Főoldal Szabadidő Programok, események Igazán belevaló családi napot kanyarított az Opel a Hungaroringre idén is

Igazán belevaló családi napot kanyarított az Opel a Hungaroringre idén is

Immáron hagyományszerűen, idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Opel Családi Nap, a Legendák Találkozása országunk legismertebb versenypályáján, a Hungaroringen. Már az előzetes online akkreditáció statisztikai adatai szerint is több tízezer látogatóra számított a szervezés, s valóban: kora délutánra szinte teljesen megtelt az aszfaltcsík környéke.

legendak_talalkozasa_opel_csaladi_nap_2014_001

Alapvetően a paddock és a boxok kínálták a legváltozatosabb lehetőségeket, de az alsó parkolóterületeken is gondoskodtak a változatos programok kínálatáról. A box-aktivitások leginkább érdeklődés övezte látnivalója az Opel Monza koncepció kiállítás volt, itt tömött sorok kígyóztak folyamatosan a nap során, de a Fővárosi Állat- és Növénykert kisállat simogatója is számos, alapvetően apróbb látogatót vonzott. Shwarzkopf-hajshow és FA Men Extreme programok várták a felnőtteket, nyilvánvalóan a szülőket, s alapvetően az erősebbik nemnek kedvezett a Triumph fehérnemű- és fürdőruha bemutatója is – ha a benzingőztől pár percre megfáradtan betértek ide némi energiagyűjtés céljából.

Találkoztunk még kifejezetten nőknek kialakított, az ÉVA magazin által megálmodott olvasósarokkal is, továbbá az Opel honi szentgotthárdi gyára is készült bemutatóval. A Mattel Barbie és Hot Wheels aktivitásai révén a gyerkőcök nemtől függetlenül megtalálták számításaikat, talán itt volt a legnagyobb léptékű zsivaj; s tapasztalataink szerint a Talmácsi Motorsport Iskola gyermekprogramjai is sok lurkó arcára csaltak önzetlen mosolyt.

Tudvalévő, hogy az Opel számára kifejezetten fontos a környezetvédelem – ennek megfelelően az Opel Ampera modell is kiállításra került, konkrétan a Carbon Solutions rögtönzött főhadiszállásától nem messze. Itt bele is futottunk egyik partnerünk, a Zöld Autószerviz első embereibe, Szerdai Gáborba, a vállalkozás tulajdonosába és gépjármű szakértőjébe, valamint Ghimán Lajos menedzserbe. Lényeges megjegyeznünk, hogy a Zöld Autószerviz Magyarország első és egyetlen karbonsemleges autószervize, fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, ezáltal környezetünk védelme – e szellemiség jegyében zajlik az autószerelő műhely mindennapi munkája is.

A paddock némileg levegősebb programokat kínált, a szó szoros értelmében, ugyanis ezen aktivitások száz százalékban szabadtéri megközelítésűek voltak. Az Opel Cascada és kabrió kiállítás kétségkívül vitte a prímet, csakúgy, mint a HP Ghymkana Show is, vagy a Skike bemutató- és tesztpálya. Itt mutatkozott be nagy léptékekben a Talmácsi Racing felhozatala is, de lehetett zsákban ugrálni, vagy akár benevezni a Soproni 0.0% Radler Kupára is.

Ellátogattunk az Opel tulajdonosok által birtokba vett parkoló szekcióba is, itt a legkülönbözőbb egzotikumokkal találkoztunk. Kedvencünk egyértelműen a kultikus Lotus Omega volt, a maga 395 lóerejével, nevéből adódó sportosságával, ízig-vérig Lotus alapjaival, s a maga közel negyed százados múltjával. Persze mindezek mellett számos ínyencséget sikerült lencsevégre kapnunk, számos modell képviseltette magát – de még mindig jól látszik, hogy a Manta-kultusz hazánkban is igencsak nagy popularitásnak örvend.

Elmaradhatatlan egy Opel Családi Napon a Hatósági-Közszolgálati Park jelenléte. A nap folyamán szintén az előző évekéhez hasonlóan, a Gold Tribün mögötti parkolók lettek kialakítva megannyi mentő, tűzoltó- és rendőrautóm számára, melyek a gyerekek részére szabadon rendelkezésre álltak. Lehetett szirénázni, beülni, kiszállni, felmászni, s persze tátott szájjal bámészkodni több órán keresztül.

Pályaprogramok is vártak a nagyérdeműre, ezeket a Gold Tribünről szabadon megtekinthette bárki a nap folyamán. Civil autóvezetésre érthető okokból nem nyílt mód, viszont képzett instruktorok, profi pilóták és olimpikonok folyamatos rotálással vitték körökre a szerencséseket. Kovács Niki, a legeredményesebb magyar gyorsasági motorversenyző is kivette részét az élményautóztatásból: hasonlóan a rendezvény két nappal korábbi sajtóeseményéhez, most is 325 lóerős Opel Insignia OPC volánja mögött láthattuk, illetve élhettük át rutinjának mikéntjét, mellyel újra bebizonyította, hogy nem csak a motorokkal bánik értő kezekkel.

Egyértelmű, hogy az idei évben sem maradhatott el a folyamatos kisszínpadi programkavalkád. Eszményi Viktória és Heilig Gábor kezdett rögvest a megnyitó után, majd pontosan délben az Animal Cannibals szórakoztatott régebbi (no meg egynehány újabb) slágerével. Veres Zoltán műrepülő attrakciója fél kettő után pár perccel stratolt el, igen látványosra sikerült – a nézők feje felett alig pár méterrel történtek a bravúros légi mutatványok. Danics Dóra, az X Faktor legutóbbi győztese is feltűnt a pódiumon, majd nem sokkal később tulajdonképpen az Irigy Hónaljmirigy produkciója zárta a monstre produkciókat.

Este nyolckor végül 13-as kanyar Nagyszínpadján a Tankcsapda szokásos, ám idén 25. jubileumi koncertje zárta a 2014-es Legendák Találkozása rendezvényt, tömeggel, kellően felfokozott hangulattal.

Még több fotó: IDE és IDE kattintva (Napimagazin.hu Facebook oldal)

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 7D és Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Sony, MSIKingston Technology, EpsonLivekodok.com, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, MSI