Főoldal Technológia Hardver, szoftver Az Acer bemutatta 2014/15-ös újdonságait

Az Acer bemutatta 2014/15-ös újdonságait

Sajtótájékoztató keretein belül mutatkozott be az Acer 2014/15-ös frissített termékkollekciója. Szokás szerint a kiállított, működés közben megszemlélhető s egyben kipróbálható notebookok, netbookok, asztali megoldások és táblagépek mellé átfogó prezentációk révén értesülhettünk a legújabb innovációkról, frissítésekről. S ami az egyik leglényegesebb: az okostelefon-vonal is kellőképp megerősödni látszik.

acer_2014_osz_002

Minden kétséget kizáróan a fókusz az Acer Aspire Switch családra orientálódott, s ahogyan az már korábban is egyértelművé vált: az Aspire Switch 10 marad a portfólióban, mindössze néhány módosítás került bevetésre a terméken: a képarány 16:9-ről 16:10-re változott, így egyértelműen az 1366×768 képpontos felbontás 1280×800 lett, továbbá a képernyő bevonatát megerősítették, Gorilla Glass 2-ről Gorilla Glass 3-ra lett cserélve az alkalmazott technológia. Emellett meghagyták az Atom platform köré épülő környezetet, a SoC lecserélésre került, az órajel minimális csökkentésével a Z3735F került a rendszerbe (a korábbi Z3745 helyett). A HD megjelenítővel ellátott modell ára 100 ezer forint alatt marad, ugyanakkor a full HD kijelzős variáció 119 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg.

acer_2014_osz_aspire_x

A másik nagy durranásnak az Acer Aspire Switch 11 ígérkezik. Különösebb technológiai változtatás nélkül a Switch 11 modellel szemben kerül piacra az SW5-111, hasonló Atom alapú SoC felhasználásával. Az árdifferencia is minimális, ugyanis hozzávetőlegesen 11 ezer forintos különbözet lesz tapasztalható (129 900 forint). Aki erőteljesebb konfigurációra vágyik, megtalálhatja számításait az SW5-171 révén, ugyanis ez a modell Intel Core i3, illetve Intel Core i5 processzorokkal lesz felvértezve. Itt már alaphangon érkezik a full HD érintésérzékeny kijelző, 64 és 128 GB kapacitással bíró SSD háttértárral (opcionálisan 500 GB HDD-vel is).

Miután kivesézésre került az Aspire Switch sorozat két alapvető, 10 és 11 colos modellje, némi betekintést kaphattunk a még kifejezetten nem túl publikus 12 colos alternatíváról is. Elvileg még idén megjelenik a piacon, ám a 2014-es magyarországi forgalmazásról jelenleg még nincsenek információink.

acer_2014_osz_003 acer_2014_osz_001

11 és 13 colos kategóriák képviselőiről is szó esett az Acer 2014. őszi, a ’14/15-ös turnus termékújdonságait és frissítéseit bemutató sajtótájékoztatón. Ezek közül leginkább az E11 szériát érdemes kiemelni, továbbfejlesztett akkumulátor-üzemidővel, így már ezek a netbookok is képesek megfutni a 7 órás rendelkezésre állást. A 13 colos V3-331 és V3-371 darabjai már Pentium CPU-kkal is elérhetőek, 150 ezer forint alatti végfelhasználói áron beszerezhető a Core i3 alapú megközelítés HD kijelzővel, 500 GB HDD-vel és 4 GB rendszermemóriával. Mindezt fokozni is lehet, hibrid SSHD vagy szimpla SSD kiegészítésekkel, Core i7 processzorral és természetesen full HD megjelenítővel.

A kiállított, megtapogatható, s egyben korlátozottan ugyan, de kipróbálható termékpaletta részeként megtekinthettük az Acer Aspire V Nitro szériáját is, volt Black Edition (személyes kedvencünk), 15.6 illetve 17.3 colos képátmérőkkel. Ezek a notebookok nem titkoltan a gamer szegmenst veszik célba, 8x sorozatú NVIDIA VGA-k kíséretében (GeForce 840M, GeForce GTX 850M, Black Edition: GTX 860M). A teljes játékélményért 2 GB onboard GDDR5 memóriamodul-együttes felel.

acer_2014_osz_nitrro

Ha már felhoztuk a gamer vonalat, nem mehetünk el szó nélkül a desktop megoldások megjelenése mellett sem: kiállításra került a legfrissebb Predator verziója is, gigantikus léptékű hardveres kiépítéssel, s az ehhez leginkább passzoló Predator XB monitorcsalád is bemutatásra került. WQHD, illetve 4K felbontásra is képesek, s bár 144 Hz-es maximális képfrissítésüknél létezik nagyobb értékkel bíró is, a specifikációk magukért beszélnek; 1 ms válaszidővel a lehető legszélesebb spektrumon képesek a játékostársadalom messzemenő igényeit is kielégíteni. Ezek az eszközök TN és filmpanel kombinációval szereltek, támogatják az NVIDIA G-Sync technológiáját, tükröződés- és villogásmentesek, LED alapú háttérvilágítást kaptak. Persze TN és IPS panel-alapú monitorok is előtérbe kerültek (utóbbi a business szegmens CB szériáját erősíti), melyek a jelenlegi WQHD felbontás mellett később 4K felbontással is elérhetőek lesznek hamarosan.

acer_2014_osz_szalay_balazs acer_2014_osz_veil_krisztian acer_2014_osz_szabo_ferenc

Nem titkolt szándéka az Acer-nek, hogy még radikálisabban növelje piaci részesedését a projektorok terén. Ez a termékágazat jelenleg is a cég egyik masszív pillére, a sajtóeseményen megvizsgálhattuk közelről a jelenlegi leginkább domináns képviselőket. Kiemelnénk az üzleti célokra beirányozott P1510 modellt, TCO minősítéssel és rendkívüli népszerűséggel, továbbá a parányi C205 hordozható, LED alapú projektort, mely 2 órán képes üzemelni beépített akkumulátoráról, s a fényforrás élettartama nem kevesebb, mint 30 ezer munkaórára van előirányozva.

acer_2014_osz_predator_2 acer_2014_osz_okostelefon

Végül pedig megemlítenénk az Acer termékportfólió viszonylag új képviselőit, az okostelefonokat. A kiállított készülékek mindegyike Android OS alapú volt, maximum 5 col képátmérővel rendelkeztek, rögtönzött próbáink révén minden gördülékenyen zajlott, az érintésérzékeny kijelzők maradéktalanul reagáltak, a képminőség minden esetben makulátlannak bizonyult. A szegmens képviselőiről – egyebek mellett – hamarosan érkeznek saját benyomásokon alapuló tesztjeink is.

acer_2014_osz_004

Összegezve: ismételten elmondható – mint minden, az Acer Magyarország csapata (Borhi Tamás, Szalay Balázs, Veil Krisztián, Járfás Lilla, Pikószky András és Szabó Ferenc) által levezényelt sajtóesemény által – most is hozta az elvárásokat, s minőségi tájékoztatást nyújtott a sajtó képviselői számára az aktualitásokról, újdonságokról. A feljebb részletezett termékekről, kategóriákról folyamatos tájékoztatást közlünk.

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI