Főoldal Életmód Gasztronómia Sencor konyhai robotgép STM 6351GR – a szemrevaló konyhai mindentudó

[TESZT] Sencor konyhai robotgép STM 6351GR – a szemrevaló konyhai mindentudó

Vannak bizonyos feladatok a konyhában, melyeket a technika fejlődésének köszönhetően már nem kell nekünk végezni, elvégzik helyettünk a gépek. Legyen szó a tojáshab felveréséről, a tészta dagasztásáról vagy épp majonéz készítéséről, nem biztos, hogy szívesen bíbelődnénk vele egymagunk hosszú perceken keresztül.

Ha valaki komolyabban foglalkozik a sütés-főzéssel, az biztosan gondolkodott már azon, hogy beszerez otthonra egy konyhai robotgépet, hiszen egy eszköz egyszerre több funkciót is képes ellátni, így praktikus és helytakarékos is egyszerre, hiszen nem kell egyszerre 5 gépet vásárolnunk minden egyes munka elvégzésére. Egy ilyen robotgép viszont nem olcsó mulatság: a komolyabb és jobb minőségű gépek súrolják a százezres határt, de a legtöbb át is lépi azt. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy kipróbálunk egy árbarátabb verziót.

A Sencor termékek híresek arról, hogy hihetetlen nagy termékskálával rendelkeznek nagyon jó áron. Lehet elsőre nem tűnik ismerősnek a márka, de szinte minden háztartásban van egy eszköz, amin Sencor felirat díszeleg, legyen az egy konyhai mérleg, rádió, számológép, porszívó vagy épp egy digitális képkeret. Az ár-érték arányban nagyon jó termékekről beszélünk, az utóbbi évben pedig egyre több olyan eszközzel jelentkeznek, melyek magas minőséget képviselnek.

Ilyen a jelenlegi tesztalanyunk is. Az STM 6351 névre keresztelt konyhai robotgép valóban sokat tud: darál, mixel, habar, kever, dagaszt és még kolbászt is tölt.

Külső, csomagolás

A Sencor konyhai termékek egyik legnagyobb erőssége a megjelenés: számtalan gyönyörű színben kaphatóak, így bármelyik konyhába beilleszthető és a funkcionalitás mellett még gyönyörű éke is lehet annak. Jelenlegi tesztgépünk zöld színű, de kapható még sárga, pink, lila, narancssárga, kék vagy a visszafogottabbaknak fehér színben.

A hatalmas dobozban magát a készüléket találhatjuk, a használati utasítást és rengeteg kiegészítőt. Tényleg rengeteget. Először azt sem tudja az ember, hogy hova kapja a fejét és mi mire való. Szerencsére a magyar leírás sokat segít, így szépen lassan kisilabizálható, hogy mi mihez tartozik. Érdemes ezeket külön csomagolni és úgy elrakni, hogy később ez ne okozzon problémát.

A gép minősége meglepően jó, érződik rajta, hogy fémből készült maga a ház is és a kiegészítők is.

Kiegészítők, funkciók

De mikből is áll maga a gép? Először van maga a megszokott konyhai robotgép része, mellyel a hozzá tartozó 4,5 literes edénnyel és fejekkel különböző műveleteket tudunk véghezvinni.

Tudunk habot verni (egyszerre akár 8 tojásfehérjéből), dagasztani, és keverni. Külön megemlíteném a hozzá tartozó átlátszó fedelet, ami nagyon praktikus akkor, ha nem szeretnénk hogy minden össze-vissza fröcsköljön menet közben.

Működés közben, egy kis lassítással

Extra pluszpont jár a beépített LED-világításért is, ami rengeteget segít abban, hogy jobban lássuk a folyamat közben a dolgokat.

Használat közben egy negatívumot azért megemlítenék és az a hangja. 1000 W-os teljesítmény ide vagy oda, de nekem elég hangosnak bizonyult a gépezet, cserébe viszont gyorsan dolgozik. A tojásfehérjéket is pár perc alatt felverte gond nélkül.

Az eszköz első felénél található egy ezüst színű rész, ami ha felnyitunk, akkor a benne található menetbe be tudjuk illeszteni a kolbásztöltő, a húsdaráló és kebab készítéshez. Értelemszerűen ezekhez mind külön kiegészítő jár, melyeket könnyen lehet ki-be szerelgetni.

Az utolsó funkció pedig a gép hátsó részénél található, melyhez nincs más dolgunk, csak egy 1-5 literes üvegmixert kell ráerősítenünk és már ugyanúgy használható, mint bármelyik konyhai mixer: bébiétel, smoothie, turmix, mártás, koktél vagy épp leves készíthető általa.

A tisztításában nincs semmi különös, a levehető eszközök mosogatógépben is moshatóak.

Összegzés, vélemény

Az évek során a Sencor rengeteget fejlődött (minőségben mindenképp) úgy, hogy közben képes volt árban a földön maradni. Az STM 6351 konyhai robotgép számtalan funkcióval rendelkezik, praktikus és jól dolgozik, egyedül a zaj az, amin javítania kell, de a jó teljesítményért (1000 W) és a baráti árért (60 ezer forint körül mozog) szerintem elnézhető. Hatalmas pluszpont jár a dizájnért és azért, hogy ennyi árnyalatban kapható. Szép is, praktikus is, jó szolgálatot tesz a konyhában, kell ennél több?

Még több információ a termékről: http://www.sencor.hu/konyhai-robotgep/stm-6351gr