Főoldal Technológia Hardver, szoftver Acer Aspire Switch 11: alakítható, sokoldalú megoldás

Acer Aspire Switch 11: alakítható, sokoldalú megoldás

acer_aspire_switch_11Az Acer kibővítette népszerű kettő-az-egyben termék vonalát az új Acer Aspire Switch 11 sprozattal, mely 11.6 colos variációkat jelent, tovább fokozva az előd tulajdonságait – 1080p full HD felbontással a korábbi 10.1 colos kijelzőt. Az Aspire Switch kettő-az-egyben megoldása egy teljes értékű Microsoft Windows alapú platform: notebook és tablet egyben, egyetlen alakítható eszközben.

Az Acer Aspire Switch sorozat képviselői nem csak gyönyörűek, hanem intelligensek is. Ez annyit tesz, hogy a teljes mértékben alakítható modellek érintésre, gépelésre, videók megtekintésére, és megosztása lettek tervezve, négy felhasználási módban. A mágnesesen csatolható Acer Snap Hinge zsanérozás két csatlakozója masszívan tartja össze a billentyűzetet a táblagéppel, ráadásul elmozgatható, kétoldali betekintést is lehetővé tesz. Ez az innovatív dizájn egyszerű alakíthatóságot és elérhetőséget garantál a módok között, retesz nélküli billentyűzet dokkolással, fejlett és kibővített tárolási képességekkel.

“Telve vagyunk izgalommal, mivel az alakíthatóság és hordozhatóság a két leginkább keresett tulajdonság a vásárlók irányából az Acer Aspire Switch sorozat révén” – mondta John Miedema, az Acer Europe termékmarketing igazgatója. “Új modelljeink nagyobb, ellenállóbb 11.6 colos Gorilla Glass 3 alapú kijelzőket kapnak, maszatolódás mentes anti-fingerprint technológiával, jó érzékenységű Chiclet billentyűzettel. Mindez várhatóan nagy népszerűségnek fog örvendeni a diákok és dolgozók számára egyaránt” – tette hozzá.

Aspire Switch 11 sorozat

Az új Aspire Switch 11 notebookok 11.6 colos kijelzővel lettek szerelve, melyek ellenálló Gorilla Glass 3 burkolatot kaptak – megelőzve ezzel a képernyő karcolódását, sérülését. Ide tartozik még az alkalmazott anti-fingerprint technológia is, amivel csökkenthető az ujjlenyomatok által okozott szennyeződés, tisztább láthatósággal, könnyedebb munkavégzést és szórakozást biztosítva. Mindezek mellett a Chiclet billentyűzet utazásnál nyújthat jó szolgálatot, jól pozícionált billentyűivel, egyszerűvé téve a gépelést. A kétoldali előlapi hangszórók tiszta audio élményt biztosítanak, így kiemelten élvezhetők a mozifilmek, videók és zenék is.

Két modell érhető el ebben a sorozatban. A power userek részére kifejlesztett Aspire Switch SW5-171 full HD 1080p kijelzője és a társított HD webkamera lehetővé teszi a fotók és videókonferenciák maximális élvezetét. Akár gyors, negyedik generációs Intel Core i5 processzorokkal, melyek több, mint elegendő hátteret kínálnak a multitasking feladatok végzéséhez, de játékokhoz és filmekhez is kiválóak. 4 GB rendszermemóriával, akár 128 GB SATA merevlemezzel alkalmas az eszköz nagy mennyiségű adat és alkalmazás eltárolásához. Külső háttértárak, perifériák és egyéb digitalis eszközök társíthatósága is biztosított a rendelkezésre álló USB 3.0 és USB 2.0 aljzatokon keresztül.

A mainstream felhasználók igényeire kiélezve tervezték az Aspire Switch SW5-111 modellt, 1366×768 képpontos felbontásával. Elegendő erőt biztosít az Intel Atom Z3745 quadcore processzor, a 2 GB fedélzeti memória, továbbá a 64 GB eMMC háttértár megfelelő tárolóhelyet garantál az archív adatok számára. Kettő USB 2.0 port – egy teljes méretű és egy micro – biztosítja a tökéletes összeköttetést a perifériák, digitalis eszközök számára. A 2 megapixeles előlapi kamera full HD 1080p audio/video felvételi lehetőségével ideális videókonferenciák és fotók készítésére a hétköznapokban.

Mindkét modell Microsoft 8.1 operációs rendszerrel lett ellátva, micro HDMI kimenettel annak érdekében, hogy akár nagy, teljes méretű kijelzőt is csatlakoztatni tudjunk egyetlen kábelen keresztül, továbbá a MicroSD olvasó SD kártyák széles skáláját képes kezelni. Tökéletes vezetékmentes kapcsolat is biztosított, Bluetooth 4.0 és 802.11 a/b/g/n szabványokat segítségül hívva.

