Főoldal Kultúra Oktatás Magyarországon először kezd DIT képzésbe a HSC Stábiskola

Magyarországon először kezd DIT képzésbe a HSC Stábiskola

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a 21. század filmkészítés egyik legizgalmasabb szakmunkájának képzése indul a HSC Stábiskolában.

A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelésétkép, illetve az operatőr és rendező számára a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az elsők közt tanuld meg ezt az izgalmas szakmát! Február 10-éig várják a jelentkezésedet!

A Nemzeti Filmalap támogatásával, a gyakornoki program keretében a HSC Stábiskola DIT- digitális kép technikus képzést indít. A DIT a kamera csapatok egyik legfelelősségteljesebb munkáját végzi, a rögzített anyagok kezelését, illetve az operatőr és rendező számára a felvett anyag végső szín és fényvilágának helyszíni fényelését. A képzésre olyan érettségizett fiatalok jelentkezését várják, akik készség szinten kezelik a leggyakrabban alkalmazott képfeldolgozó szoftvereket, e területen szerzett OKJs előképzettség előny.

A filmszakmai oktatás várhatóan 2017. február közepén kezdődik és május 30-áig tart. A hétvégenként történő képzést elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező filmes szakemberek tartják, akik többek között olyan szuperprodukciókban dolgoztak, mint Ridley Scott részben hazánkban forgatott alkotása, a Mentőexpedíció.

A képzés teljes árából a jelentkezőnek a Filmalap támogatásával csupán a teljes összeg 20% – át kell kifizetniük, azaz 650.000 Ft helyett 130.000 Ft.-ot. A szervezők garantálják, hogy a hallgatók hazai és nehzetközi produkcióban egyaránt kapnak majd munkát, így a gyakorlati életben is tudják majd alkalmazni az itt megszerzett tudást.
Részletes tájékoztatásért hívd a +36305056264–es telefonszámot, vagy írj a stabiskola@hscmot.hu e-mail címre. A jelentkezési határidő: 2017. február 10. Jelentkezni a www.stabiskola.hu-n lehet.