Főoldal Kultúra Oktatás Ingyenes programozó nyílt napok fiataloknak

Ingyenes programozó nyílt napok fiataloknak

Ingyenes élményórákon próbálhatják ki a 6-18 éves gyerekek és szüleik a programozást a következő hetekben. Az ország számos pontján megszervezett nyílt napok célja, hogy népszerűsítse a programozás tanulását a fiatalok körében.

A gyerekek ma már digitális eszközökkel a kezükben nőnek fel, így fontos, hogy ne csak felhasználói, de aktív alakítói is legyenek az őket körülvevő online térnek. A 2014-ben alakult Logiscool ezt felismerve dolgozta ki saját oktatási módszerét, amely nem csak a gyerekek életkorához, de érdeklődési köréhez és tudásához is alkalmazkodik. Így a diákoknak nincs szükségük hosszas elméleti oktatásra, hiszen a gyakorlaton keresztül automatikusan megtanulják a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot. A módszer népszerűségének titka, hogy már az első pillanattól sikerélményt ad a gyerekeknek, fejlesztve a logikai gondolkodásukat és a problémamegoldó képességüket, valamint növelve az önbizalmukat.

A következő hetekben a Logiscool iskolahálózat által szervezett élményórákon a gyerekek és szüleik egyaránt belekóstolhatnak a programozás világába. A részvétel teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A programban résztvevő iskolák listája: https://www.logiscool.com/hu/schools