Főoldal Életmód Gasztronómia Sencor SSV 230WH – játékosság és egészség a konyhában

[TESZT] Sencor SSV 230WH – játékosság és egészség a konyhában

Amikor az ember életmódot vált és elkezd odafigyelni arra, mit eszik, akkor rengeteg dolgot el kell hagynia, ami eddig egészségtelen vagy épp hízlaló volt, és megismerkedni az új, táplálóbb, és egészségesebb ételekkel.

Ebben nyújthat nagy segítséget egy-két hasznos konyhai eszköz, melyek megkönnyítik a fitt receptek elkészítését, sőt, még élvezet is a velük való munka. Ilyen a Sencor elektromos spirál szeletelője is, amivel tökéletes zöldség spagettit vagy hosszú gyümölcs spirált tudunk készíteni, így búcsút mondhatunk a már megszokott lisztes tésztáknak.

A készülék összeszerelése és használata szerencsére nincs túlbonyolítva, nem kell hosszú perceket azzal bíbelődni, hogy melyik elemet, hova kell rakni.

Egy betöltő nyíláson keresztül kell a nyomórúddal adagoljuk a zöldséget, vagy épp a gyümölcsöt az éles késhez, mely létrehozza a különleges és tökéletes eredményt, amit az alatta lévő nagyméretű edény összegyűjt.

Apropó kések: a csomagban kétféle kést találunk: az egyik a tésztaforma készítéséhez ajánlott, míg a másikkal látványos spirálokat készíthetünk.

Abszolút pluszpont jár a Sencornak az apróbb kiegészítők társításáért: egy apró kefe jár a készülék mellé, amivel egyszerűbben ki tudjuk tisztítani a szeletelő elemeit, valamint a gyűjtőedényhez jár egy kis fedél, amivel gond nélkül be tudjuk rakni a maradék zöldségtésztát a hűtőbe.

Első próbánk során egy egyszerű paradicsomos, zöldséges tésztát készítettünk, ami amellett, hogy nagyon egészséges, ebben a nyári hőségben nem igényel komolyabb munkát a konyhában. A “tészta” cukkiniből készült, ami később 1-2 perc alatt megfuttatunk egy serpenyőben, de nyersen is bőven fogyasztható. Ezután jöhetett rá a szósz, majd egy kevés light sajt és már kész is a könnyű nyári fogás.

Igen látványos eredményt lehet elérni
A végeredmény pedig nemcsak látványos, de nagyon finom és egészséges is

A hagyományos bolognai spagettihez képest a zöldség spagetti csak 10% szénhidrátot, de sokkal több vitamint, antioxidánst, rostot és más hasznos összetevőt tartalmaz. További előny, hogy egy gramm lisztet sem tartalmaz, aminek a síkér allergiában szenvedők örülnek a legjobban.

A SENCOR SSV 230WH egy tökéletes megoldás arra, hogyan lehet növelni a zöldségek arányát az ételekben, és hogyan lehet például a spagettit zöldségekkel helyettesíteni. A gyermekeknél is nagy segítség lehet, ha már egy szem zöldséget sem hajlandók megenni, valószínűleg egy játékos spirál formájú étel jobban meghozza a kedvüket.

Hatalmas pozitívum még az ára, ami jelenleg 12 ezer forint környékén mozog, így egyáltalán nem terheli meg a pénztárcánkat. Ha negatívumot kellene említeni, akkor az a mérete lenne, hiszen viszonylag nagy helyre van szüksége a konyhában. Ettől függetlenül 100%-ban elvégzi azt a munkát, amire hivatott, így egy olyan készülékkel lehetünk gazdagabbak, ami egyszerűen és gyorsan segít minket az egészségesebb ételek elkészítésében.