Főoldal Bulvár Itthon Sztárok és sérült fiatalok tekertek együtt a jó ügy érdekében

Sztárok és sérült fiatalok tekertek együtt a jó ügy érdekében

Sérült fiatalokkal tekertek együtt a sztárok egy integrált mozgásóra keretében, hogy felhívják a figyelmet a kis adományok fontosságára. A jó ügyért többek között Kovács Patrícia, Gelencsér Timi és Ember Márk is edzőruhát húzott.

A SUHANJ! Alapítvány 12 éve osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal elő fiatalokkal. Non-profit szervezetként olyan gyerekeknek biztosítanak heti rendszerességgel sportolási lehetőséget, akik ezt sehol máshol nem kapják meg. A SUHANJ! Fitnessben, Magyarország egyetlen teljesen akadálymentes edzőtermében szerveznek ingyenes, integratív fejlesztő edzéseket autista, értelmi-, látás-, mozgássérült gyerekek csoportjainak. Úszás programjukban a fogyatékossággal élő gyermekeket megtanítják úszni, illetve szintén heti rendszerességű vizes foglalkozásokon fejlesztik őket. Ezen foglalkozásaik havi költsége 1 millió forint, így mindig nagy szükség van a segítségre, hiszen az alapítvány kizárólag magánszemélyek és cégek adományaiból működik. Céljuk most 8 millió forint összegyűjtése, melyből 8 hónapon át, a tanév végéig tudják biztosítani ezt a nélkülözhetetlen, rendszeres sportolási lehetőséget a fogyatékkal élő gyermekeknek.

Az alapítvány keddi integrált mozgásóráján több hazai sztár is részt vett, hogy együtt hívják fel a figyelmet a kis adományok fontosságára. 2000 forint ma már nem elég egy pizzára, de fedezi egy fogyatékkal élő gyermek uszodai belépője a SUHANJ! által szervezett úszásoktatásokon. 3000 forintból már nem lehet két kávét és két szelet süteményt megvásárolni, de az összegből három fogyatékkal élő gyermek belépője biztosított az alapítvány edzőtermébe. 5000 forintból nem tudunk megvenni két mozijegyet pop cornnal és üdítővel, de 15 fogyatékkal élő gyermek számára tartott sportfoglalkozás edzői díja megoldható belőle.

Az órán a SUHANJ! egyik alapítója és nagykövete, Kovács Patrícia, valamint Gelencsér Timi, Ekler Luca paralimpiai bajnok, Vajda Luca, Ember Márk és Rónai Egon is együtt tekert a sérült fiatalokkal.  „Nagyon fontosnak tartom, hogy egy fogyatékkal élő gyerek már fiatal korban közösségben legyen és megfelelő rendszerességgel vegyen részt sportolási lehetőségeken. Tinédzserként nekem is sokat segített, hogy épekkel és fogyatékkal élőkkel együtt mozogtam, ezért is jó látni, hogy a SUHANJ!-ba járó gyerekek ugyanezt átélhetik” – mondta el az edzés tempóját diktáló Fenyvesi Zoli.

„Egyedül is végig lehet futni a Margitszigetet, de ha viszünk magunkkal valakit, akinek ez nem megy, az egy 2in1 élmény. Ebből a gondolatból született meg ez a hely és az alapítvány” – árulta el Kovács Patrícia. A kezdeményezés azóta kinőtte magát, és számos segítővel dolgoznak együtt a jó ügyért. „Ez a hely a valóságban tart. A színházi életet nagyon szeretem, jó oda elvonulni, de amikor idejövök, rájövök, hogy egy-egy embernek mekkora tenni akarás, hogy felüljön egy villamosra és eljusson idáig edzeni. A saját problémáim ilyenkor nagyon kicsik lesznek, és hirtelen nem számítanak.”

Gelencsér Timi nagyon fontosnak tarja, hogy megmutassa, a sport mindenkié. „Ez a hely pedig tényleg ezt bizonyítja, így nagy örömmel fogadtam el a meghívást a rendezvényre. Itt mindenki megkülönböztetés nélkül, jó hangulatban tud sportolni, legyen szó ép vagy sérült emberről. Szuper, hogy itt ilyen nagy a szeretet. Ajánlom mindenkinek, hogy egyszer kipróbálja ezt a helyet, hiszen itt még hálásabbak lehetünk azokért a dolgokat, amiket amúgy természetesnek veszünk” – hangsúlyozta Timi, aki követőit is arra bíztatja, ha tehetik, támogassák az alapítvány munkáját.

Részletes információk és adományozás: https://erotadunk.suhanj.hu