Főoldal Divat, szépség Lancome La vie est belle: az üvegbe zárt boldogság

Lancome La vie est belle: az üvegbe zárt boldogság

Szeptember óta több helyen találkozhatunk a Lancôme legújabb illatának hirdetésével, amelyen maga Julia Roberts mosolyog ránk vissza azt hirdetve, miszerint „La vie est belle”, azaz élet szép. A francia márka ezzel a sokatmondó névvel indította világhódító útjára ezt a parfümöt, mely talán már sejtetni engedi, hogy milyen illattal is van dolgunk.

Talán érdemes lenne egy idézettel kezdenem, amit a Lancôme tájékoztatójában találtam:

„Egy magabiztos és sikeres nő mindig szembenéz a kétségekkel, tudja mit akar és kész megtalálni a módját, hogy azt el is érje. Számára a bizonytalanság nem gyengeség, sokkal inkább remény és kihívás egyben. Mindig tudja, melyik oldalon áll, nem hisz a hamis ígéretekben, csupán az általa évek alatt megszerzett és felhalmozott tapasztalatban bízik. A kevesebbet keresi, amely minőségi javulást jelent számára. Jelmondata: kevesebb, de jobb.”

lancome_la_vie_est_belle

És valóban. Szívünk mélyén mindannyian ilyen nővé szeretnénk válni, ezt az érzést keressük akár egy életen át. Nem keressük a tökéletességet, nem keressük görcsösen a csalfa boldogságot, hanem élvezzük azt, amink van. Az élet szép, mert mi úgy döntöttünk és akarjuk, hogy az legyen. Ez több mint egyszerű megfigyelés, ez elhatározás kérdése. Mindannyian keressük saját boldogságunkat, és építjük azt a magunk módján. Az életem szép, mert úgy döntök, hogy az. Ez az az életérzés, amit megpróbál nekünk a Lancome átadni.

Maga az illat

No de térjünk rá konkrétan a parfümre. Ezekhez az alapelvekhez igazodva a La vie est belle készítése során az egyszerűségre törekedtek, nem a jól ismert illat kombinációkat akarták egyesíteni. A ″kevesebb több″ élvét követve csupán 63 illat összetevőt használtak fel, amely lehetővé tette, hogy az egyes alkotó elemek ne elnyomják, sokkal inkább kiemeljék egymást.

Az illat gerinceként szolgáló különlegesen gazdag Firenzei Írisz Pallida, az egyik legritkább és legdrágább illatösszetevő, amely virágos érzékiségbe burkolja viselőjét, s amely az első akkordtól az utolsóig virágba borítja az illatot. Az illatot a Sambac Jázmin, a Tunéziai Narancsvirág és az Indonéz Patchouli esszenciája teszi különlegesen egyedivé.

Az illat vidámsága, mosolya, kellemes édessége a vaníliának, a tonkababnak, a pralinénak és a fekete ribizlinek és a körtének köszönhető, amelyek harmóniája váratlanul ragyogóvá és gyermekien ártatlanná teszik az illatot.

A külcsín

Mondanom sem kell, hogy a parfüm üvege mentes mindenféle komolyabb díszítéstől, nincs túlbonyolítva, de pont ettől lesz különleges. Egyedüli díszítés a szürke organza szalag az üveg nyakán, ami igazán lágy, légies hatást nyújt az illatnak.

És végül…

A La vie est belle ezalatt a kis idő alatt nagy kedvencemmé vált, sokat használom. Nagyon lágy, nőies illata igazán kellemes viselet, egyáltalán nem hivalkodó,  pontosan olyan, amilyet az ember elvár tőle. A parfüm szeptember óta kapható a Lancôme szépségszigeten és a Lancôme márkát forgalmazó parfümériákban!