Főoldal Életmód Gasztronómia Bemutatkozik a Catler legújabb professzionális mixere, a KM 8011

Bemutatkozik a Catler legújabb professzionális mixere, a KM 8011

Jelentősen lerövidíti a konyhapultnál töltött időt a Catler új professzionális mixere, a KM 8011-es. A letisztult külsővel rendelkező nagy teljesítményű készülék kiválóan alkalmas különféle sütemény tészták és krémek előkészítésére. „Azért, hogy az embernek ne kelljen megalkuvónak lennie, egy tökéletes konyhai segítőre van szüksége, amely maximális eleganciával és szakértelemmel teljesíti minden vágyát és kérését” – jegyezte meg Rutai Gergely, a Catler marketing menedzsere.

catler_husvet_2

A Catler professzionális mixerének egyik legfontosabb ismertető jegye, hogy bolygó rendszerű keveréssel dolgozik, melynek köszönhetően a keverőfej a 4,7 literes, nemesacél keverőtál belső körvonala mentén, a feltét pedig az ellenkező irányba forog, így az eredmény biztosan kiváló minőségű, teljesen átdolgozott anyag lesz. Ez jól jöhet például a kevert tésztából készülő sütemények elkészítésénél, ugyanis a KM 8010-es teljesen simára és csomómentesre dolgozza össze az alapanyagokat. A keverőtál mélységét jól tükrözi továbbá, hogy akár 60 dkg liszt és legalább 375 ml víz is összedolgozható benne.

Variálható tartozékok

A Catler professzionális mixere olyan speciális, lehúzó-keverővillával rendelkezik, mely lehetővé teszi az összetevők teljes átdolgozását a keverőtál tetejétől egészen annak aljáig. „Ezzel jelentős időmennyiség takarítható meg, mivel nincs szükség a keverési folyamat megszakítására. A lehúzó keverővillán található szilikon-toldásnak köszönhetően az alapanyagok nem tudnak letapadni a keverőtál aljára” – jegyezte meg a Catler marketing menedzsere.  A szilikon toldás funkciója hasonló az autók ablaktörlő-lapátjához, hiszen például krémek esetében teljesen leszedi a keverőtál oldaláról a legfinomabb krémeket is, így nem maradnak a tál szélén akár vaj darabkák sem.

catler_husvet_3

Programozhatóság és szüneteltethetőség

A KM 8011-es nagyfokú variálhatóságához rendkívül széles sebességtartomány párosul. A készülék 12 fokozattal rendelkezik, az optimális sebesség a mixer oldalán található LED-es skálán választható ki. A Catler professzionális mixere emellett képes a folyamatos, egy sebességen történő keverésre különböző teljesítményfokozatokban. A KM 8011-es ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy megszakítsuk az aktuális munkafolyamatot egy gyors ellenőrzés erejéig. Ehhez mindössze elegendő aktiválni a szüneteltetés funkciót, melynek segítségével elkerülhető a készülék teljes kikapcsolása. A készülék alján látható színes LCD-kijelzőn pedig előre beprogramozhatjuk a keverés időtartamát.

Központban a biztonság

Egy nem hétköznapi teljesítményű, 1000 Wattos motorral ellátott készüléknél fontos a biztonság, ezért a KM 8011-et elektronikus túlterhelés elleni védelemmel is ellátták. Ezért, ha mixerrel az előírtnál nagyobb mennyiségű, vagy sűrűbb anyagot kevernénk, akkor a keverőlapát megreked, majd a biztonsági funkció a motor károsodása előtt kikapcsolja a készüléket. Ugyancsak a megfelelő biztonságot szolgálja a készülékben található pozíciórögzítő zárrendszer, mely meggátolja, hogy a keverőfej a kioldógomb megnyomása nélkül hátradőljön.

catler_husvet_1

Az ausztrál márka tervezői mindenre gondolnak, melyre kiváló példa az a keverő tálra szerelhető speciális takaró fedél, mely megakadályozza, hogy a folyékony alapanyagok kifröccsenjenek. „A KM 8011-essel nem csak sütemények alapanyagait készíthetjük elő, hanem például majonézt, füstölt lazac pástétomot, vagy akár csípős barackszószt is készíthetünk vele”- jegyezte meg Rutai Gergely.