Főoldal Szabadidő Utazás Ramada-Aquaworld: legyen egy jó hétvégénk!

Ramada-Aquaworld: legyen egy jó hétvégénk!

Nem kétséges: nincs könnyű helyzetben az a kikapcsolódásra vágyó család, akik optimális és megfelelő körülmények közt szeretnének eltölteni egy felhőtlen hétvégét valamelyik hazai szállodában. Mert ugye sok tényező befolyásolhatja a döntést, mint például a helyszín alapvetően, az árfekvés, illetve a szolgáltatások rangsorolása, s azok minősége.

ramada_aquaworld_032

Biztos az is, hogy a bár telített lehetőségek közt vajmi kevés az olyan opciókkal felvértezett alternatíva, amely minden egyes kitételnek, kritériumnak megfelel. Főként, a jelen gazdasági helyzetben igencsak megfontolandó, hogy mire, mennyit invesztál a família.

Próba, szerencse. Jó a választás

Mint ahogyan az már a bevezetőből is kiderülhetett, eltökélt célunkként tűztük ki azt, hogy megpróbálunk segítséget nyújtani mindazon családok részére, akik még most leledzenek csak a nyári szabadság, illetve vakáció legjobb kihasználásának figyelembevételével a nyaralás megtervezésének stádiumában. Választásunk a budapesti Ramada-Aquaworld-re esett, mely szállodakomplexumról már igen sok jót hallottunk, mi több, volt szerencsénk testközelből is megtapasztalni egynehány szolgáltatásunkat.

A Ramada és az Aquaworld Vízibirodalom létesítménye négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, Közép-Európa egyik legnagyobb számon tartott vízibirodalma tartozik a patinás, négycsillag superior konferencia- és wellness szállodához. A létesítmény Budapest északi részén, az M0 Megyeri híd pesti hídfőjénél fekszik, könnyedén megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel, illetve repülővel is. Nagyjából 1000 fős konferenciaközpontot, 309 szobát, lakosztályt ls apartmant vonultat fel az épületegyüttes, számos szolgáltatással egyetemben, mint például a wellness és fitness szerelmeseinek igényeit kielégítő részlegek, a fogászati rendelő, továbbá a gyermek-centrikus játszóház, illetve bababarát programok.

ramada_aquaworld_001b

Egy teljesen átlagos hétvégét választottunk Ramada-Aquaworld szolgáltatásainak feltérképezésére, két felnőtt-egy kisgyermek felállásban. A fiatal házaspár – Brigitta és Szabolcs – a harmincas éveiben jár, míg kislányuk, Hanna másfél éves. Úgy gondoltuk, e tekintetben is hiteles, a Napimagazintól független véleményezés születhet a segítségükkel; mi pedig folyamatosan kísértük őket végig a szállodában és fürdőben eltöltött két napjukon keresztül.

Birtokba venni a komplexumot

A portán történő bejelentkezés zökkenőmentesen zajlott, a fiatal recepciós segítőkészen (az elején még rutinosan angolul kezdve mondandóját) állt kis csapatunk rendelkezésére. Mivel fontos volt a család gyermeke számára az alapvető komfort biztosítása (etetőszék, illetve kiságy a szobához), ezért jeleztük ezirányú igényünket is az érkezés előtt – a szobában mindkettő rendelkezésre állt. Mivel földön járó, és minden felesleges extrától mentes csomagot választottunk, ezért egyértelmű volt, hogy a szoba felszereltsége, kialakítása is a leginkább felmerülő átlagos igényeknek feleljen meg. Célirányosan választottuk a szálloda épületét, s nem az apartman részleget, ugyanis elsődleges szempontként merült fel a mobilitás is, rossz idő eshetőségére felkészülve: a kisgyerekkel minél előbb legyenek elérhetők a csomaghoz tartozó szolgáltatások, mint például a fürdőhasználat.

ramada_aquaworld_016

ramada_aquaworld_017

A szoba tehát standard megközelítést kapott, elegáns, minimalista berendezéssel, felszereltséggel. A kettő ágyat összetoltuk a felnőtteknek, míg a kiságy a balkonra vezető ajtó mellett kapott helyet. Szórakoztatásként a bő csatornaválasztékkal megspékelt plazma televízió gondoskodott, bár ember legyen a talpán, aki egy ilyen jellegű szállóban huzamosabb időt tud szakítani a tévézésre – bár nyilván ízlések és pofonok… A fürdőszoba mérete megfelelő volt, arányosan illett a szoba paramétereihez, a felszereltséget tekintve sem találtunk kivetnivalót. A gardróbban találtunk két, különböző méretű fürdőköntöst (original csomagolásban), törölközőket, illetve a számzáras szobaszéf is itt került integrálásra.

