Főoldal Divat, szépség Smink Yves Saint Laurent őszi sminkkollekció

[TESZT] Yves Saint Laurent őszi sminkkollekció

Beköszöntött az ősz, vége a nyárnak, pihenésnek, gőzerővel vethetjük be magunkat a munka vagy épp a tanulmányok rengetegébe. Vigasztalásképp itt van nekünk a (kicsit) enyhébb időjárás és az őszi sminkkollekciók!

ysl_fall_2

Egy igazán különleges termékpalettával köszönti az őszt a Yves Saint Laurent is, mely színeiben tökéletesen illeszkedik az évszak hangulatához. Egy igazán kifinomult kollekcióról beszélünk, amiben leginkább a khaki, arany és sötétzöld szemek, valamint vörös ajkak dominálnak. Több terméket is kipróbáltunk a felhozatalból, lássuk a tapasztalatokat.

Yves Saint Laurent Pure Chromatics szemhéjpúder paletta

Elsőként jöjjön a Pure Chromatics szemhéjpúder paletta, mely jelen kollekcióban két színben kapható, ebből mi a 10-es árnyalatot próbáltuk ki. A külső csomagolás gyönyörű, az YSL-től megszokott elegancia  és arany díszítés jellemzi.

ysl_purechromatics_1  ysl_purechromatics_2

A palettát kinyitva négy színt találhatunk benne: világos és egy sötétebb khaki, sötétzöld és egy ezüst. Az első három szín tökéletesen illeszkedik egymáshoz, az ezüst helyett én inkább aranyat tudtam volna elképzelni az elején, de használat közben gyönyörűen kiemelte a sminket, főleg ha a belső szemzugba és a szemöldökcsontra rakunk belőle. Kétféleképpen is használhatjuk a színeket: szárazon és vizesen egyaránt. Szárazon enyhébb, lágyabb hatást érhetünk el, míg vizesen használva drámaibb, erősebb sminket készíthetünk.

ysl_makeup_5  ysl_makeup_3

 Yves Saint Laurent Palette Couture Highlighter paletta

Egy igazi kis ékszer! De tényleg. Muszáj szót ejteni a csomagolásról, hiszen nem mindennapi. A dobozt kinyitva egy fekete bársonytokot találunk, melyben ott lapul maga a termék. A palettát kinyitva mutatja meg magát a púder, ami egy különleges krokodilbőr mintát formáz, amelyet a borítón is megtalálhatunk. Három árnyalatból áll: sötétebb,mélyebb rózsaszín, arany-bézs és nude rózsaszín. Külön-külön, de akár egyben is használhatóak, előbbinél természetesebb, finomabb hatást, míg utóbbinál egy kicsit erősebb színt érhetünk el. Minden esetben nagyon jól illeszkedik a bőrhöz, élettel telibbé teszi az arcot akár az orcákra, akár máshova rakva.

ysl_palettecouture_1  ysl_palettecouture_3  ysl_palettecouture_2

 Yves Saint Laurent  Dare To Glow folyékony highlighter

A kollekció része még három darab folyékony highlighter is: tempting gold, naughty pink és fatal red. Én az utóbbit teszteltem, ami talán a többi közül a legerősebb. Nagyon meleg, metálfényű rózsás árnyalat, mely tökéletes választás lehet akkor, ha fakónak és laposnak érezzük a sminkünket. Ezzel megadhatjuk a megjelenésünknek azt a bizonyos kis pluszt, ami hiányzik belőle. Nem kell megijedni a színtől, először nagyon erősnek tűnhet, de az arcra felkenve gyönyörűen alkalmazkodik a bőrhöz!

ysl_daretoglow  ysl_daretoglow_2

Yves Saint Laurent La Laque Couture No 31 Khaki Arty körömlakk

Végül, de nem utolsó sorban a körömlakkok. Két színben elérhető: N° 32 Rouge Expressioniste (vöröses) és N° 31 Khaki Arty (khaki zöld). Ez utóbbi került nálam kipróbálásra – imádtam! Már régóta szemezgettem a khaki körömlakkokkal és most eljött az ideje, hogy közelebbről is megismerkedjek velük. Jelen esetben egy khaki zöld árnyalatról beszélünk , ami az ősz egyik főbb divatszíne lesz. Körmön egyébként simán kibír 4-5 napot is, ami azért nem elhanyagolható. Külön érdemes megemlíteni az körömlakk ecsetet, nagyon könnyű vele dolgozni, még nekem is sikerült vonalon belül maradnom, ami az én esetemben elég nagy szó!

ysl_naillacquer