Főoldal Életmód Otthon BAYBY BBM 7020: az igazán sokoldalú digitális videó bébiőr – hasznos...

[TESZT] BAYBY BBM 7020: az igazán sokoldalú digitális videó bébiőr – hasznos babaholmik, 3. rész

A Napimagazin.hu hasábjain folyamatosan mutatjuk be, teszteljük a BAYBY termékeket, fókuszban a kicsikkel, a babaápolással, babakiegészítőkkel. Most a BAYBY BBM 7020 digitális videó bébiőrt vesézzük ki. Teszt.

Az egyik, talán legfontosabb babakiegészítő egy újdonsült (vagy akár már gyakorló) család életében egy olyan eszköz, amellyel felügyelhetjük a jövevényt akkor is, ha épp nem strázsálunk fizikailag a kiságy mellett. E területre számos megoldás létezik, ezek általában az úgynevezett bébiőr-rendszerek, melyek javarészt hang közvetítéssel, egyfajta „élő adásban” sugározzák azt, hogy mi történik épp a gyerekszobában.

Kétségkívül a legjobb megoldás egy olyan bébiőr rendszer beszerzése, amely a már megszokott hang közvetítés mellett élőképet is képes sugározni. Főként úgy, hogy ahhoz semmiféle külső kiegészítő eszközre – például mobiltelefonra és kapcsolódó applikációra – nincsen szükség.

A BAYBY BBM 7020 pontosan ilyen: két eszköz egyben, konkrétan egy kameramodul (babaegység), valamint a hozzá tartozó, azonos frekvenciára hangolt videó vevő (szülői egység) rendszer. A sugárzó- és vevő egységek 2.4 GHz-es frekvenciatartományban kommunikálnak egymással, ráadásul két irányban.

Ez azt jelenti, hogy a BAYBY BBM 7020 alkalmas arra, hogy a figyelés mellett komminikálhassunk a babával, beszélhetünk hozzá a kameraegységbe integrált hangszórón keresztül; akkor igen hatásos, ha például hirtelen felriad álmából – amíg odasietünk, már kezdhetjük is a nyugtatást.

A BAYBY BBM 7020 sugárzóegysége egy széles látószögű (180+ fok) CMOS érzékelőlapkára integrált kamerát tartalmaz. Ehhez két oldalt négy-négy, az éjjeli felvételek készítéséhez alkalmas infravörös szenzorsort tartalmaz, így a kamera képes viszonylag élvezhető, jó minőségű streamet küldeni mostohább (sötét) fényviszonyok közt (3CCD).

Univerzális rögzítőtalpat kapott a BAYBY BBM 7020 kamerás egysége, így akár falra is rögzíthető, de ha például egy, a kisággyal szemközti polcra helyezzük, úgy is rendkívül stabilan képes helytállni. A kameramodul a talpban forgatható, így a feljebb részletezett széles kameralátószög remekül növelhető-változtatható. Természetesen nagy érzékenységű mikrofon is tartozik a BAYBY BBM 7020 rendszeréhez, így a baba minden rezdülését ténylegesen figyelemmel lehet kísérni.

A vevőmodul leginkább egy korai mobiltelefonhoz hasonlítható, legalábbis formájában és alakjában; a bal felső sarkon apró antenna található, míg a 2.4 hüvelykes kijelző határozza meg az egész felület felső részét. Az alsó traktus négy darab jól értelmezhető funkció- és kezelőgombot kapott, míg a hátsó részen praktikus övcsipesz található – ennek segítségével a BAYBY BBM 7020 vevőegysége bárhová magunkkal vihető a házban, illetve a ház körül.

250 méteres hatósugárral rendelkezik a BAYBY BBM 7020, méréseink szerint hasonló értékek születtek, bár maximum 80-100 méteres távolság volt a jellemző (ház, emeletek, kert). Nyilván a vétel minősége nagyban függ a terepviszonyoktól, a falak vastagságát, valamint a kültéri időjárási tényezők is jelentősen befolyásolhatják a működést. Az eszköz képes felismerni a gyengébb vételi viszonyokat, ilyen esetben jelez, így rögvest tudunk korrigálni.

További remek kiegészítőket is hordoz a BAYBY BBM 7020: kedvencünk a 8 beépített altatódal-funkció, melyek még inkább emberközelabbé és szerethetőbbé teszik az eszközt, főként a picurka számára. Mindemellett a környezeti hőmérséklet is folyamatosan monitorozásra kerül, így a szobai termosztát jelenléte mellett így is ellenőrizhetjük – akár a távolból – a gyerekszoba megfelelő temperatúráját.

BAYBY BBM 7020 specifikációk

Kijelző: 2.4″ LCD

Kamera: CMOS érzékelő, nagylátószög

Frekvencia: 2.4 GHz

Éjjelátó funkció: van, infra szenzorok, 8 db

Mozgásérzékelés: van, infra

Hangérzékelés: van, mikrofon

Kétirányú kommunikáció: van, mikrofon

VOX: van

Extra: 8 altatódal

Hőmérséklet kijelzés: van

Hatósugár: akár 250 méter