Itt az ideje, hogy fürdőzzön a csapat

Mivel a Ramada-Aquaworld család- és bababarát létesítmény, a kipakolás és rövid felfrissülés (tusolás, előkészületek) után azonnal célba is vettük a szálloda részlegből könnyedén megközelíthető fürdőt. Tudtuk, hogy a számos élménymedence mellett találunk majd kifejezetten gyerekek számára kialakított szekciót is; nem volt kérdés, hol kezdjük a felfedezést. Ám a vendégek a közel három órás, vidékről történő felutazás során enyhén megéheztek, ezért úton a medencék felé tettünk velük némi kitérőt a Fast&Fine által üzemeltetett étterem irányába. Korábbi tapasztalatainkat egybevetettük a házaspár véleményével, így az első kipróbált szolgáltatás máris jelesre vizsgázott: az ételek minősége kiváló volt, szintúgy, mint az italoké. Hanna, a másfél éves „tesztalany” is elégedetten summázta, hogy bizony akár négy darab hasonszőrű etetőszék közül is választhat, illetve számára is akadt rágcsálnivaló.

ramada_aquaworld_005

Persze hosszú időre egyértelmű, hogy nem kötötték le sem őt, sem a szüleit a kulináris élmények, úgyhogy elindult a csapat a medencék irányába, elsőként a hullámmedence került szemrevételezésre. A gyerkőc szája tátva maradt, s ha nincs mögötte magas reakcióképességű édesapja, máris begyalogolt volna a hullámok közé. Itt kezdődött tehát a fürdés, szigorúan ölbe véve, kis mélységig – rá körülbelül 10 percre már át is sétáltunk a balra lévő gyerek részleghez.

ramada_aquaworld_004

Nos, itt valójában minden olyan jellegű vízi játéklehetőség rendelkezésre állt, ami egy hozávetőlegesen 1-10 éves gyerkőc szemének s szájának ingere; így Hanna is nagyjából egyszerre akarta birtokba venni a csúszdákat, vagy épp a kicsi játszóházat. Mindkét irányvonal sikert könyvelhetett el, úgy másfél órás túrát tettünk ezen a részen, hol vízben, hol szárazon.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a gyerek-részleghez tartozó kreativitást serkentő játszórészleg jól eltalált játékokkal van felszerelve, folyamatosan megújuló lehetőségeket kínálva a kicsiknek; színekkel, formákkal, sok testmozgással és mosolyt falkasztó élményekkel. A felnőtteknek pedig rettentő nagy fizikai kimerültséggel, melyet a fáradhatatlan lurkók szűnni nem akaró lelkesedése okoz – persze szigorúan pozitív értelemben véve.

Félpanzió: vacsorával és reggelivel

bAnnyi bizonyos, hogy az Aquaworld-ben repül az idő. Alig érkeztek meg a vendégek, az óránkra pillantva máris konstatáltuk, hogy bizony itt a vacsoraidő. Ez a felnőttek számára is sarkalatos pont lehet, nem kevésbé a másfél éves kislány számára, akit még ugyebár masszív szabályok szerint kell fürdetni, vacsoráztatni, aztán pedig altatni. Így gyorsan eszközölni kellett egy átöltözést, előtte tusolás, és a többi velejáró – majd irány a Ramada, illetve az ahhoz tartozó Duna & Colorado étterem. A csomaghoz alapból félpanzió, tehát vendégeink esetében vacsora, illetve reggeli járt. A helyszínen tisztázódott, hogy a félpanziós ellátás a vacsora kapcsán nem tartalmaz italfogyasztást, viszont a felsorakoztatott illusztris hidegkonyhai, egytál- illetve a la carte ételekből korlátlanul választhatnak a szállóvendégek.

