Főoldal Technológia Hardver, szoftver Új Acer Extensa 15 sorozat érkezik

Új Acer Extensa 15 sorozat érkezik

acer_extensa_15Az Acer a napokban mutatta be az Acer Extensa 15 notebook sorozatát, mely alapvetően a professzionális felhasználók mindennapi feladatvégzéséhez lett tervezve, de a kis üzleti vállalkozások és az otthoni felhasználók is megtalálhatják a termékek kapcsán számításaikat, akiknek fontos a hordozhatóság, termelékenység és hatékonyság.

Két modellel érhető el jelenleg, az EX2510 és az EX2509 – ez a notebook sorozat 15.6 colos kijelzőkkel és erőteljes, negyedik generációs Intel Core (EX2510) vagy Intel Celeron/Pentium QuadCore (EX2509) processzorokkal van felszerelve, továbbá opcionális Windows 8.1 operációs rendszerrel, mely lehetővé teszi a multitask feladatok végzését, illetve a leegyszerűsített offline- és online munkavégzést.

Minden részlet a maximális hordozhatóságra lett hangolva, a szegmens egyik leghatékonyabb akkumulátor-rendelkezésre állásával: az Extensa 15 akár 7 órát is kibír egy feltöltéssel. Mi több, az Extensa 15 sorozat szinte egyedüliként büszkélkedhet a legvékonyabb tokozással kategóriájában, csakúgy, mint az easy-grip dizájn terén is, mely révén megmarad a tapadás, ha kivesszük az eszközt a táskájából, vagy épp visszahelyezzük oda. Végül pedig, de nem utolsó sorban minden Extensa 15 notebook telepített AcerCloud alkalmazással érkezik, mely lehetővé teszi dokumentumainkhoz a hozzáférést vezetékmentesen és direktben bármely eszközről, bárhonnan, bármikor.

Az Acer kifejezetten az Acer Extensa 15 sorozat tagjai számára fejlesztett eszközöket, kiegészítő funkciókat, mindezt a hatékonyság és a termelékenység jegyében. Köszönhetően a sokoldalú Windows 8 gesture-állománynak, a Precision Touchpad-nek (PTP), a felhasználók tökéletesre hangolt navigációs élményt kapnak, valahányszor használják az Extensa 15 notebookjukat. Következésképp tap, swipe és scroll gesture-ökkel hasíthatunk, még akkurátusabban, mint valaha, a fals kurzormozgások és klikkelések 94 százalékkal le lettek redukálva. Az Acer által fejlesztett Chiclet keyboard 1.7 milliméteres billentyűközökkel rendelkezik (a numerikus billentyűzet esetében is), extrém módon könnyítve a halk gépelés élményét. A billentyűzet tehát teljesen újra lett értelmezve, csökkentve a beviteli hibázások esélyét.

Az Extensa 15 sorozat megalkotásakor a multimédiás jelenlét is kiemelt szempont volt. A notebookok két hangszóróval vannak felszerelve, ezek magas minőségű kompozit anyagokból készülnek, ráadásként a digitalis mikrofon MEMS technológiát vonultat fel, mely véd a torzításoktól és az esetleges fizikai károsodásoktól; az egység 5 dB plusz érzékenységgel operál szemben a többi piaci résztvevővel. Mindezek a pluszok lehetővé teszik azt is, hogy kristálytiszta VoIP alapú beszélgetéseket folytathassunk le, online meetingek, videochatek formájában, továbbá lehetővé teszik a kisvállalkozásoknak, hogy redukált utazási költségeket mutathassanak fel (telefonhasználat csökkentése). A magas minőségű LED kijelző lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy évezhessék a lenyűgöző grafikát. S mindazoknak, akik még impresszívebb multimédiás élményt szeretnének, az NVidia GeForce 800M videokártyának köszönhetően a full HD opció által garantált részletgazdag felbontás is rendelkezésükre áll az Extensa 15 sorozatnál.

Nem számít, mit, és hogyan tesznek, de a professzionális felhasználók számára megfizethetetlen értéket képviselnek a tárolt adatok, vagy épp emlékek. Hogy ezek mind maximális védelmet élvezhessenek, az Acer Extensa 15 M-DISC meghajtóval lett szerelve. Ez az új adattárolási lehetőség véd extrém körülmények közt, nem lehet felülírni az adatokat, nem lehet törölni azokat. Minden egyben van tehát, ami a biztonságot jelenti: egyszer eltárolni az adatokat az M-DISC techonlógiával felvértezett meghajtóra, s utána akár 1000 évig biztonságban tudhatók a fájlok.

Kiegészítők

Az Acer opcionális kiegészítőket is kínál annak érdekében, hogy a felhasználók munkavégzése még egyszerűbb és kényelmesebb legyen: extra akkumulátor, kiegészítő adapterek, hordtáskák, vezetéknélküli egér, egyebek.