Főoldal Életmód Gasztronómia KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 – hétköznapi intuíciók

[TESZT] KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 – hétköznapi intuíciók

Egyértelmű: nincsen semmi szükség flancos kávézókra, sperciális baristákkal felszerelt helyekre ahhoz, hogy csúcsra járassuk a kávézás élményét. Persze ez akkor aranyaszabály, ha otthon kívánjuk lemodellezni a klasszikus, nagybetűs kávékészítés minden mozzanatát, a megkívánt hangulatot azárt egy párizsi kávézó nyilván masszívabban társítja az élvezetekhez. Mindenesetre a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 kitesz magáért, és kifejezetten magasra teszi azt a bizonyos lécet.

Nem csak a kávézás élményét, rituáléját illetően: más gyártók hasonló termékeivel szemben is magasak az elvárások nyilván, ezt a KRUPS tudta, és ebből kifolyólag remek csúcsmodellt alkottak mérnökeik. Ugyanakkor a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 törekszik arra, hogy a lehető legszimplább módon segítse háztartásunkat, mégpedig kiemelten hatékony módszerekkel.

A KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 kávégép kialakítása letisztult, lényegre koncentrál, és nem mellesleg remek dísze lehet a konyhának, vagy az adott helyiségnek, ahol tárolni fogjuk. A homológ forma alapvetően minden környezetbe illeszkedik, a tesztelt modell szürkés matt árnyalata pedig a legkülönfélébb színvilágokba is remekbeszabottan passzol.

Hatalmas LCD kijelzőt kapunk a felső részen, a panel nem kapacitiív, viszont kitűnően reagál az irányításra, a felület stabil ujjmozduklatokat tesz lehetővé. A szemes kávékészítményt az arra speciálisan kialakított viszonylag nagy kapacitású tárolófakkba helyezhetjük, melyen belül az örlés erősségét is állíthatjuk több fokozatban. A fedél hatékony gumikávával tömít zárás után, enyhén bepattintható, így hermetikusan zárja a betöltött darálatlan kávémennyiséget – ügyelve arra, hogy az aroma ne illanjon el idő előtt.

Hátul található a víztartály, amely alapvetóen be van építve, viszint könnyedén mozgatható (például a már nem használt víz kiöntéséhez, vagy épp nem utolsó sorban az újratöltéshez. A folyamat szimpla, a tartály betöltő-kiöntőnyílása tökéletes passzol bármely csaptelephez, vagy épp üvegnyak-átmérőhöz.

Jó szolgálatot tesz az integrált tálca is, amely a kivezető csapok alá lett tervezve. Ez is természetesen kivehető, közepes erősségű mágnesfelülettel csatlakozik a tokozáshoz, a belseje tisztítható. A krómrácson esetlegesen átszivárgó folyadék így könnyedén kiönthető, a belső kialakítás pedig hatékonyan tisztítható.

Külön kávézacc-tartóval is rendelkezik a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10, s mivel minden isztítási folyamat automatizált, a rendszer azt is tudtunkra adja sok egyéb mellett, ha megtelt ez a tárolórekesz. Szimpla az eltávolítása ennek a résznek is, minimális erőráfordítással pillanatok alatt üríthető az összetömörített, instant száraz végtermék.

Külön tejtartály is jár a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10-hez, amely jól tisztítható gumicsővel csatlakoztatható a kávégéphez. A csövet egyébként tetszés szerint lehet használni például tejesdobozhoz is, így megkíméljük magunkat egy plusz mosogatástól, ami szintén nem hátrány. Ugyanakkor a tejtartályba töltött tejet, növényi tejet minden további nélkül eltárolhatjuk a hűtőben úgy, hogy ne kelljen visszaönteni eredeti dobozába, flakonjába.

Kiemelt hangsúlyt fektet a tisztántartásra a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10. Ez fontos, hiszen az eltömítődés az egyik legnagyobb ellensége egy kávégépnek, a jelenséget sajnos a mai napig a legtöbb (alapvetően kisebb márkák) gyártó nem tudja megoldani. A KRUPS Intuition Preference+ EA875U10-nél minden tisztítási folyamat automatizált, mindenről figyelmeztetést kapunk, az ütemezett feladatok pedig egyértelműen akkor érkeznek, amikor a rendszer szükségét érzi. Ilyenkor a dolgunk mindössze annyi, hogy megfelelő edényt biztisítsunk a procedúra elvégzéshez, megvárjuk, amíg a program lejár, és már végeztünk is.

Manuális tisztításra is van szükség természetesen. Az imént már említett tejhabosító csövet a mellékelt kis körkefével tudjuk tisztán tartani minden egyes használat után (vízzel való átöblítés is szükséges). Magát a kerinhető rendszert, a fúvókákat is bizonyos időközönként tisztítani kell, nem túl bonyolult módon szétszedhető a külső modul, és a leírtakat követve nagyjából 5 perc alatt letudható a karbantartás.

Minden információt a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 központi LCD kijelzőjén követhetünk. Nyilván mindazt, ami a karbantartásokra irányul, de természetesen a sok-sok kávérecept, praktika és javaslat is innen érhető el. 15 beállítható recepttel, integrált OTC rendszerrel, egyszerre két csésze kávé, finom cappuccino, latté macchio és további italok készítésének lehetőségével és mindig tökéletes habbal áll a felhasználó rendelkezésére ez a tökélyre hangolt kávégép.

S ha mindez nem lenne elég, még arra is figyeltek a KRUPS-nál, hogy a pillanatnyi hangulatunkat befolyásolni is tudja pozitív tekintetben a KRUPS Intuition Preference+ EA875U10. Hasonlóan az alapbvetően híradástechnikai- és IT vonalról ismert ambient-fényekhez, itt is rendelkezésre állnak ilyen vizuális effektek, amelyek minden esetben az adott kávéfajta/kávérecept tekintetében biztosítanak kellemes háttérperformanszot.

KRUPS Intuition Preference+ EA875U10 specifikációk

Irányítópanel: LCD TFT Smart Slide érintőképernyő

Tejtartó: Milk Advanced Technology, 1 értintéses cappuccino x2 adag

Tejkezelő rendszer tiszítás: automatikus

Előre beállítható kávé erősség: több fokozat, presetek is, 3 fokozat

Párhuzamosan készíthető kávéfőzés ciklus: 2

Víztartály: eltávolítható

Egyszerre elkészíthető tejeskávé ciklus: 2, egymástól független

Kávé örlési finomság: 5 fokozat manuális

Választható hőfokok: 3

Kávéhőmérséklet: 3 fokozat

Automatikus dupla örlés kávéhoz: mennyiségtől függő

Kávékifolyó: állítható magasságú

Teljesítmény: 1450 W

Nyomás: 15 kPA

Szemeskávé tároló kapacitás: 250 g

Víztartály kapacitás: 3 liter

A cikkben bemutatott termék megrendelhető a Home & Cook-on keresztül.

ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
94 %
Kialakítás
95 %
Kezelhetőség, funkciók
95 %
Minőség
95 %
Ár-érték arány
92 %
Előző cikkMagasra teszi a lécet a Philips 65″ 4K UHD Android alapú televíziója
Következő cikkSzázhetven programot kínál a Budapesti Tavaszi Fesztivál
teszt-krups-intuition-preference-ea875u10-hetkoznapi-intuiciokMinden igény tkielégít, igazi otthoni kávéspecialista a Krups Intuition Preference+ zászlóshajó.