ramada_aquaworld_020

Megkóstolásra került a pörökölt, spenótos fusilli, illetve mellé még némi hidegkonyhai készítmény; végül pedig a szálloda saját cukrászatában készülő csokitortával zártunk. Mindezek mellé ásványvizet, kólát, illetve bort fogyasztottunk – globálisan összevetve nem volt a csapatnak panasza, minden ízletesnek és megfelelő minőségűnek ítéltetett. A kiszolgálást közvetlennek és figyelmesnek könyveltük el, a többi vendég is kulturáltan, csendben étkezett.

Esti relax és a Szaunaszeánsz

Mivel a társaság jelentősen elfáradt nap végére, ezért úgy döntöttünk közös megbeszélés alapján, hogy nagyobb volumenű programra már nem kerül sor – a többi, első napon elmaradt szolgáltatást és opciót a következő nap próbáljuk, illetve tapasztaljuk meg. Ugyanakkor felmerült, hogy azért az estét valamilyen módon ki lehetne még használni: irány az aznapra kihirdetett Szaunaszeánsz (hasonló eseményről már beszámoltunk korábban). Szabolcs és Brigitta tehát eltökélten lesétált ismét a fürdőbe, mi pedig az addigra édesdeden alvó Hanna álmát őriztük. Nagyjából másfél óra fürdés után elégedetten tértek vissza a szobába, a Szaunaszeánsz ötletét nagyon kellemesnek találták, kiemelvén a folyamatosan játszott, alapvetően relaxációs megközelítésű muzsikákat.

ramada_aquaworld_030

Induljon a második nap

Nem volt kétséges, hogy a második napba még jó néhány dolgot be kell zsúfolni, alapvetően időhiány végett. Reggel fél kilenckor verbuválódott össze a csoport ismét reggeli és kicsekkolás végett, előtte azonban Szabolcsék kipróbálták a hétvégi csomag szerves részét képező wellness részleg szaunavilágát, mely elkülönítve áll a szálloda vendégei számára – csakúgy, mint az exkluzív kialakítású kisebb medencék. Olyan ez, mintha az elszállásoltak egy kicsi, külön bejáratú Aqauworld-be csöppennének – nagyon tetszetős.

A reggeli folyamata hasonló minőségben zajlott, mint az előző esti vacsora, itt már korlátlan italfogyasztás is társult a svédasztalhoz. Dzsúzok, ásványvíz, tea és kávé állt rendelkezésre, továbbá jelentős választék különféle sajtokból, felvágottakból és száraz szalámikból. A péksütemények most is finomak, frissek voltak, az egész választékból pedig kiemelésre méltó a sajtok felhozatala, mint személyes kedvenc.

ramada_aquaworld_024

A kiszolgálás most is perfekt volt, a felszolgálók többször is rákérdeztek, van-e valamire szüksége a csapatnak; különös tekintettel a kisgyerekre – az etetőszék például már példásan várt bennünket akkor, amikor megérkeztünk: ahogy szemrevételezésre került, hogy kisgyerekkel lépünk be az étterembe, máris megtörtént a kívánt kiegészítő biztosítása mindenféle előzetes jelzésünk nélkül.

Mivel reggel 10-ig kellett elhagyni a szobát, ezért az étkezés befejeztével máris célba vettük a recepciót, ahol zökkenőmentesen megtörtén a kicsekkolás; igaz, némi sorbanállás után, hiszen rengeteg szállóvendég gyűlt össze a pultnál – hasonló okokból kifolyólag, Miután megtörtént a kijelentkezés, és Szabolcsék bepakolták a már szükségtelen csomagokat a külső, őrzött parkolóban álló autójukba, megbeszéltük, hogy megpróbáljuk még igénybe venni azokat a szolgáltatásokat, amelyek kimaradtak.

Fáradtság nélkül, még mindig telve energiával

Brigitta és Hanna ismételten a gyerekmedencében kötött ki, mi pedig Szabolccsal elindultunk, és felfedeztük az Oriental SPA által üzemeltetett wellness részleget. Sajnos itt részlegesen tudtuk kipróbálni a szolgáltatásokat, ugyanis a masszázs például épp nem üzemelt, várnunk kellett volna rá, ami sajnos idő hiányában már megoldhatatlannak bizonyult.

