Főoldal Életmód Otthon Energiatakarékos LG hűtőszekrények az IFA-n

Energiatakarékos LG hűtőszekrények az IFA-n

lg_hutoszekrenyek_ifa_2014Az LG Electronics a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb energiatakarékos hűtőszekrénycsaládját, amelynek tagjai jelentős megtakarítást és kiemelkedő kényelmet biztosítanak, kifejezetten az európai igényeket szem előtt tartva. Az LG továbbfejlesztett hűtőszekrényei tovább tartják frissen az ételeket, emellett egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik az élelmiszerek tárolását és rendezését.

Komoly energia-megtakarítás az LG forradalmi inverter lineáris kompresszorával

A rendkívül hatékony Total No Frost technológiának és az A+++ -20%-os energiaosztálynak köszönhetően az LG alulfagyasztós hűtőszekrényei páratlanul gazdaságosak. Mindez az LG saját fejlesztésű inverter lineáris kompresszornak köszönhető, amely csak egy súrlódási ponttal rendelkezik szemben a hagyományos kompresszorokkal, így kisebb belső súrlódással, megbízhatóbban, tartósabban és halkabban üzemel. A VDE által végzett tesztek során az LG inverter lineáris kompresszoros hűtőszekrényei 32%-kal energiatakarékosabbnak bizonyultak1, mint a hagyományos kompresszoros készülékek, tehát jelentősen csökkentik az energiaköltségeket. A VDE megfigyelései szerint továbbá az LG hűtő 25%-kal halkabb2 a hagyományos kompresszorral rendelkező készülékeknél. Kiváló tartósságának köszönhetően az LG 10 év garanciát vállal inverter lineáris kompresszoraira.

Gyorsan, egyszerűen elérhető élelmiszerek és kevesebb hideglevegő-veszteség az innovatív „ajtó az ajtóban” technológiával

Az LG hűtők kényelmes „ajtó az ajtóban” kialakítása megkönnyíti a gyakran fogyasztott élelmiszerek és italok elérését, ugyanakkor 41%-kal3 kevesebb hideg levegőt enged ki a fő hűtőrekeszből, így az étel tovább marad friss. Az LG új hűtőinek belseje egyéni igényekre szabható a polcok és az ajtóban található állítható kosarak segítségével, hiszen azok magassága változtatható. Globális szinten már az LG valamennyi hűtőszekrénye az „ajtó az ajtóban” kialakítással készül, így a side-by-side, a többajtós és a felülfagyasztós készülékek is.

Praktikusabb és tágasabb tárolótér maximális rugalmassággal

A vékonyabb szigetelésnek köszönhetően az LG új négyajtós hűtőszekrénye bőséges belső kapacitással rendelkezik. A kétajtós hűtőszekrényekre jellemző középső elválasztó is kikerült a belső térből, így ezek még nagyobb hasznos teret kínálnak az élelmiszerek és italok tárolásához. Mi több: a kényelmes „Smart tárolórendszer” segítségével nincs többé holt hely, amely kihasználatlanul marad. Használja és variálja a helyeket úgy, ahogy szeretné.

Frissebb ételek a „Total No Frost” technológiának és az intelligens levegőgazdálkodásnak köszönhetően

Míg a legtöbb hagyományos belső légáramoltató rendszer nem egységesen osztja el a hideg levegőt, az LG hűtőszekrényeiben megtalálható speciális „Total No Frost” technológia garantálja az egységes hűtést a belső térben. A többszörös légáram több szellőzőnyíláson keresztül áramoltatja a hideg levegőt, így gazdaságos hűtést biztosít, mindenhol egységes hőmérsékletet biztosítva. Emellett az LG egyedülálló „Pure N Fresh” légszűrő rendszere egy erőteljes ventilátorral távolítja el a kellemetlen szagokat, a friss levegőt áramoltató csatornákon pedig tisztított levegőt juttat a hűtőbe, így az étel tovább friss marad.

Intelligens technológia és kényelmi funkciók

Az egyes modellekben megtalálható „Smart Diagnosis™” funkcióval az LG ügyfélszolgálati munkatársai gyorsan, személyes kiszállás nélkül is megállapíthatják a hűtőszekrény esetleges problémáit. A „Páratartó zöldségrekesz™rácsos felülete jobban tartja a nedvességet, így a zöldségek és gyümölcsök tovább megőrzik frissességüket. A fő hűtőrekeszben a kényelmes „Fresh 0” zóna ideális helyet kínál a gyakran fogyasztott húsoknak és halaknak, ahol azok azonnal elérhetők, így nem kell bajlódni a fagyasztásukkal és kiolvasztásukkal.

„A kifejezetten környezettudatos európai vásárlóknál az energiatakarékosság elsődleges szempont háztartási berendezések vásárlásakor” — fogalmazott Seong-jin Jo, az LG Home Appliance Company elnök-vezérigazgatója. — „Az LG legújabb hűtőszekrényeinek tervezésekor ezt az elvárást tartottuk szem előtt. Minden egyes modell számos praktikus részlettel és funkcióval biztosít maximális teljesítményt és kényelmet, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás mellett.”

Az LG a Messe Berlin 11.2-es termében várja az IFA látogatóit, akik élőben is megtekinthetik a vállalat energiatakarékos hűtőszekrényeit.

Fő tulajdonságok:

Alulfagyasztós hűtőszekrény: GBB530PZCFS

 • Inverter Lineáris Kompresszor – 10 év garancia
 • A+++Energiaosztály
 • Total No Frost
 • Többszörös légáram
 • Smart Diagnosis™
 • Fresh 0 Zóna
 • Páratartó zöldségrekesz™
 • Kopp-stop – helytakarékosan nyitható ajtók

Multi door: GMM916NSHV

 • Inverter Lineáris Kompresszor – 10 év garancia
 • Ajtó az ajtóban
 • Smart tárolórendszer
 • Total No Frost
 • Többszörös légáram
 • Pure N Fresh
 • Összecsukható polc
 • Smart Diagnosis™