Főoldal A világ Belföld Új vezetővel indul el az őszi, hazai nemesítésű gyümölcsfajták országos értékesítése

Új vezetővel indul el az őszi, hazai nemesítésű gyümölcsfajták országos értékesítése

Az őszi szezonban a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) új igazgatóval kezdi meg a nagy országos szaporítóanyag értékesítést. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének volt gazdasági igazgatóhelyettese, Kasztovszky Zoltán vette át az MKSZN vezetését. Az átalakult szervezet elsődleges célja, hogy magas minőségű nemesített gyümölcs, szőlő fajtákat és erdészeti fafajokat értékesítsen, illetve egykapus rendszerben szaktanácsadást biztosítson a gazdáknak.

Az átalakult Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. élére Ináncsi Ferencet váltva Kasztovszky Zoltán került, aki a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézetével együttműködve a szaporítóanyag-előállítás és –forgalmazás területén egy országos lefedettséget biztosító erős állami társaság kialakítására törekszik a 2015-ös évben.

Kasztovszky_Zoltan

HIRDETÉS

Feladatom, hogy az MKSZN-t országos intézetté szervezzem át, ahol a cég a NAIK kutatási hátterére támaszkodó magas szintű szaktanácsadási tevékenységet végez egykapus rendszerben, így képes segíteni a felmerülő problémák és kihívások megválaszolását. Bízom benne, hogy a rendszer kialakításával minél több gazdának lehetünk hasznára”– mondta Kasztovszky Zoltán, aki 5 éves megbízatást kapott feladatai elvégzésére. „Az Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézetnél töltött eredményes két év után remélem, hogy itt is sikeresen fogom végezni teendőimet” – tette hozzá a nemrégiben kinevezett igazgató.

MKSZN_logo

A jelenleg 98 fővel működő MKSZN célja szaktanácsadási tevékenységén túl, a hazai nemesítésű fajták, illetve a kutatási eredmények piacra juttatása, elterjesztése itthon és nemzetközi szintéren egyaránt. A intézet hat lerakatot hozott létre – Újfehértón, Fertődön, Cegléden, Budapesten, Érden és Kecskeméten -, ahol már elérhető az őszi szezonban a szaporítóanyag széles választéka magánszemélyek számára is.

HIRDETÉS
Előző cikkA lakosság fele szenved gyomorégéstől
Következő cikkÚj természetfilm-sorozatokat jelentett be a BBC