Főoldal Technológia Hardver, szoftver SUSE Linux Enterprise Server: szilárd alap szuperszámítógépes rendszerekhez

SUSE Linux Enterprise Server: szilárd alap szuperszámítógépes rendszerekhez

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE támogatja a hamarosan megjelenő SGI UV termékcsaládot, amely az iparág legnagyobb, egy rendszerképből álló rendszere.

suse_linux_enterprise_server_sp2

A vállalat ezért 8192-re növelte a nemrégiben kiadott SUSE Linux Enterprise Server 12 által támogatott magok számát. Az ügyfelek így maximálisan kihasználhatják a gyorsabb hardver előnyeit, amely mostantól megnövelt teljesítmény mellett biztosít még energiatakarékosabb és megbízhatóbb működést.

„A SUSE Linux Enterprise Server 12 rendszert úgy tervezték, hogy szilárd alapot biztosítson az adatközpontok kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásainak futtatásához. Az operációs rendszer legújabb verziója minden eddiginél alacsonyabb állásidőt garantál azáltal, hogy új eszközökkel segíti az emberi hibák kiküszöbölését és a rendelkezésre állás növelését. Könnyen méretezhető és nagy teljesítményű megoldásunk mindezeknek köszönhetően vállalati és szuperszámítógépes környezetben egyaránt tökéletesen megállja a helyét” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

„Az SGI-nél a nagy teljesítményű számítástechnikára és a kiváló skálázhatóságra összpontosítunk, ezért számos ügyfelünk a SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszert választja. A jelenlegi SGI UV rendszerek a jelenlegi hardverrel legfeljebb 4096 processzormag logikai magtámogatást képesek nyújtani. Mivel számos iparágban egyre összetettebb igények jelentkeznek a szuperszámítógépes rendszerek terén, csak idő kérdése, hogy előálljunk az SGI-rendszerek következő generációjával, amelyek teljesen kihasználják majd a SUSE Linux Enterprise Server új képességeit, és akár 8192 magig bővíthetők lesznek. Az SGI és a SUSE együttműködése biztosítja a SUSE Linux Enterprise jövőben is vezető szerepét az új üzleti igényeknek megfelelő, nagy teljesítményű fürtözésben” – mondta el Dr. Eng Lim Goh, az SGI alelnöke és műszaki igazgatója.

SLES 12 fejlesztések nagy teljesítményű rendszerek működtetéséhez

A SUSE Linux Enterprise Server 12 több új szolgáltatással és fejlesztéssel segíti a nagyobb, 64 bites és mainframe rendszerek hatékony működtetését. A nagy memória- és számításigényű informatikai szolgáltatások teljesítményét a nagyméretű memórialapok transzparens támogatásával növeli, míg a hálózati teljesítmény javítását transzparens processzoronkénti terheléselosztással és a gyorsabb csomagszűréssel segíti a több várakozási sort kezelő eszközökön. A továbbfejlesztett vezérlőcsoportok (I/O szabályozás és memóriacsoport-vezérlő optimalizálása) szintén növelik a rendszer teljesítményét.

A jól méretezhető SUSE Linux Enterprise Server lehetővé teszi, hogy több virtuális gép különböző adatközponti feladatokat futtasson natív és virtuális környezetekben. A szálakat pedig az egyes processzorok párhuzamosan hajtják végre. A hardvergyártók már tanúsítottak 4096 maggal és 64 TB fizikai memóriával rendelkező rendszereket, amelyek felső korlátja 8192 logikai mag és 1 PB RAM egyetlen rendszerben. A SUSE Linux Enterprise Serverhez elérhetőek nagy teljesítményű környezetekhez készült fájlrendszerek, mint például az XFS, amely eredetileg egy, az SGI IRIX platformhoz fejlesztett, naplózó fájlrendszer.

A SUSE Linux Enterprise Servert rendszert használja a világ legnagyobb, szuperszámítógépekből álló fürtjeinek fele, a globális Fortune 100 listán szereplő vállalatok több mint kétharmada, illetve többek között a világ legjelentősebb járműgyártóinak szinte mindegyike.