Főoldal Életmód Otthon Új jótékonysági kampányt indít az újHÁZ Centrum

Új jótékonysági kampányt indít az újHÁZ Centrum

A társadalmi felelősségvállalás keretében Jót tenni jó címmel indított még szeptemberben kampányt az újHÁZ Centrum. Az építőanyag kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet: országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

Az újHÁZ Centrum közel 80 telephelye egész évben részt vesz különböző jótékonysági megmozdulásokban. Dr. Rázsóné Szórády Csilla cégvezető szerint mindezzel azt kívánják megmutatni, hogy a többnyire családi vállalkozásokból álló telephelyeik aktív és megbecsült tagjai a helyi közösségek életének.

2016-ban az országos hálózat tagjai számos alapítványt, egyesületet támogattak, rendezvények, spotesemények megvalósulását segítették elő, de nem feledkeztek meg a bajba jutott családokról sem. A támogatottak sora hosszú, közülük azonban kiemelkedik egy pécsi hármas ikreket nevelő család, akiknek házába nyár közepén villám csapott, az épület pedig teljesen leégett. A pécsi Léta-Ker telephely a tető javításához szükséges építőanyagokkal járult hozzá a felújításhoz.

A teljesség igénye nélkül még megemlítendőek az alábbi kampányaktivitások:
Az újHÁZ Centrum nagy értékű fürdőszobacsempét ajándékozott egy szentlőrinci családnak, egy soroksári, gyermekeit egyedül nevelő édesanyának pedig a tetőfelújításhoz szükséges cserepeket biztosította.

Különösen szívet melengető volt a Korábban Érkeztem Alapítvány megkeresése, amelyre válaszul a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft anyagilag támogatta a koraszülötteket segítő szegedi kórházi anyaszobájának kialakítását. A szekszárdi Sz+C Stúdió karácsony előtt, ahogy minden évben, úgy idén is megajándékozza a Családok Átmeneti szállásán lakókat, év közben pedig kiemelt figyelmet fordítanak a helyi alapítványok, így többek között a Kék Madár, a Mentőöv Gyermekeinkért és az Őrangyal Európai Alapítvány támogatására.

Az újHÁZ Centrum cégvezetése és a telephelyek tulajdonosai úgy vélik, nem tudnak és nem is akarnak mentesülni az alól a felelősség alól, amit egy közösséghez való tartozás jelent. Szeretnénk bebizonyítani, hogy nem csak szóval, hanem cselekedetekkel, konkrét tettekkel is ki kell állni amellett, amiben hiszünk. Éppen ezért Jót tenni jó elnevezésű kampányukat 2017-ben is folytatni fogják, hogy újabb nemes ügyek mellé állhassanak.