Főoldal Életmód Gasztronómia Amerikai finomságok a Cake Shop tulajdonosától

Amerikai finomságok a Cake Shop tulajdonosától

Van már kedvenc nyári édességed? Nincs? Akkor mutatunk pár amerikai finomságot, amelyekkel a grillpartik legnépszerűbb vendége lehetsz vagy megajándékozhatod magad egy forró nyári délutánon.

Illatosak, minden színben játszók és még a legzűrösebb napot is megédesítik. A szezon legfinomabb gyümölcseit rejtő habos cupcake-nek, a kedvenc fehér csokidból gyúrt csábító cake pop-nak vagy a nap végére tartogatott whiskey-s édességnek nehéz lesz ellenállni.

cake-shop-cupcake

A hagyományos muffin továbbálmodott, amerikai verziója, a cupcake. A finoman omlós sacher tészta alapra mascarpone-ból kevert hab kerül, ami a szezonnak megfelelően, például izgalmas málna vagy erdei gyümölcs pürével lesz még ellenállhatatlanabb – tudtuk meg Sallay Fannitól, a Cake Shop tulajdonosától, aki könyvében is számos recepttel kedveskedik a kísérletező kedvűeknek.

Idén nyáron is slágerédességek ezek a gyümölcsös csodák, amelyeket ha csak felnőtteknek kínálsz, akkor egy csepp alkohollal is megbolondíthatod őket. A Tennessee Honey-val például egy kis mézes amerikai életérzést csempészhetsz kedvenc sütidbe. A másik amerikai édesség nem csak formája miatt lehet a nyári kerti partik kedvence: ha a mandulás-áfonyás, fehér csokis masszából gyúrt cake pop golyócskákkal érkezel egy buliba, akkor biztosan te leszel a legnépszerűbb vendég.

cake-shop-cake_pop