Főoldal Autó, motor Ford C-Max Hybrid: a legbiztonságosabb választás az USA-ban

Ford C-Max Hybrid: a legbiztonságosabb választás az USA-ban

ford_c_max_hybridA 2014-es Ford C-Max Hybrid megkapta az amerikai Közúti Biztonsági Biztosító Intézet kitüntetését, a Top Safety Pick (Legbiztonságosabb Választás) címet: a C-Max Hybrid „jó” értékelést kapott a félátfedéses frontális ütközés, az oldalütközés, a fejmozgást visszatartó rendszerek és az ülések vizsgálata során, aminek egy fő oka, hogy a közel 4,5 méter hosszú és 0,9 méter magas függönylégzsák a másodperc törtrésze alatt kinyílik, mindemellett a C-Max Hybrid biztonsági alapfelszereltségének része a teljes légzsákrendszer, az AdvanceTrac® rendszer a borulásmegelőző Roll Stability Control™ funkcióval, valamint a blokkolásgátló fékrendszer.

Az amerikai Közúti Biztonsági Biztosító Intézet immár a második egymást követő évben ítélte oda a Top Safety Pick (Legbiztonságosabb Választás) címet a Ford C-Max Hybrid modellnek.

A szervezet többszörös törésteszteken vizsgálta a C-Max Hybridet, és az autó „jó” besorolást kapott az oldalütközések, a tető szilárdsága, a visszatartó rendszerek és az ülések értékelése során.

„A Ford rendkívül komolyan veszi vásárlói biztonságát.” – mutat rá Steve Kenner, a Ford autóbiztonsági részlegének világszintű igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy a C-Max Hybrid megkapta a Közúti Biztonsági Biztosító Intézettől a Top Safety Pick címet.”

A C-Max Hybrid gazdag alapfelszereltségének része a MyKey®, az AdvanceTrac® rendszer a borulásmegelőző Roll Stability Control™ funkcióval, a vezető- és utasoldali légzsákok, az első ülésekbe épített oldallégzsákok, a borulás esetén is védő függönylégzsákok, a baleset után automatikus segélyhívást indító SOS Post Crash Alert System™, valamint az abroncsnyomást ellenőrző rendszer. A vezetősegítő berendezések listáján megtaláljuk a tolatókamerát, az Aktív Parkolóasszisztenst, az autó előtt és mögött felbukkanó akadályokat érzékelő rendszert, valamint az esőérzékelő ablaktörlőt is.

2,8 köbméteres kabinjával a 2014-es C-Max a kategória legtágasabb modellje. Az autó exkluzív felszereltségének része a gazdaságos EcoGuide útvonaltervezővel párosított SmartGauge® műszeregység, a holtteret is megmutató külső visszapillantó tükrök, az Aktív Hűtőrács, a kétzónás automatikus klímaberendezés és a tanksapka nélküli Easy Fuel® üzemanyag-betöltő rendszer. Kategóriájában egyedül a C-Max Hybrid kínál bőr üléskárpitozást és kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót.