek és úgy alkotnak meg, hogy azok megfeleljenek a legszigorúbb egészségügyi kritériumoknak – és közben megfizethetőek maradjanak. A Lamart áthidalja a csúcsminőség és a megfizethetőség közötti szakadékot.

lamart-keskeszlet-8lamart-keskeszlet-7És valóban: a készlet minőségéhez képest abszolút baráti a 11 ezer forint körüli fogyasztói ár, főleg hogy még egy vágódeszka is jár hozzá.

lamart-keskeszlet-5lamart-keskeszlet-6

Mind a négy kés acélból készült, különösen éles a pengéjük (penge hossz: 7.5cm, 12.5cm, 15cm és 20cm), valamint ergonomikus tervezésű nyelet kaptak a tökéletes eredményért és a maximális biztonságért. Tesztünk során mind a négyet kipróbáltuk és gyönyörűen lehetett velük dolgozni, szeleteltek és aprítottak pont úgy, ahogy azt az ember elvárná tőlük.

lamart-keskeszlet-9

Ha jó áron keresünk minőségi konyhai termékeket, ezentúl érdemes a Lamart-ot is számításba venni, hiszen bátran felveszi a versenyt bármelyik konkurenciával!

lamart-keskeszlet-10

A fotókat Canon EOS-1D X Mark II fényképezővel készítettük.

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte