Főoldal Technológia Hardver, szoftver Bemutatkozik a Canon Océ PlotWave 500 monokróm nyomtató

Bemutatkozik a Canon Océ PlotWave 500 monokróm nyomtató

canon_oce_plotwave_500A Canon Europe ma mutatta be a Radiant Fusing technológiás nyomtatók családjába tartozó Océ PlotWave 500-at – egy kis helyigényű, széles formátumú, monokróm nyomtató, másoló és szkennelő rendszert, amelyet a közepes mennyiségű műszaki rajzot előállító vállalatok számára terveztek.

A kisebb teljesítményű Océ PlotWave 340 és 360, illetve a tömegtermelésre alkalmas Océ PlotWave 750 nyomtatók közötti szakadékot áthidaló új eszköz évente körülbelül 10 ezer és 35 ezer m2 közötti teljesítményével ideálisa CAD rendszereket használó (pl. AEC – építészeti tervezés és kivitelezés), kormányzati vagy kereskedelmi (reprográfia) vállalatok, illetve közművek számára.

A percenként 10 A/1-es oldal sebességű, 600×1200 dpi-s képminőségre képes Océ PlotWave 500 ugyanazt a tablet-technológiához hasonlító Océ ClearConnect érintőképernyős felhasználói panelt alkalmazza, mint a család többi modellje, a továbbfejlesztett vezérlőegység és a legújabb generációs nyomtatófejek mellett. A berendezés akár négy nyomathordozó-tekercs befogadására is alkalmas, így akár 730 m2-nyi megszakítás nélküli nyomtatásra is képes.

Az Océ Radiant Fusing technológiának köszönhetően az Océ PlotWave 500 azonnal bemelegszik, átlagosan mindössze 30 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy alvó módból „felébredve” elkészítse az első nyomatot. Ezzel a technológiával a kimeneti kép élesebb a hagyományos, beégetéses módszerrel készülteknél, mivel a festékpor a végleges helyén olvad meg, nem pedig fűtött hengerek fixálják a hordozóra. Ennek az eredménye a gyors bemelegedés is, különösen, ha a hagyományos nyomtatók akár négy perces felfűtési idejével hasonlítjuk össze. Ezzel pusztán nyomtatási késleltetésben is mérve könnyedén megtakarítható akár egy óra is naponta (vagy még több).

A PlotWave 500 rendszert kifejezetten üzleti használatra tervezték, ezt szolgálják a strapabíró, elnyűhetetlen alkatrészek is.

Az új eszköz emellett hatékonyabb energiafelhasználású, mint a piacon kapható hasonló technológiát alkalmazó készülékek, mivel csak annyi energiát használ, amennyi az egyes nyomtatási feladatokhoz szükséges; ezzel minimálisra csökkenthető az áramfogyasztás, valamint a hő- és ózonkibocsátás.

Az Océ PlotWave 340 és 360 modellekhez hasonlóan az Océ PlotWave 500 is képes a teljes felhőrendszer integrációra: nem csak nyomtatni tud a felhőből, de képeket is szkennelhet oda egy mobiltelefon, táblagép, USB flash eszköz vagy a helyi hálózat segítségével. Emellett, akiknek mobileszközökkel kell hozzáférniük a nyomtatóhoz, azok az Océ Publisher mobilalkalmazással megtehetik ezt. Az Océ PlotWave 500 azt az univerzális Océ szoftvercsomagot használja, amely ugyanúgy néz ki, és ugyanúgy működik, mint ami az Océ összes széles formátumú rendszerén fut. A felhasználók munkabeállításokat adhatnak meg és feladatokat végezhetnek el az Océ ClearConnect több ujjal kezelhető felhasználói felületén, az illesztőprogramban vagy a munkautasító szoftverben ugyanúgy, mint az Océ színes és fekete-fehér szélesformátumú rendszerein. Ezzel egységes munkafolyamat építhető ki az Océ PlotWave 750, Océ PlotWave 340/360, Océ ColorWave 650 és Océ ColorWave 300 rendszereken.

Az Océ PlotWave 500 tervezésénél szempont volt a könnyű karbantarthatóság: a feldolgozóegység kényelmesen hozzáférhető helyre került, hogy ezzel is csökkenthető legyen a szervizelés időigénye. A technikusok távoli diagnosztikai eszközöket is használhatnak a nyomtató távoli elérésére, csökkentve ezzel a felhasználónál jelentkező állásidőt.

„A Canon Océ PlotWave technológiás eszközöket az elmúlt öt évben az ügyfelek különleges elvárásainak megfelelően fejlesztettük, és mostanra bevált technológiának számítanak a termelékeny széles formátumú nyomtatás, és a műszaki dokumentum-nyomtatás területén” — mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe széles formátumú termékekkel foglalkozó csoportjának igazgatója.

„A legújabb fejlesztésünk tovább bővíti a multifunkciós, monokróm Océ PlotWave termékek választékát. Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk vásárlóinknak az új eszközt, és hozzásegíthetjük őket a kivételes eredmények eléréséhez.”