Főoldal Életmód Gasztronómia Sencor Nutridrink mixer – az egészséges életmód elengedhetetlen kelléke

[TESZT] Sencor Nutridrink mixer – az egészséges életmód elengedhetetlen kelléke

Aki egy kicsit is beleásta már magát az egészséges táplálkozás világába, annak nem ismeretlen tény, hogy a házilag készített tápláló gyümölcs- és zöldségkoktélok mennyire jó hatással vannak a szervezetünkre: javítják az alvás minőségét, segítik az emésztést, támogatják a szervezet regenerálódását sportolás után és egész napra energiát és kellő vitaminbevitelt biztosítanak számunkra.

E heti tesztünkben a Sencor egyik újdonságát vesszük közelebbről szemügyre. A Sencor Nutridrink mixer a leírás szerint, amellett, hogy ilyen italok (smoothiek) és turmixok készítésére alkalmas, még dióféléket és magokat is gond nélkül aprít, valamint leves is készíthető vele.

Első ránézésre látszik, hogy a márka minőségben sokkal feljebb emelte a lécet, ugyanis a Nutridrink robosztus és stabil, ráadásul a dizájn is szemrevaló.

A gép egy motoregységből, egy kivehető, hatélű titán bevonattal rendelkező rozsdamentes acél késből, egy 0,8 és egy 1 literes pohárból, valamint a hozzá tartozó fedelekből áll.

A használata meglepően egyszerű: csak belepakoljuk a kiválasztott gyümölcsöt, zöldséget a pohárba, rácsavarjuk a késegységet, beillesztjük a gépbe és már készülhet is a turmix. Nagy előny, hogy a gép csak akkor indul el, ha helyesen van összeszerelve, elkerülve ezzel a kellemetlen baleseteket. Az 1200W-os teljesítménynek köszönhetően nagyon gyorsan elkészül, bár igaz, kissé hangos művelet közben.

A gép elején állíthatjuk be a nekünk szükséges mixelő programot, melyből háromféle lehetséges:

Pulse : maximális fordulatszámmal történő mixeléshez és a jégzúzáshoz

Blend: gyümölcs smoothie készítéséhez

Extra blend: keményebb gyümölcsökből vagy zöldségekből készülő smoothie-hoz ajánlott

Tesztünk során egy mangóból, almából és banánból álló smoothie-t próbáltunk ki, mellyel pár másodperc alatt végzett a Nutridrink mixer, nem okozott neki különösebb megerőltetést.

Az egyik legnagyobb előny a tisztítása, ugyanis nincsenek nehezen szétszedhető és mosható alkatrészek benne, elég csak kiszednünk a poharat és az aprító fejet és azokat gyors elöblíteni, ráadásul ezek mosogatógépben is moshatók.

Ha egy jó smoothie készítőt, turmixgépet vagy aprítót keresünk, akkor jó alternatíva lehet a Sencor Nutridrink mixer, hiszen minőségi alapanyagokból készült, valamint egyszerűen és gyorsan használható.

 

A terméket a Sencor Magyarországtól kaptuk tesztelésre