Aspire Switch 10 sorozat

Az Aspire Switch 10 egy új modellel egészül ki, mégpedig az SW5-012-vel, mely full HD, 1920×1200, vagy HD 1280×800 felbontást hordoz. 10.1 colos, Gorilla Glass 3 kijelzővel, hogy még inkább védve legyen az eszköz a kisebb felületi karcoktól. Ez az eszköz az egyike azon legvékonyabb kettő-az-egyben eszközöknek, amelyek jelen vannak a piacon – 8.9 milliméter vékonysággal táblagép módban, 20.2 milliméter vékonysággal netbook módban.

A súly mindössze 0.58 kilogramm, tabletként, míg egyben 1.17 kilogramm (kombinálva a billentyűzettel). Az eszköz vékony és pillekönnyű kivitele ideális mindazok számára, akik sokat utaznak, sok időt töltenek távol. Mindehhez hosszú akkumulátor üzemidő is társul, akár 8 óra (HD), vagy 7 óra (full HD), így lehetőség nyílik az egész napos felhasználásra töltés nélkül (munkaidő). Ez a modell erős teljesítményt garantál, akár 32/64 GB háttértárakkal, 2 GB rendszermemóriával, Intel Atom négymagos processzorral. Az eszközhöz 2 MP felbontású webkamera is tartozik, 1920×1080 felbontással, 1080p full HD audio/video felvételi lehetőséggel. A Switch 10 SW5-012 szintén előretelepített Microsoft Windows 8.1 operációs rendszerrel lett ellátva, ehhez mellékeli a gyártó a Microsoft Office 365 Personal csomagot is.

Switch 10 és Switch 11: négy mód, robosztus, attraktív dizájn

A feljebb részletezett mágnes alapú zsanérrendszer kétség kívül az egyik legnagyobb erőssége a termékeknek. Nézzünk további részleteket, a felhasználási módokra való tekintettel:

  • Notebook – teljes funkcionalitás, optimális kiosztású billentyűzettel, precíziós touchpaddel, tartalomkészítéshez, és egyéb applikációkhoz
  • Pad – vékony, pehelysúlyú – ideális utazáshoz, internetes tartalmak böngészéséhez, mozifilmek nézéséhez, játékokhoz, jegyzetek készítéséhez az opcionális Acer toll segítségével
  • Display – stabil mód, ideális bemutatókhoz, prezentációkhoz, fotók megosztásához, videók közös megtekintéséhez, videokonferenciák lebonyolításához
  • Tent – videók, filmek megtekintéséhez, egyéb egyszerűbb tevékenységekhez ajánlott mód, a helytakarékosság figyelembe vételével

Vékony, pehelysúlyú és ellenálló – az Aspire Switch sorozat tagjait akár iskolába visszük magunkkal, akár dolgozni, akár utazni megyünk vele – minden szituációban tökéletes társ. A hátlap alumínium alapú, erőteljes, nano litográfiával futtatott.

A Zero Air Gap technológia éles képeket garantál, míg az Acer LumiFlex optimalizálja a képernyőt akkor is, ha kültéri aktivitásokhoz használjuk az eszközöket. Az IPS technológia széles látószögű betekintést biztosít, színtelt képalkotással párosítva.

A precíziós touchpad hat érintőpad gesztust támogat, nagyszerű és pontos érzékenységgel együtt.

A beépített Acer BYOC által bárhol és bármikor hozzáférhetünk személyes adatainkhoz. Az Acer BYOC applikációk garantálják a valós idejű információkat, adatmenedzsmentet, és adatbiztonságot, miközben lehetőség nyílik különféle eszközök azonnali társítására, szinkronizálására a felhővel.

Opcionális kiegészítők által még teljesebb lehet a felhasználói élmény. Ilyen például az Acer Active Pen toll, mely segítségével gyors, precíz bevitelt érhetünk el. Ez mindenki számára előnyös, akik előnyben részesítik a kézírást, a jegyzetek gyors bevitelét, rajzolást, szabadkezű munkát. Ha pedig a terméket óvni szeretnénk még jobban a külső behatásoktól, választhatunk Acer Snap Case táskát is. A micro USB kábellel pedig nem lesz probléma a csatlakoztathatóság, sőt, tölthetjük is segítségével menet közben az eszközt.

Elérhetőség

Az Acer Aspire Switch 11 sorozat 2014 októberétől, míg az Acer Aspire Switch 10 2014 szeptemberétől érhető el.