Főoldal Életmód Vásárlás Valami igazán különleges finomságra vágysz? Próbáld ki a szőkecsokoládét!

Valami igazán különleges finomságra vágysz? Próbáld ki a szőkecsokoládét!

Ha bolondulsz a csokoládéért (ki nem?), de valami újat akarsz kipróbálni, akkor érdemes megkóstolnod a chocoMe szőkecsokoládéval készült különlegességeit.

A Raffinée szőkecsokoládés magvas drazséjuk finom ízét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2015 októberében az International Chocholate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyerte el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmes lett. Ja, és nem mellékesen mi is imádjuk!

De mi is az a szőkecsokoládé?

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

Szőkecsokoládéval készült táblás csokoládé finomságok

Finom és exkluzív ajándék lehet másnak (vagy saját magunknak) a chocoMe szőkecsokoládés táblás csokoládéi, melyek telis-tele vannak nem mindennapi összetevőkkel.

Jelenleg ötféle csokiból válogathatunk:

Maldon só – fekete szezám – szicíliai mandula 

Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció; magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.

Tonkabab – tört kakaóbab – szicíliai mandula 

A rendkívül gazdag aromájú tonkabab – amely fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában – nagyszerűen harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével, amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.

Füstölt só – pekándió – liofilizált karamell

Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul a krémes pekándió.

Etióp Yirga kávé – Piemonte-i mogyoró – liofilizált karamell 

A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes, aromákban gazdag kávéíz kerül.

Fekete só – pekándió – kesudió 

A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az olajos magvak telt ízvilága.

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSON, QNAP, AOC, PhilipsMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte