Főoldal Életmód Gasztronómia Gyors csirkeburger grillezett sajttal

[RECEPT] Gyors csirkeburger grillezett sajttal

Egy gyorsan elkészíthető vacsorarecept aranyat érhet manapság, főleg ha nem mellékesen finom is. Egy olyan csirkeburger receptet mutatok most meg nektek, mely bármelyik vacsora vagy grillparty sztárja lehet úgy, hogy komolyabb időráfordítást nem igényel.

IMG_6229

Hozzávalók (2 főre):

30 dkg csirkemell filé

10 dkg grillsajt

grillfűszer keverék

majonéz

salátakeverék

2 db puffancs

Eszközök, melyekre szükségünk lesz:

Kontakt grill

 

Hogyan készül:

1. Először is előkészítjük a csirkemellet: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd megszórjuk a fűszerrel és meglocsoljuk egy kis olajjal és 10 percre állni hagyjuk.

2. Addig felszeleteljük a grillsajot, majd bekapcsoljuk a kontakt grillt. (180 °C)

IMG_6195

TIPP: Ha nincs lehetőségünk a kerti grillezésre, akkor érdemes beszereznünk egy kontakt grillt, hiszen gyorsan és egészségesen tudjuk elkészíteni az ételeket. Nem árt viszont odafigyelnünk arra, hogy jó minőségű grillt válasszunk, ami hosszú évekig társunk lehet. Jó példa erre a Calter féle kontakt grillek, hiszen a speciálisan kiképzett grill lapoknak köszönhetően akár el is hagyhatjuk az olaj használatát sütéskor, így a grillezés az egészséges ételek kedvelői számára is az egyik legkedveltebb ételkészítési mód lehet, ráadásul az alső és a felső grill lap  is kivehető, így nem kell annyit bíbelődnünk a mosogatással. Korábbi tesztünket itt olvashatjátok: http://www.napimagazin.hu/teszt-catler-gr-8030-grillezes-otthon-minosegi-recept-szerint/

3. Ha bemelegedett, akkor ráhelyezzük a csirkemell szeleteket, majd összecsukjuk a grillt, így gyorsabban elkészül és szaftos marad a hús.

IMG_6199

4. Most jöhet a grillsajt: ráhelyezzük a grillre és oldalanként 2-2 percig sütjük

IMG_6213

5. Most már csak az összeállítás van hátra. Félbevágjuk a zsemléket, majd jöhet a majonéz és a salátakeverék, végül a csirkemell és a sajt.

IMG_6217

IMG_6218

IMG_6222

IMG_6224

TIPP: ha még több időt akarunk spórolni, akkor a grillsajt helyett egyszerűen használjunk sima sajtot (edami, trappista, gouda stb.)

IMG_6233

Ugye, hogy nem tartott sokáig?

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte