Főoldal Életmód Otthon Ilyen egy okosan és praktikusan megtervezett konyha

Ilyen egy okosan és praktikusan megtervezett konyha

Új otthonunk berendezésekor, vagy akár csak egy nagyobb felújításnál is az egyik legfontosabb projekt az új konyha megtervezése. Jó magyar szokáshoz híven itt töltjük majd el a leghosszabb időt, és ennek a felújítása, berendezése viszi el a legtöbb pénzünket. Fontos tehát alaposan átgondolni a teljes koncepciót. Még ha elegendő hely áll is rendelkezésünkre, hogy megvalósítsuk álmaink konyháját, számos szempontot kell figyelembe vennünk, hogy ne csak stílusos, de praktikus, és kényelmes is legyen új konyhai birodalmunk. Ha pedig kisméretű konyhánk van, igen leleményesnek kell lennünk, hogy mindennek helyet találjunk benne, amire szükségünk van.

konyha-hgtvfotó: hgtv.com

Kezdjük a sort a konyhai gépekkel – mosogatógép

Minden háztartásban vannak „nemszeretem” munkák, egyesek utálnak vasalni, mások ablakot mosni, de a legtöbb nő a mosogatást teszi az első helyre az utálatos konyhai teendők képzeletbeli listáján. Pár tányért még gond nélkül elöblít az ember kézzel, de órákig mosogatni kimerítő és időigényes munka. Nem véletlen, hogy a mai modern konyhákban szinte már alaptartozék a mosogatógép. A mosogatógép a mosogatótálca előtt töltött hosszú órákat percekre redukálja, és még a pénztárcánkat is megkíméli. Ennek ellenére mégis sok háziasszony ódzkodik a mosogatógép használatától. Gyakori panasz, hogy a gépek túl nagyok, rengeteg vizet és áramot fogyasztanak, hogy szét kell verni, át kell alakítani a vízcsöveket, ha be akarjuk szerelni őket.

finish-mosogatogep-2

Oszlassuk el a tévhiteket!

  • Egy 13 terítékes gép ki- és bepakolása csupán pár percet vesz igénybe, míg ugyanennyi teríték kézzel történő elmosogatása, eltörölgetése akár 60 percbe is beletelhet
  • A mosogatógép vízből és energiából is kevesebbet igényel, mint a kézi mosogatás. Bizonyos modellek 10 liternél is kevesebb vizet használnak fel, mert a mosogatógép újrahasznosítja a vizet, az újabb modellek pedig csak a szükséges vízmennyiséget melegítik fel.
  • A gépi mosogatással óvjuk egészségünket is, hisz a 65-70C° fokos víz garantáltan elpusztítja az összes kórokozót. A Finish® gépi mosogatószerei pedig több aktív hatóanyagot tartalmaznak, mint a kézi mosogatószerek, ami segíti az ételmaradékok feloldódását és eltávolítását, így a mosogatógépben elmosott edények csodálatosan ragyogva, és a kézi mosogatás után gyakran tapasztalható foltoktól mentesen kerülnek ki a gépből.
  • Az Electrolux legújabb szabadon álló mosogatógépeit bármikor beállíthatjuk lakásunkba, nem szükséges megvárni vele a konyhafelújítást, és átterveztetni a csőrendszert. A gépek megalkotásakor azokra is gondoltak, akik kevés edényt használnak, vagy kisebb konyhával rendelkeznek. A 9 terítékesek keskeny modelleket pároknak vagy kisebb konyhával rendelkező családoknak ajánlják. 13-15 terítékes modelljeik tökéletesen kiszolgálnak egy átlagos családot, akkor is, ha nem mosogatnak minden nap. Újratervezett belső felépítésüknek köszönhetően pedig akár egy tepsit is el tudunk helyezni bennük.
  • Aki a hatékonyságra szavaz, az Electrolux mosogatógépek AutoFlex vagy FlexiWash® programjával és a Finish® All in 1 Max vagy Quantum Max gépi mosogatószer tablettáival egyszerre mosogathatja el az üvegpoharakat és a zsírosabb lábosokat is.

Ha azt akarjuk, hogy mosogatógépünk hosszú életű legyen, havonta egyszer tisztítsuk meg! A Finish® mosogatógép tisztító hatására a mosogatógép belsejében lerakódott szennyeződések, zsír és vízkő biztonságosan és hatékonyan lebomlanak, még a nehezen elérhető helyeken, mint például a fűtőelemen és a permetezőkarokon is. A ráfordított idő és gondoskodás kellően meg fog térülni!

finish-mosogatogep-tisztito

TIPP: további információkét látogass el a http://www.finish.hu/ vagy a www.electrolux.hu weboldalra!

Előző cikkNe engedjük, hogy a fájdalomról szóljon a karácsony
Következő cikkKöltöztesd be lakásodba a street food fesztiválok hangulatát