Főoldal Életmód Otthon Karácsonyi díszként születhetnek újra a kidobásra ítélt tárgyak

Karácsonyi díszként születhetnek újra a kidobásra ítélt tárgyak

Sokan nem gondolnák, hogy akár műanyag poharakból is készülhet karácsonyi koszorú, kiégett villanykörtékből karácsonyfadísz, vagy akár termésekből asztali dekoráció.

Ilyen, de még inkább ezeknél is kreatívabb alkotásokat várnak az Alkotó Energia ÚJRA! pályázatára. A legkreatívabb karácsonyi ötleteket december 8-ig várja a szervező, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Magyarország legnagyobb karácsonyi Csináld magad! (DIY) megmérettetésére.

A korábbi pályázatok során már számos meglepő és igazán izgalmas koncepció érkezett, de most kifejezetten a karácsony került a középpontba: két kategóriában, karácsonyfadísz és karácsonyi dekoráció megalkotásával pályázhatnak a magukban ünnepi kreativitást érzők az Alkotó Energia ÚJRA! országos pályázatán. A Paksi Atomerőmű által szervezett versenyre olyan alkotásokkal nevezhetnek az érdeklődők, amelyek használt alapanyagokból, régi tárgyakból egy-egy újragondolt karácsonyi díszt vagy dekorációt varázsolnak, ezzel pedig nem csupán a kreatív alkotóképességüket mutatják meg, hanem a hulladékmennyiség csökkentése jegyében a környezetért is tesznek.

A 2016-ban indult Alkotó Energia kezdeményezés célja – összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát –, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, illetve felhívja a figyelmet a környezetet terhelő anyagok újrafelhasználásának lehetőségeire, illetve segítse a társadalmi tudatosság fejlesztését.

HIRDETÉS

A program mostantól évente több, tematikus megmérettetésre várja a kreatív alkotókat. Az Alkotó Energia ÚJRA! első témája a karácsony. A versenyen a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek vehetnek részt. A beküldött pályamunkákat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. fogja elbírálni. Mindkét nevezési kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.

További részletek, illetve a jelentkezés pontos feltételei az Alkotó Energia ÚJRA! pályázat hivatalos oldalán olvashatók: https://alkotoenergia.hu/

A pályázatok beküldésnek határideje: 2019. december 8. 24 óra

HIRDETÉS
Előző cikkItt a Sine, az új webshop – hogyan válogassunk?
Következő cikkKülönleges útikalauz az Air France-tól