Helyette viszont mentünk egy fél emeletet felfelé, hogy megvizslathassuk a konditermet, melyről már sok jót hallottunk. S valóban: a legkülönfélébb, szinte minden igényt kielégítő géppark áll rendelkezésre, evezőpadtól a szobakerékpárig, mellgép, súlyzók, fekpadok, és sorolhatnám napestig… Ami pedig szinte a legcsábítóbb volt: vasárnap reggel-délelőtt ellenére alig voltak, egész pontosan négy delikvens próbálta fittebbé tenni magát az preferált eszközök segítségével. Ugyebár ez sem hátrány, ki szeret tolongani egy ilyen jellegű helyen?

Szabolcs nagy squash-rajongó. Amint megtudta, hogy a Ramada fel van szerelve professzionális squash pályákkal, rögvest felcsillant a szeme, és kijelentette: meg kell néznünk, és le kell játszanunk egy-két meccset. Kedv és még talán idő is lett volna minderre (igaz, utóbbi szűkösen), viszont sajnos – valószínűsíthetőleg kellett volna – nem jelentkeztünk be előre, ezért zárva találtuk ezt a részt. Persze az is lehet, hogy túl korán és vasárnap volt; nem tudjuk, de bízunk benne, hogy egy másik alkalommal sikerül megosztanunk tapasztalatainkat eme szolgáltatás kapcsán is.

Elindultunk vissza, az Aquaworld kupolája irányába, hogy megkeressük a leányokat; sikerült is rájuk lelni, ezúttal az egyik kültéri medence habjai közt múlatták az időt önfeledten. Hannán érződött, hogy jelentősen elfáradt a két nap alatt, de nem lehetett kihagyni a Bongo Kids Club névre keresztelt játszóház adta lehetőségeket sem. Ide egyébként akár megőrzésre is beadhatók a lurkók, hiszen a rengeteg játéklehetőség mellett szakképzett gyermekfelügyelők vigyázzák a kis családtagok biztonságát.

Levezetésként még egy kis Bongo Kids Club

Hannát egyértelműen a kék-sárga-piros színvilág nyűgözte le első nekifutásra, melyet a gigantikus méretű játszóház labdái nyújtottak elsősorban. Az egész design hasonlóan feltűnő színekkel operál, ráadásul legózni és kicsi játszóházazni is lehet.

ramada_aquaworld_035

Nyilván a kisleányt alapjaiban véve a nagy ház-monstrum vonzotta, úgyhogy neki is indult édesapja segítségével, hogy felfedezze a számos útvesztőt, csúszdát, mászókát, és minden egyebet, amelyet az építmény rejtett. Mi is – felnőttként – újraéltük megboldogult gyermekkorunkat, szinte ki sem akartunk kászálódni a hatalmas színkavalkádból. Kellemes érzés volt visszaminősülni lurkókká – ha csak negyed óra erejéig is. S nem utolsó sorban Hanna, a történések mozgatórugója is remekbeszabottan érezte magát ismételten, bár a feljebb említett fáradtság jelei már igencsak mutatkozni látszottak rajta.

Ahogyan jeleztük: sajnos nem volt lehetőségünk azt a számtalan plusz lehetőséget górcső alá venni, amelyet a Ramada-Aquaworld kínál (a két nap alatt például egyszer sem csúszdáztunk), ám mégis úgy érezzük: sikerült némi családcentrikus megközelítésben fogant összképet adni Közép-Európa egyik legnagyobb élményfürdőjével összekapcsolt szállodájáról. A szállodáról, ahol szinte minden igényünket kielégíthetjük, ha minőségi életmódról, szórakozásról, kényelemről, visszafogott és elérhető luxusról esik szó. Ami pedig nagyon fontos: elérhető, szintén családbarát árakon!

Információ a Ramada Resort szállóról, illetve az Aquaworld Vízibirodalomról:

http://www.ramadaresort.hu

http://www.aqua-world.hu