Főoldal Autó, motor 1988 óta 50 ezer darab Volkswagen California

1988 óta 50 ezer darab Volkswagen California

volkswagen_california_50000_2014Az idei düsseldorfi Caravan Salon (2014. augusztus 30 – szeptember 7 között) alkalmával a Volkswagen Haszonjárművek a márka teljes lakóautó és kemping jármű kínálatát bemutatja a nagyközönségnek. Ezek közül is kiemelkedik az 50 000. Volkswagen California, amely a hannoveri gyártószalagról legördült – egy páratlan sikertörténet a kemping autók világából, amely 1988 óta tart.

Caddy, T5 és Amarok – három típus, három különböző koncepció, mindegyik külön karakter más-más vonzerővel. Legyen szó akár egyszerűen csak sporteszközök szállításáról, egy alkalomszerű éjszakai megállóról vagy egy több hetes utazást kiszolgáló, kerekeken guruló szállodáról, mindegyikre kínálnak megoldást. A Volkswagen Haszonjárművek standján (D22) a 16-os csarnokban a Cross Caddy Tramper, a Multivan Highline, a California Comfortline, a California Beach, a California Generation és az Amarok Canyon a legapróbb részletekig bemutatja a teljes kínálatot.

A California sikertörténete 1988-ban indult. A Joker modell töretlen népszerűségét látva a Volkswagen úgy döntött, hogy belefog egy saját, költségoptimalizált modell gyártásába. Az eredmény pedig egy olyan kemping autó lett, amelyben bal oldalon szekrények sorakoztak, hátsó részében konyha és hálóhelyek, amelyek természetesen az első emeleten is megtalálhatók voltak a megemelhető tető alatt.

Amíg a California első két generációját megrendelésre készítették a Volkswagen számára és nem saját gyártósoráról gördültek le a járművek, 2004-től a Volkswagen maga gyártotta a California T5 modellt. Immáron tíz éve, hogy kategóriája legsikeresebb kemping autója a „Made in Hannover” védjegyet viseli. Az alapnak számító T5 kocsik Hannover Stöcken kerületében lévő fő gyártóüzemében készülnek, majd innen kerülnek át Hannover Limmer kerületében fekvő másik üzemébe, ahol megtörténik a tetőszerkezet kialakítása, a szekrények, a konyha, az ülő és fekvőhelyek és minden egyéb extra felszerelés beszerelése.

A jubileumi gépkocsi egy szürke California Comfortline modell volt, 7 sebességes, közvetlen kapcsolású DSG sebességváltóval, 103 kW-os TDI motorral és Blue Motion környezetvédő csomaggal.

A düsseldorfi szalonon való megjelenés középpontjában a jól bevált T5 áll, annak is két változatát, a California Beach és a California Comfortline modelleket tette közszemlére a márka. A Beach változat a hétköznapokban is remekül használható, ugyanakkor benne van minden olyan felszerelés, amely egy-egy alkalomszerű éjszakai megállónál elengedhetetlen. A bámulatos California Comfortline pedig azoknak a vásárlóknak nyújt tökéletes megoldást, akik a hosszabb túrákat kedvelik. Nyitható és emelhető tetejükkel mindkét modell négy teljes értékű hálóhelyet kínál.

A Cross Caddy Tramper modell egy mérettel kisebb és két fekvőhellyel rendelkezik az autó hátsó részében. Opcionálisan egy hátsó sátorral is kérhető, így ideális útitársa lesz a szabadtéri sportok kedvelőinek, akik egész hétvégéjüket hobbijuknak szentelik és a szabadban, mégis védett helyen töltenék az éjszakát. 1,5 tonnás maximális vontatókapacitásával ideális a különböző sporteszközök szállítására (például siklóernyőzés, vadvízi evezés vagy motocross esetében).

A harmadik kiállított modell az Amarok Canyon. A pickup kategória különleges, exkluzív modellje ezúttal a kerékpárversenyek csapatainak kísérőautójaként mutatkozik be, a Világ-, és Európa-bajnok kerékpár márka, a Merida kétkerekűivel a rakodóterén.