Főoldal A világ Külföld Új elektronikus zenei fesztivál indul Bécsben

Új elektronikus zenei fesztivál indul Bécsben

Április 16-án és 17-én debütál az osztrák fővárosban egy új elektronikus a zenei fesztivál, az Electric Spring, amelyet Bécs Múzeumi Negyedében (MQ) tartanak majd.

A fesztivál nyitónapján a Bécsi Rövidfilmfesztivál közreműködésével két emelet magas és 12 méter széles szökőkutat építenek, amelyen fényjáték fut az osztrák Ritornell formáció aláfestő zenéjére. Az este folyamán fellép Nazar, a török származású osztrák rapper.

electric_spring_2015

A kétnapos programon csaknem egy tucat előadó hallható, köztük az osztrák kortárs techno formáció, az Elektro Guzzi, a bécsi Julian & der Fux és az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák előválogatóján is induló Johann Sebastian Bass együttes, a DJ-k közül pedig többek között Patrick Pulsinger, DJ Zuzee és Etepetete vesz részt a fesztiválon.

A zenészek Bécs Múzeumi Negyedének (MQ) szabadtéri színpadán és zárt helyszíneken, a Cafe Leopoldban, a Műcsarnok előterében és a bécsi udvari istállóban (Hofstallungen) is fellépnek majd.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a fesztivál kurátora, Thomas Heher kijelentette: az új rendezvény az elektronikus zene nemzetközi porondján is megállja majd a helyét. A város kulturális tanácsosa, Andreas Mailath-Pokorny úgy vélte: az elektronikus zene világában az osztrák Kruder és Dorfmeister DJ páros a kilencvenes években alkotta meg azt a zenei stílust, amely még mindig virágkorát éli.

A tervek szerint az ingyenes eseményt minden évben megrendezik majd. A fesztivál költségvetése körülbelül százezer euró (több mint harminc millió forint).

 

Forrás: MTI

 

Előző cikkRomantikus vacsoravonat Gödöllőig: ilyen volt a valentin-napi Gyertyafény Expressz
Következő cikkTöbb tízezer betöltetlen pozíció informatikai területen