Főoldal Autó, motor Továbbra is nyereséges a Ford Magyarországon

Továbbra is nyereséges a Ford Magyarországon

Novemberben 1192 új Ford talált gazdára a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon, amelynek révén a márka kimagasló, 15%-os piaci részesedéssel, szerezte meg a piacvezető pozíciót a hónapban, és visszavette a vezetést éves szinten is.

ford_transit_custom_22_tdci_econetic_013

A Ford a harmadik egymást követő hónapban ért el kimagaslóan magas piaci részesedést a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon: a szeptemberi 15,1%-ot és az októberi 13%-ot követően novemberben az autómárka 15%-os piaci részesedést elérve végzett a képzeletbeli dobogó legfelső fokán. A márka magyarországi értékesítései így a múlt hónapban 36,7%-al haladták meg a tavalyi év azonos időszakának értékesítéseit, míg a piac csak 12,5%-al növekedett. Különösen látványos az eredmény, ha a személyautó és a haszongépjármű piac értékesítéseit külön-külön vizsgáljuk: míg az előbbin a Ford novemberben 748 új autót értékesítve, 12,7%-os piaci részesedéssel szerezte meg az első helyet, az utóbbin 444 új autó értékesítésével 21,5%-os piaci részesedéssel biztosította piacvezető pozícióját.

A piaci növekedés 22,1%-os ütemét jelentősen meghaladó mértékben, 36,7%-al sikerült növelnie ugyanakkor hazai értékesítéseit az autógyártónak az év első 11 hónapját tekintve is: január és november között a Ford 9594 új autót értékesített hazánkban, ami 12,1%-os piaci részesedést, és egyben azt jelenti, hogy a márka számottevő előnyre szert téve éves szinten is stabilan visszaszerezte több, mint öt éve őrzött piacvezető pozícióját.

„Az elsődleges szempont számunkra az ügyfelek legmagasabb szintű kiszolgálásán túl a profitábilis működés, e két tekintetben nem ismerünk kompromisszumot, ezek a szempontok nem sérülhetnek semmliyen okból, így a jobb piaci részesedés vagy piaci pozíció érdekében sem. Ennek fényében még nagyobb örömre ad okot számumra az, hogy az év első 11 hónapját tekintve ilyen kimagasló eredménnyel vezetünk versenytársaink előtt, visszaszerezve több, mint öt éve őrzött piacvezető pozíciónkat. Ez nem csupán márkakereksedőink kimagasló munkáját dicséri, akiknek ezúton is szeretném megköszönni nem mindennapi munkájukat és elkötelezettségüket, hanem egyben jelzi ügyfeleink bizalmát is a Ford márka, és sokszorosan díjnyertes modellportfóliónk iránt.” – fogalmaz Szamosi Viktor, a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója.

„Kiemelkedő eredményeink egyik legfontosabb alappillére épp az idei évben teljesen megújult haszongépjármű kínálatunk, amelynek révén sikerrel vettük ki részünket a 2,5%-os növekedési hitel programból is, és a keresletnek megfelelő megemelt készlettel és kedvező ár-érték arányt kínáló ajánlatokkal várjuk ügyfeleinket az év hátralevő részében is.” – teszi hozzá a kereskedelmi igazgató.

Szamosi Viktor egyébiránt azt is elárulta, hogy a a Ford a személyautók tekintetében is erős ajánlatokkal készül decemberben, amelyekhez rendívül kedvező Ford Credit finanszírozási lehetőségeket is kínál majd a vállalat.