Főoldal Életmód Wellness, fitness Így érd el álmaid alakját!

Így érd el álmaid alakját!

Ismerősen csenghet fogyókúrázók körében a név: Zólyomi- Zsirkai Noémi. Számos alkalommal láthattunk már interjúkban és újságcikkekben egy mosolygós, cserfes fiatal nőt, aki arról beszél, hogy hogyan is érte el álmai alakját.

Nonó – ahogyan a legtöbben ismerhetjük – három évvel ezelőtt 38 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg és új életet kezdett, hogy büszke nő, takaros feleség és gyermekei szemében követendő példa lehessen. Azonban azzal talán ő sem számolt, hogy internetes naplója később elhozza számára azt a nem várt fordulatot, hogy mára már nem csak két gyönyörű lánya, hanem több száz nő néz fel rá és tartja példaképnek.

nono_3

Nonó célja, hogy üzenete, miszerint a változás mindenkiben benne van, minden nőhöz eljusson, így négy „fogyasztó versennyel a háta mögött” meghirdetett egy lehetőséget, miszerint Tordai Szilvia dietetikussal karöltve egy szerencsés nőt végigkísérnek egy személyre szabott átalakító program keretében. Sürgő – forgó tündérmeséjéről személyesen mesélt nekünk.

Elég rögös az út egy álomalakhoz is, de mi kell ahhoz, hogy valaki százak példaképévé váljon?

Számomra ez még mindig furcsa és hihetetlen is. Nem érzem magam példaképnek, hétköznapi Anyuka vagyok, ugyanolyan nehézségekkel és feladatokkal, mint bárki más is. Fogytam 38 kilót, ami által megváltozott az életem. Megtanultam, hogy az álmainkat tényleg csak mi magunk érhetjük el! Talán az kell hozzá, hogy az ember nap, mint nap tegyen azért, amiben hisz. Minden nap megküzdjön azért, amire felteszi, vagyis már feltette az életét.

A NonóÉletmód csoport lassan hatszáz nő közösségi terévé alakult. Mit jelent számodra a NonóÉletmód?

Régen én magam voltam NonóÉletmód: egy személy, aki blogban jegyzi minden lépését, ami az életmóddal kapcsolatban áll,- gondolok itt étkezésre, mozgásra, lelki háttérre. Aztán idővel maradtam én Nonó, a Nonóéletmód pedig egy csodálatos, lelkes és mindenekfelett egy erős és együtt küzdő csoporttá és csapattá vált! A NonóÉletmód a második családom: valami, ami belőlem lett, de nem általam lett azzá ami, hanem azok által a rengeteg csodálatos Nők által, akik ott vannak és nap, mint nap megküzdenek az álmaikért! Azt hiszem, ennyi tapasztalat után elmondhatom, hogy egy csapat, egy csoport, egy erős egység tényleg hegyeket mozgat meg.

A legjobb példa talán mégis csak a nyári 3 hónapos fogyókúra-versenyünk a lányok között. Minden héten mérlegelés volt és a végén a százalékban legtöbbet fogyott lányok jutalomban részesültek. Az ilyen megmozdulások hatalmas kohéziós erővel hatnak a csoportra. A versenyt 167- en kezdték és a három hónap alatt 800 kilót dobtak le magukról! Döbbenetes! Ilyen erővel tud hatni egy jó közösség!

Milyen kapcsolatod a csoporttal?

Úgy érzem, nagyon szerencsések vagyunk. A csoportunk egy nagyon összetartó egység, pedig lassan 600 tagunk van. Nálunk mindenki mindenkinek segít, mindenkit támogat, ha kell, lelkileg erősítjük egymást, ha kell, érdemben. A hónapban egy személyes találkozóra is sort kerítettünk, ami nagy motiváció mindig a lányoknak. Ezeket az alkalmakat igyekszünk minél gyakoribbá tenni.

nono_2

Szeptember elején pedig egy futóversenyen két NonóÉletmód- os lány is résztvevő lesz, és jó páran elmegyünk szurkolni nekik, hiszen számunkra ez fontos, büszkék vagyunk egymásra. Összességében elmondhatom, a kapcsolatom a csoportban mindenkivel tökéletes.

Interjú, blogolás, futóversenyek, közös találkozók és még csak pár perce beszélgetünk. Hogy fér bele egy két gyermekes anyuka életébe, hogy ennyi ember kérését, sorsát egyengesse és segítse ezen a nehéz úton?

Sok- sok logisztikával, hiszen nem könnyű minden téren megfelelni, főleg egy olyan embernek, mint én, aki maximalista minden téren. Azonban hiszek a mondásban, mely szerint mindenkinek arra van ideje, amire szán és szeretné, hogy legyen ideje. A csoportra szeretek és akarok is időt szánni. Számos eset volt már arra, hogy másoknak fontos élethelyzeteket, pillanatokat vagy egy egész életet megváltoztató gondolatok láttak napvilágot a csoportban. Ezekben a pillanatokban ott lenni, segíteni, motiválni nagy feladat. Együtt örülni a sikereknek pedig bizony csodálatos dolog.

Mik a jövőbeli célok?

Októberben kezdtem az aerobic sportedzői képzést, amire nagyon vágytam, hiszen a célom, – sőt már inkább misszióm- mindenkinek valamilyen formában segíteni.

Nagyon szeretném, ha az egészséges életmód, a mozgás szeretete mindenkihez eljutna. Sokan félnek, hogy ez az út a mártírságról szól, pedig nem: lehet mindent enni, csak találni kell egy középutat, mind minőségben mind mennyiségben és bizony a rendszeres mozgásnak is a napjaink részévé kell válni. Csak el kell kezdenünk!

nono_1

Összességében nekem az a célom, hogy az emberek elhiggyék végre, rajtuk múlik minden, mert helyettük az életükön és életvitelükön soha senki nem fog változtatni, csak ők maguk!

Erről szól a szeptemberben induló átalakító program is. Tordai Szilvia, dietetikussal a jobbomon egy szerencsés jelentkezőt fogunk végigkísérni a nyilvánosság előtt egy életmódváltáson és egy sikeres fogyáson. Személyre szabott diétával és mozgásformával és általam a megfelelő lelki támogatással szeretnénk segíteni egy legalább 10 kiló súlyfelesleggel rendelkező 18 év feletti hölgynek.

Bíztatunk mindenkit, aki súlyproblémával rendelkezik, hogy jelentkezzen, hisz ha nem is ő lesz a nyertes, akkor is egy olyan csapat tagjává válhat, ami közelebb viszi az álmaihoz.

 

NonóÉletmód – Nagy átalakító program 2012

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 2.

További információ:

http://nonoeletmod.blogspot.hu/

http://www.facebook.com/groups/valtozas/