Főoldal Technológia Hardver, szoftver AcerNAV: offline navigáció Liquid okostelefonokra

AcerNAV: offline navigáció Liquid okostelefonokra

A napokban újdonságot jelentett be ismét az Acer:  nem mást, mint az új AcerNAV alkalmazást, Liquid sorozatú okostelefonokra.

acer_logo

Az AcerNAV egy komplett GPS rendszer, melyet a TomTom és a TripAdvisor márkák fémjeleznek, naprakész adatbázissal a lehető legjobb navigációs élményért. Négy sajátosságának köszönhetően az AcerNAV sokban különbözik a jelenleg piacon lévő mobilalkalmazásoktól, és egy nagyszerű menetkész eszközt ad a Liquid sorozat felhasználóinak kezébe.

Úton-útfélen, minden helyzetben offline térképekkel

Zavaró tényező lehet általában az okostelefonra telepíthető navigációs rendszerek esetében, hogy a használatuk megköveteli a folyamatos online módot, ezáltal adathasználati- és roaming költségekkel kell számolni. Az Acer mindezt figyelembe vette az AcerNAV fejlesztésénél, és máris megszületett a megoldás: a térképek közvetlenül a felhasználó készülékén tárolódnak, mindössze csak a GPS lapka működik navigálás közben. Az AcerNAV a TomTom térképeihez csatlakozik, 2 éven át tartó ingyenes update lehetőséggel, míg az app fut a Liquid sorozatú eszközökön. A térképek elkülönítve tölthetők le, regionális csomagokban, így ténylegesen csak azt kell a felhasználónak letöltenie, amire szüksége lesz az utazások során, ráadásul tárhely is spórolható (microSD kártya).

TomTom 3D nézetek

A TomTom-nak köszönhetően az AcerNAV felhasználók elegáns 3D térképnézetekhez is hozzáférést nyernek, melynek köszönhetően még hatékonyabb navigációs élmény garantálható. Ez a nézet lehetővé teszi, hogy a felhasználók felfedezzék és megismerjék a világ csodálatos épületeit, előre megtervezve az utazás részleteit. Az alkalmazás egyébként egyszerűen kezelhető, a 2D és 3D nézet közti váltások sem bonyolultak.

Osztályelső POI adatbázis a TripAdvisor jóvoltából

Míg a felhasználó navigálása folyik a végcélhoz, a TripAdvisor POI (Points of Interest – Érdekes Pontok/Helyek) adatbázisa biztosítja, hogy ne maradjunk le egyetlen fontos, vagy érdekes köztes látnivalóról, hasznos helyről, pontról. Hotelek, éttermek, benzinkutak, és még rengeteg minden – nemzetközi felhasználók ajánlásával, megjelölésével.

Igazi megtakarítások, valós felhaszálói igények

Az AcerNAV minden létjogosult felhasználó számára ingyenesek, igazi ínyenc ajánlat, mely semmiféle plusz költséget nem jelent.

“Ha keresgélünk a Google PlayStore-ban, számos offline megoldást találhatunk jó térképekkel és POI adatbázissal. Viszont ezek az alkalmazások 39 eurós ártól indulnak, és akár 79 euróba is kerülhetnek teljes régiós térképpel. A mi felhasználóink viszont teljesen ingyenesen, egyéb költségek nélkül élvezhetik ki az AcerNAV által nyújtott lehetőségeket” – fogalmaz Allen Burnes, az Acer Europe okostelefon-ágazatának elnöke.

Kiegészítők

Az Acer folyamatosan dolgozik azon, hogy bővítse az AcerNAV opciós kiegészítők listáját. Az elkövetkezendő hónapokban a felhasználók új kiegészítőket vehetnek majd igénybe, hogy a navigációs élmény ténylegesen csúcsra járatott lehessen. Ennek érdekében készül el majd az Acer-TomTom közös fejlesztéssel piacra kerülő valós idejű közlekedés monitorozás, mely tartalmaz minden olyan hasznos úti információt, amire egy autósnak szüksége lehet, továbbá a fixen telepített traffipaxok poziciójáról is tájékoztató figyelmeztetést küld.

Mikortól?

Az AcerNAV minden Liquid Jade, Liquid Z500 és Liquid E700 tulajdonos számára ingyenesen elérhető, csakúgy, mint a frissítések is. Az új készülékekre az alkalmazás előre lesz telepítve. Mindez október végétől érhető el.

Elérhető térképek az AcerNAV applikációhoz az indulásnál:

 • Egyesült Királyság és Ír Köztársaság
 • Törökország
 • Benelux Államok
 • Ausztria , Németország, Liechtenstein, Svájc
 • Kelet-Európa: Albánia, Ausztria, Belorusszia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Görögország, Magyarország, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldávia, Montenegró, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna
 • Franciaország
 • Görögország
 • Andorra, Spanyolország, Gibraltár, Portugália
 • Olaszország, Málta
 • Lengyelország
 • Oroszország
 • Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország
 • Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld, Hong Kong, Makaó, Brunei
 • Tajvan