Főoldal Szabadidő Programok, események Több mint ezer résztvevőt várnak Budapestre a Prezi és a Ustream konferenciáira

Több mint ezer résztvevőt várnak Budapestre a Prezi és a Ustream konferenciáira

Két konferenciát szervez többek között a Facebook, az Uber és a Microsoft vezető kutatóival a Prezi és a Ustream a budapesti Millenárison csütörtökön és pénteken, a felhasználói élményt (user experience, UX) és az adatkezelést körüljáró eseményekre több mint ezer résztvevőt várnak a régióból – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kétnapos rendezvényen csaknem 40, többségében külföldi előadó vesz részt. Az előadások angol nyelvűek, és az interneten keresztül ingyenesen élőben követhetők.

budapest_millenaris_teatrumA konferencia előtt, szerdán workshopok és ingyenes találkozók is lesznek a Prezi és a Ustream irodáiban – tájékoztattak.

Csütörtökön rendezik egy viszonylag új tudományt, a felhasználói élményt előtérbe helyező, Amuse nevű konferenciát. Az  előadók olyan témákat járnak körbe, mint a mesterséges intelligencia és az emberi tapasztalat kapcsolata, vagy a digitális fejlődés hatása a mindennapokra, de előad a Lego egyik mérnöke is a vállalaton belüli UX részleg kialakításáról.

Pénteken a Crunch elnevezésű, a nagy mennyiségű adatok kezelését és felhasználását bemutató (big data) konferencián 23 előadást tartanak. Ezek közül az egyiken a Panama iratok feldolgozását segítő három mérnök egyike a big data és az újságírás kapcsolatát mutatja be, arról beszél, hogyan sikerült feldolgozni a mintegy 2,6 terabájt információt.

A konferenciák élőben követhetők a http://www.ustream.tv/crunch és a http://www.ustream.tv/amuse linkeken.

 

Előző cikkTim Burton legújabb filmje már a mozikban!
Következő cikkHolnap megnyitja kapuit a Budapest Music Expo