Főoldal Életmód Otthon Hogyan takarítsunk ki a legegyszerűbben otthon?

Hogyan takarítsunk ki a legegyszerűbben otthon?

„Ma kitakarítottam otthon”, ez bizony elég egyszerűnek és tömörnek tűnhet, de elég nagy munka áll mögötte. Egy nagyobb takarításhoz bizony szükség van tervezésre és előkészületekre is. Ez egy gyakorlott háziasszonynak nem okoz problémát, de mi a helyzet a frissen összeköltözött párokkal, az egyetemistákkal, akik albérletekben laknak, vagy az egyedül élő férfiakkal? Nekik próbálunk most egy kicsit segíteni.

cleaning_16

Mielőtt nekikezdenénk a nagytakarításnak, ellenőrizzük, hogy minden eszközünk van e hozzá. Nézzünk körül, hogy mit kell még pluszban beszereznünk. Lehet, hogy szükségünk lesz néhány új szivacsra, tisztítószerre, porrongyra, stb. Ha mindez megvan, kezdődhet a munka!
Egy átlagos takarításra váró szoba bizony elég reménytelen helyzetnek tűnhet: akárhova nézünk, mindenhol telepakolt bútorok és tisztításra váró sarkok vannak. A lényeg, hogy állítsunk fel egy fontossági sorrendet, haladjunk szobáról-szobára és kezdjük a legpiszkosabb helyiséggel. Ha azzal készen vagyunk, az már erőt ad a többihez is.

Aminek van fix helye (könyvek, újságok, cédék stb.), azt tegyük a helyére, a többi dolgot gyűjtsük egy helyen. Ennek a sok „nem tudom hova tenni” dolognak általában az a vége, hogy egyik szobából a másikba hurcoljuk, a végén vagy elfogy a kupac vagy nem. Ehelyett inkább amire nincs szükségünk azt dobjuk ki vagy ajándékozzuk el, bármilyen nehéz is.

Tisztítsuk meg porszívóval a polcokat, bútorokat, szőnyeget, tapétát stb. a portól. Mindig felülről lefelé kezdjük a műveletet, így nem száll a por a tisztított felületre. Ami mosható – ágynemű, kispárna, bútorhuzat, takarók, stb –, azt dobjuk a gépbe. A szekrényekbe tegyünk – vagy cseréljük ki a – molyirtót

A fürdőszobára és a konyhára érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen még ha rendszeresen takarítjuk ezeket a helyiségeket, akkor is találunk valami „suvickolnivalót”. Évente legalább egyszer érdemes a lefolyót is kitisztítani, ugyanúgy mint a sütőt vagy a mosogatógépet is.

A fürdőszoba melegágya lehet a baktériumoknak és a penésznek. Alaposan tisztítsuk meg a csaptelepeket, csapokat, mosdókagylót, kádat, zuhanyzót és a csempéket.
Az egyik legkényesebb téma a WC, pedig bizony erre is nagy figyelmet kell szentelnünk. Ezt is alaposan le kell fertőtlenítenünk kívül és belül egyaránt. A WC-be öntött tisztítószert, hagyhatjuk akár egész éjszakán át hatni.

Szerencsére léteznek olyan tisztítószerek, amik ezeket a procedúrákat megkönnyítik. Ilyen a MaxSan tisztítószercsalád is, amely nem tartalmaz klórt, ugyanakkor a speciális formulának köszönhetően kiválóan tisztítanak és hosszantartó fertőtlenítő hatást biztosítanak.
A WC higiénikus tisztaságáért és frissességéért. Széles termékskálájával, a toalett-tisztítóktól a folyékony WC-frissítőkig, a Bref a tisztaság szakértője! A Power termékcsaládjával a Bref tökéletes megoldást nyújt a makacs szennyeződések ellen. A Henkel legújabb WC-frissítője, a Bref 3-Aktiv pedig mostantól egyszerre három problémára nyújt megoldást: tisztít, illatosít és az új, légfrissítő funkciójával folyamatos, friss illatot biztosít.

brefcleaning