Főoldal Szabadidő Televízió Új természetfilm-sorozatokat jelentett be a BBC

Új természetfilm-sorozatokat jelentett be a BBC

A BBC Worldwide nemrég új természetfilm-sorozatokat jelentett be a BBC Earth kínálatában. Julie Swanston, a BBC Worldwide szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint a legújabb műsorok, a Fishing Impossible és a What Planet Are You On is részei lesznek a csatorna Earth Unplugged nevet viselő, „szórakoztató természettudományt” kínáló műsorcsaládjának a már korábban bejelentett Extreme Weather: The Survivors-szel együtt.

„Új sorozataink nagyban visszatükrözik azt a széles tartalomkínálatot, amelyet az Earth Unplugged tematikus sorozattal kívánunk elérni – mondta Julie Swanston, a BBC Worldwide szolgáltatásokért felelős alelnöke. Lendületes, érzelmekkel teli kalandok, kivételes karakterek és egy teljesen új megközelítése a természettudományos műsoroknak.

bbc_earth_logo

E bejelentés követi a BBC Earth korábbi bejelentését, mely szerint a csatorna szeptemberben Latin-Amerikában és Ázsiában, majd októberben Dél-Afrikában is meg fog jelenni széles műsorkínálatával, ami a korábbi sikeres skandináv, lengyel, török, román, magyar és szlovén debütálásoknak köszönhető.

A két új műsor koprodukcióban készül a brit partnerekkel, a Fishing Impossible az ITV és az ITV4 közreműködésével, míg az Extreme Weather: The Survivors a Channel 5-val közösen. A BBC Worldwide rendelkezik a sorozatok nemzetközi forgalmazási jogaival, az Egyesült Királyság és Írország kivételével, míg a What Planet Are You On? című műsorra a csatorna az összes globális jogot birtokolja.

Fishing Impossible

Ez a sorozat egy csoport független halászati szakértőt követ egy Föld körüli küldetésben, melynek célja, hogy kifogják a ‘kifoghatatlant’ – furcsa és csodálatos tengeri teremtményeket, amelyeket lehetetlen hagyományos horgászbottal és csalival kifogni. Néha túlságosan ravaszak, túl cselesek, vagy olyan körülmények között élnek, amelyek rendkívül extrémek vagy túl veszélyesek. Annak érdekében, hogy minden egyes feladatot elvégezzenek, el kell sajátítaniuk a helyi technikákat, félretenni a megszokott tapasztalatokat, és a végső határig feszegetni a képzeletüket.

 What Planet Are You On?

Természettudomány, de nem úgy, ahogy korábban ismertük. A BBC Earth Productions szabad kezet kapott a BBC kincsekkel teli természettudományos archívumának felhasználásában, azzal a céllal, hogy újra elmesélje bolygónk legnagyobb történeteit új, szellemes és meghökkentő stílusban. Újjászületett értékek a digitális kor számára.

A 10 x 25 részes sorozat vezető producere Kirsty Hanson lesz, aki Katie Brosnannal, az Earth Productions vezető producerével fog közösen dolgozni.

Extreme Weather: the Survivors

A korábban bejelentett hírek szerint a 6 x 48 részes sorozatot a Darlow Smithson fogja elkészíteni a BBC Earth és a Channel 5 számára, bemutatva a legkegyetlenebb időjárási viszonyokat a külföldön élő britek tapasztalatai alapján, akik szemtanúi voltak a mostoha körülményeknek.

Az elmúlt évtizedben Földünk átélte a valaha volt legnagyobb erejű tájfunt, a legnagyobb atlanti óceáni hurrikánt, a legkegyetlenebb himalájai jégvihart – és ezeket az extrém időjárási körülményeket sikerült lencsevégre kapni. Látni fogunk hihetetlen beszámolókat olyan utazóktól, akik az időjárás legkegyetlenebb pillanatait élték át utazásaik során. Személyes felvételeik, valamint a tudományos magyarázatok révén ismerhetjük meg, hogy minden valószínűség ellenére miképpen élték túl az extrém körülményeket.

Az új sorozat vezető producere Kirsty Hanson lesz a BBC Worldwide-nál, valamint Emily Dalton (EP) és Erika Dodd (SP) a Darlow Smithson részéről. A Channel 5 csatorna az Egyesült Királyságbeli kizárólagos forgalmazó, míg a BBC Worldwide rendelkezik a kizárólagos nemzetközi forgalmazói jogokkal az Egyesült Királyság és Írország kivételével.